Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Chris King fietsonderdelen: voor de hartstochtelijke fietser!

Fietsen worden door gepassioneerde fietsers zwaar belast, omdat ze tot topprestaties worden gedreven. Ongeacht of je op een racefiets, mountainbike of BMX-fiets rijdt: zwaarbelaste fietsen "lijden onder hun gewrichten". Op een bike zijn dit de naven van je wielen, de trapas en het balhoofd onder je stuur. Op zeer lange routes of routes vol actie eist je passie zijn tol. Chris King heeft de oplossing voor deze uitdaging. Het merk staat voor hoogwaardige onderdelen, die voldoen aan de eisen van elke professionele atleet.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

De Chris King balhoofdset: duurzaam en precies

De Chris King headset wordt gekenmerkt door zijn beweeglijkheid, duurzaamheid en design. Tegelijkertijd moet hij ook nauwkeurig sturen mogelijk maken. De fabrikant biedt verschillende balhoofdsets, die elk geschikt zijn voor elke inbouwmaat. Het staat bekend als de Chris King headset tapered en is erg populair bij veel fietsers. De Chris King balhoofdset is ook handig voor mountainbikes en BMX-fietsen, omdat je er veilig mee kunt sturen op trails vol actie. Nauwkeurig sturen is vooral belangrijk op oneffen downhill-trajecten en wanneer het adrenalinegehalte hoog is. Als het stuur niet stevig genoeg of te log is, komt er een abrupt einde aan de pret.

Chris King trapas voor je pedaalcrank

Vooral de pedalen doen bij veelvuldig gebruik op een gegeven moment niet meer mee. Maar Chris King trapassen staan bekend om hun duurzaamheid. De kwaliteit van de trapas bepaalt, hoe soepel je trapt. Dit is belangrijk voor alle bikes, omdat je ze allemaal met behulp van hun pedalen voortbeweegt. Maar mountainbikes en racefietsen hebben hier vooral mee te maken, omdat ze vaak bergopwaarts worden bereden. Zoals je weet, trap je op de pedalen door je eigen lichaamsgewicht te gebruiken om jezelf en de fiets vooruit te duwen. Chris King produceert al 45 jaar hoogwaardige, gesealde, roestvrijstalen trapassen. Ze zijn extreem duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn eenvoudig in te bouwen en compatibel met cranks van verschillende fabrikanten. Met producten zoals de Chris King BSA trapas en de Chris King pressfit 30 biedt de fabrikant geschikte, kwalitatief hoogwaardige onderdelen voor alle trapasstandaards. Enthousiaste fietsers vinden hier de juiste trapas voor hun bike, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit.

Chris King naven van uitstekende kwaliteit

De Chris King naaf met industriële lagers is een aanwinst voor elke fiets. Chris King achterwielnaven zijn extreem duurzaam en verbeteren tegelijkertijd de prestaties van je fiets. Vooral wanneer je een snelle rit maakt met je mountainbike worden de wielnaven, als verbinding tussen het frame en de wielen, zwaar belast. Vooral veel bergaf en bergop rijden vereist robuuste wielnaven die deze belasting betrouwbaar aankunnen. Chris King stelt ook hier zeer hoge eisen aan zijn eigen producten.

Nog veel meer hoogwaardige producten

Naast de Chris King Classics naven, trapassen en balhoofdsets produceert de fabrikant ook andere producten van hoge kwaliteit. Chris King biedt voor al zijn producten geschikt gereedschap. De optimalisatie van je bike mag niet mislukken vanwege de montage.

Het milieu wordt niet uit het oog verloren

De fabrikant doet er alles aan om afval tijdens de productie tot een minimum te beperken. Net zoals het voor jou op je bike-avonturen belangrijk is dat deze prachtige omgeving behouden blijft. Daarom recyclet Chris King zoveel mogelijk materialen, die ze voor hun producten gebruiken. De fabrikant combineert dus clevere vindingrijkheid met een verantwoordelijkheidsgevoel dat in veel bedrijfstakken zeldzaam is geworden.

Naast eersteklas onderdelen, zoals de Chris King 1-inch-headset, biedt Chris King ook andere accessoires voor je fiets in de BIKE24-shop. Je vindt er ook veel fietsonderdelen van andere merken en fietsaccessoires om je rijervaring te verbeteren. Met de aanbiedingen op BIKE24 kun je je eigen fiets samenstellen die past bij je persoonlijke smaak en behoeften.