Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Hutchinson – banden en accessoires voor elk doel

De Franse fabrikant Hutchinson bestaat al sinds het begin van de wielersport. Sindsdien heeft het bedrijf mijlpalen gezet met de ontwikkeling van tubeless-systemen of stijlbepalende en winnende mountainbike-banden. Deze innovaties hebben vandaag de dag nog altijd invloed op het soort banden waarmee professionals en amateurs tijdens trainingen of wedstrijden rijden. De fabrikant, gevestigd in Langleé, produceert zijn producten nog steeds in Frankrijk. Wij laten je zien waarom een Hutchinson-band de juiste is voor jou en je bike.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Hoe Hutchinson in het Racing Lab de ontwikkeling van banden op een nieuw niveau tilt

Hutchinson's Racing Lab is de plek waar ingenieurs, bandenontwerpers en atleten samenkomen om ideeën voor revolutionaire bandenontwerpen uit te werken. Met een niet aflatende passie om tot de wereldtop te behoren, ontwerpen ze banden zoals de Griffus. Pro-rijders hebben hem getest op de meest veeleisende mountainbike-trails en de band hielp hen meteen aan overtuigende overwinningen.

Maar Hutchinson's Racing Lab is niet alleen een plek voor vernieuwing, het is ook een plek met geschiedenis. Het is gevestigd in de historische Hutchinson-fabriek in Chalette-sur-Loing. Hier worden nieuwe bandentechnologieën niet alleen bedacht, maar dankzij in-house-productie ook snel omgezet in prototypes om het ontwerp te testen en te verfijnen onder praktijkomstandigheden.

Voor avonturen buiten de gebaande paden: gravel-banden van Hutchinson

Gravelbikes voelen zich niet alleen thuis op de weg, maar ook in de natuur en vooral op gravel-paden. Hutchinson biedt gravel-banden die voldoen aan de uiteenlopende eisen van wisselende ondergronden:

Je wilt op asfalt een racefietsgevoel, op gravel meer grip en tegelijkertijd op een slingerend bospad niet wegglijden?

  • Hutchinson gravel-banden hebben een fijn nokkenprofiel. De banden zijn breder om je meer grip te geven. Hoe onherbergzamer en technischer je lievelingsroutes zijn, hoe grover het bandenprofiel moet zijn. Voor nog meer grip kun je Tubeless Ready gravel-banden van Hutchinson gebruiken zonder binnenband en met een lagere bandenspanning.
  • Scherpe steentjes en doornen zijn geen partij voor gravel-banden van Hutchinson. De Hardskin-technologie bestaat uit een robuust stofraster dat geïntegreerd is in de dragende structuur van de band, het karkas. De Hardskin-lekbescherming omsluit de fietsband volledig – van de ene hiel via de zijwand, het loopvlak, de tweede zijwand tot de andere hiel. De Hardskin-beschermlaag is zo effectief, dat de meeste mountainbike- en gravel-banden ermee zijn uitgerust. 
Voor avonturen buiten de gebaande paden: gravel-banden van Hutchinson

Hutchinson MTB-banden voor eindeloos offroad-plezier

Er bestaat niet zoiets als de perfecte MTB-band, die in elke discipline performt. Om echt gas te kunnen geven, moeten de beide contactpunten tussen fiets en ondergrond op heel specifieke gebieden uitblinken. Downhill, enduro, cross-country, down-country, marathon, freeride: elke mountainbike-discipline heeft zijn eigen aantrekkingskracht.

MTB-banden van Hutchinson hebben ongetwijfeld race-DNA. Met jarenlange ervaring uit de racerij en het Factory Racing Team maak je met geen enkel model een vergissing. Let er wel op, dat sommige Hutchinson-banden voornamelijk als voorband, andere als achterband bedoeld zijn. Stem je set-up individueel en precies af op jouw eisenpakket.

Het is de moeite waard om op de details van de fietsband te letten. Hutchinson gebruikt verschillende, huisgemaakte, compounds, dat wil zeggen rubbermengsels, niet alleen in de MTB-sector. Het materiaal is speciaal bedoeld voor deze toepassingsgebieden. 

1. Cross-country en trail

Rubbermengsels zoals het RR-XC-compound zijn ontworpen voor cross-country- en trail-gebruik. De hardheid in het midden van de band zorgt voor efficiënte rolprestaties op beter verharde wegen, terwijl de zachtere zijkanten tractie op oneffen terrein beloven.

2. Downhill en enduro

Voor veeleisender trails is het compound dikker en zachter dan dat van cross-country-bikes. Het reageert langzamer, om vervorming en grip te verbeteren. Je hebt dus meer controle en profiteert toch nog van een aantrekkelijk rolvermogen.

3. Allround

Het BI-compound is zo veelzijdig, dat Hutchinson het zowel toepast in gravel-, weg- als ook mountainbike-banden. Het biedt comfort en performance op ruw terrein en glad asfalt, waardoor het ideaal is in afwisselende, maar niet extreme rijomstandigheden. Het slaagt erin een evenwicht te vinden tussen flexibiliteit, versterking, optimaal gewicht en hoge prestaties. 

Hutchinson MTB-banden voor eindeloos offroad-plezier

Koop Hutchinson fietsbanden en accessoires online bij BIKE24

In onze online-shop vind je van Hutchinson bijvoorbeeld banden met hardskin, tubeless-banden, wegbanden, clinchers, vouwbanden, binnenbanden en accessoires. Maar we hebben nog meer voor jou en je fiets: zonder bij verschillende winkels te hoeven bestellen, krijg je bij ons alles in één pakket. Vind wat je outdoor-hart begeert. Verspil je tijd niet met research en bestellingen. Begin je volgende avontuur op asfalt, gravel-wegen of verbeter je beste tijd op je eigen home-trail!