Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Bombtrack fietsen. No attitude - just ride

Bombtrack Bikes begon als een klein merk voor fixed-gear-bikes en is vandaag de dag uitgegroeid tot iets veel groters. Een bedrijf dat fietsen biedt voor elk terrein. Bombtrack Gravel en Adventure Bikes zoals de Bombtrack Hook of de Beyond zijn vandaag de dag te vinden op alle bikepacking-evenementen wereldwijd, zoals de Tuscany Trail of de Torino-Nice Rally.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Wanneer fietsen een ‘way of life’ wordt - Bombtrack fietsen

Sinds de oprichting is het team achter Bombtrack toegewijd aan één fundamentele regel: alleen fietsen, frames, onderdelen en accessoires te bouwen, die ze zelf graag zouden willen hebben. En die liefde voor fietsen zie en voel je in elk model van het kleine merk uit Keulen terug. Bombtrack houdt van fietsen, het plezier en de voldoening die elke rit met zich meebrengt; een fiets hebben om aan te " knutselen" en te sleutelen, om je te meten aan anderen, om te reizen, om van fietsen een ‘way of life’ te maken.

Cyclocross & Gravelbikes: Bombtrack Hook & Tension

Bombtrack fietsen: only steel is real

Bombtrack is diep geworteld in de fietscultuur en -geschiedenis en heeft een uitgesproken voorkeur voor staal als framemateriaal. Terwijl andere fabrikanten jaar na jaar adverteren met lichtere, stijvere en snellere fietsen van aluminium en vooral carbon, richt Bombtrack zich voornamelijk op het bouwen van charismatische fietsen van staal. En met succes! Zelfs na tientallen jaren behoudt een stalen frame dezelfde eigenschappen als op de eerste dag, het geeft een zeer direct en levendig rijgevoel, gecombineerd met een comfort dat voorheen onbereikbaar was voor andere materialen. De goede eigenschappen van een stalen frame zorgen voor zekerheid en controle, vooral op ruwe, oncomfortabele en moeilijke trails. En, last but not least, is een stalen frame bijna onverwoestbaar en bijzonder geschikt voor maffe bike-projecten en races. En onder ons fietsers - laten we eerlijk zijn: er is bijna niets esthetischer dan de filigrane look van een tijdloos mooi stalen frame.
Ondanks al het enthousiasme laat Bombtrack zich niet beperken door zijn eigen voorkeur; de belangstelling voor andere materialen en voor verschillende fietsgebieden is immers net zo groot. Daarom gebruikt Bombtrack ook materialen als aluminium of carbon voor individuele modellen.

Bij Bombtrack ligt de focus op het ontwerpen van frames en fietsen tot in het kleinste detail en met veel liefde. Het doel is niet, om fietsen te ontwerpen die zo massaal en commercieel mogelijk zijn, die dienen als middel om een doel te bereiken of als sieraad, maar om een doelgroep aan te spreken die zich identificeert met zowel de fietscultuur als het merk zelf. Daarbij onderhoudt Bombtrack een intensieve uitwisseling met de community op sociale kanalen, die dient als inspiratie en motivatie voor nieuwe ontwikkelingen voor het merk. Altijd met het uitgangspunt: trouw blijven aan de eigen idealen en niet buigen voor de markt.

Cyclocross- & gravelbikes: Bombtrack Hook & Tension

Bombtracks modellen uit de cyclocross- en gravel-categorieën staan voor veelzijdigheid en duurzaamheid. Voortgekomen uit de modder, is de Tension cyclocross-machine je wedstrijdgerichte alleskunner voor het cross-seizoen - en je hebt de keuze: de modellen Tension 1 en 2 worden geleverd met hydrogevormde aluminium frames, de Tension C met een compromisloos carbon frame. De Bombtrack Hook is een sportieve gravel-fiets met cyclocross-roots. Een snelle geometrie in een stalen frame of, in het geval van de Hook EXT-C, in carbon, doorspekt met allround aanpassingen. Bombtrack's populairste gravelbike is ook een echte krachtpatser: als sportieve woon-werkfiets of voor ruige weekendtochten, met 28-inch- of 650B-banden, clean of volledig uitgerust met bagagedragers en spatborden - dankzij de verschuifbare uitvaleinden en de vele voorbereidingen voor bagage-uitbreidingen is de Arise klaar voor elk avontuur. 
De snelle Bombtrack Audax is er in een stalen of aluminium uitvoering en is met disc-brakes, veel bandenspeling en 650B-wielen klaar voor de zwaarste omstandigheden.

Cyclocross & Gravelbikes: Bombtrack Hook & Tension

Adventure- & touring-fietsen: Bombtrack Beyond & Arise

De mooie en klassiek uitgevoerde Bombtrack Arise dropbar-bike is volledig toegerust voor een lange reis. Met stijlvolle Tubus-bagagedragers, hoogwaardige naafdynamoverlichting van Supernova en klassieke bar-end-shifters is het de perfecte fiets om er even tussenuit te gaan en te ontsnappen aan alles. Als je niets meer weet over je route dan dat die je ver weg in het onbekende moet brengen, dan is de Bombtrack Beyond de fiets die speciaal voor dit doel is geboren. Ultrastabiel, uitgebalanceerd, lichtgewicht en gemaakt voor een hoog laadvermogen, is de Beyond de perfecte expeditiemachine die niet wankelt buiten de gebaande paden. En zodat het kroost niet achterblijft, heeft Bombtrack de Beyond Junior uitgerust met 24-inch-wielen, een dropbar en een lichtgewicht aluminium frame.

Urban Bikes: Bombtrack Outlaw & Munroe Cargo

Met de praktische urban-bikes van Bombtrack wordt woon-werkverkeer door de stad een waar genoegen: de riemaandrijving, voordrager en royale 650B-banden maken van de Bombtrack Outlaw een onderhoudsarme stadscruiser met opvallende kwaliteiten. De Munroe Cargo is jouw bike-optie voor weekendboodschappen voor het hele gezin. Het 20-inch-voorwiel maakt het mogelijk om 30 kilo op de voordrager te dragen en het 27,5-inch-achterwiel zorgt op zijn beurt voor een uitgebalanceerde rit.