Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Race Face - high-tech onderdelen voor XC, trail, enduro & downhill MTB's

Getest op de veeleisende Canadese North-Shore-trails zetten MTB-cockpitonderdelen van Race Face, zoals sturen en stuurpennen, en aandrijfonderdelen, zoals cranks en wielen, steeds weer nieuwe standaards op het gebied van duurzaamheid en prestaties. Daarom vertrouwen veel downhill- en enduro-professionals op de hoogwaardige Race-Face-onderdelenseries zoals Atlas, Next, AEffect of Turbine van geoptimaliseerd carbon of gefreesd aluminium. Het brede assortiment wordt gecompleteerd door innovatieve protectoren, zoals elleboog- en kniebeschermers, evenals chique fietskleding in Race-Face-design.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Over Race Face:

  • Race Face – bike-parts van mountainbikers voor mountainbikers
  • Van de ergonomische handgreep tot het praktische heuptasjeDe belangrijkste Race-Face-series en componenten
  • Zekere protectoren, bijpassende bike-wear en accessoires met Race-Face-design
  • Waarom Race-Face-fietsproducten kopen? 
  • Getta-grepen – voor maximale controle
  • Word deel van de Race-Face-familie

Race Face – bike-parts van mountainbikers voor mountainbikers

Race Face – bike-parts van mountainbikers voor mountainbikers
De fabrikant met Canadese roots is een begrip onder mountainbikers, enduro-rijders en downhillers en werd opgericht door een groep die-hard-mountainbikers, die al meer dan 25 jaar maar één doel nastreven: altijd innovatieve en echt duurzame onderdelen ontwikkelen.
Vooral gravity-rijders houden ervan om zichzelf steeds verder tot het uiterste te drijven. Stuurpen, stuur, zadelpen, crank, pedalen en natuurlijk de wielen moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van betrouwbaarheid.
Omdat de tot dan toe verkrijgbare onderdelen niet voldeden aan de eisen van de Race-Face-oprichters op de veeleisende North-Shore-trails, besloten ze hun eigen fietsonderdelen te ontwikkelen.

Race Face volgt daarbij een eenvoudige regel: de fietser en zijn behoeften komen op de eerste plaats. Voordat de hoogwaardige MTB-onderdelen van bijvoorbeeld de Aeffect-, Next- of Turbine-serie met jou de trail op mogen, moeten ze voldoen aan de eisen van de wereldklasse rijders van het bedrijfsinterne enduro-raceteam op een van de zwaarste terreinen ter wereld.

ace Face – belastbare wielen, sturen, cockpits, zadelpennen en veel meer

Van de ergonomische handgreep tot het praktische heuptasje

Je kent misschien al de populaire Atlas-flat-pedalen van Race Face of de superstabiele Chester-stuurpen, maar het productportfolio van de Canadese hoogvliegers omvat nog veel meer.
Dankzij het grote aanbod aan mountainbike-onderdelen, uitrusting, kleding en accessoires voor cross-country, trail, all-mountain, gravity en zelfs e-MTB, heb je altijd keuze te over.

De belangrijkste Race-Face-series en -onderdelen

De Atlas-collectie van Race Face valt op door zijn veelzijdigheid en duurzame aluminium constructie. Van een duurzaam riser-stuur via bijpassende stuurpennen, high-grip flat-pedalen, een CINCH-crank met direct-mount-kettingblad tot brede wielen, biedt de collectie alles wat een gravity-rijder zich kan wensen.

De Next-SL-serie daarentegen is superlicht. Dankzij het gebruik van carbon zetten deze voor XC en trail ontworpen wielen en cranks standaards op het gebied van gewicht en snelle acceleratie.

De CINCH-cranks van Race Face zijn een speciale technische traktatie. De crank-armen, zorgvuldig gefreesd uit aluminium of gevormd uit carbon, passen bijna naadloos in elkaar dankzij hun tweedelige design met geïntegreerde holle assen van 30 mm. Indien gewenst is er zelfs een krukas met geïntegreerde vermogensmeter verkrijgbaar. De bijpassende Narrow-Wide-kettingbladen van Race Face kunnen snel worden gewisseld via de CINCH-Direct-Mount-bevestiging, zelfs in race-modus. Volgens Race Face weegt de SixC-crank, die zelfs is goedgekeurd voor DH, met een tandwiel met 32 tanden slechts een ongelooflijke 525 gram!

Sturen en cockpits voor controle en vertrouwen

Geavanceerde protectoren, bijpassende bike-wear en accessoires met Race-Face-design

Race Face heeft geavanceerde protectoren met geoptimaliseerde pasvormen voor dames, heren en kinderen in het assortiment, zodat jij je kunt concentreren op de trail en obstakels.
Dankzij D3O-beschermingsstukken, Kydex/TPO-schalen en mesh-stof aan de achterkant voldoet de Roam-kniebeschermer aan de eisen van veel trail- en enduro-tourrijders: lekker trappen en voldoende ventilatie uphill en effectieve bescherming downhill. 
In het Body-Armor-portfolio van Race Face vind je ook protector-shirts en -broeken, evenals elleboogbeschermers en handschoenen.

En wat draag je als mountainbiker over de protectoren heen? Natuurlijk fietskleding van Race Face, die in net zoveel felle kleuren verkrijgbaar is als de bike-onderdelen. De kledingstukken zijn speciaal afgestemd op de toepassingsgebieden - bijvoorbeeld de Ruxton-shorts of -broeken voor downhill en enduro en de Indy-broeken voor all-mountain en trail. Maar je vindt bij Race Face ook jassen, sokken, T-shirts, regenkleding en accessoires.
Race Face biedt ook chique casual kleding, zodat je je passie voor mountainbiken ook in het dagelijks leven kunt uitleven.

Op de trail hoef je hoogstens door de hoge snelheid en de hoge sprongen te zweten, en toch je regenkleding en uitrusting snel bij de hand hebben. 
De Stash-heuptas heeft een opslagcapaciteit van maximaal 3 liter en met de geïntegreerde drinkzak ben je perfect uitgerust voor afterwork-rides en kleinere tochten.

Waarom Race-Face-fietsproducten kopen?

De oprichters van Race Face houden van grote sprongen en hoge drops op speelse singletracks. Als een fietsonderdeel de manier waarop je rijdt niet ten goede verandert, verdient het niet het logo van Race Face te dragen. Daarom worden stabiele, lichtgewicht en duurzame wielsets, velgen, kettingbladen en nog veel meer gemaakt onder strenge kwaliteitscontroles. De ARC-, Atlas- en Turbine-series zijn bovendien zeer veelzijdig, zodat je je niet hoeft te beperken tot bepaalde trails en rijstijlen.

Getta-grepen – voor maximale controle

Word deel van de Race-Face-familie

Als je met Race-Face-onderdelen rijdt, word je automatisch deel van de familie. Of je nu alleen een paar chique Grippler-Lock-On-grips gebruikt of wanneer alles op je MTB, van de Dropper-zadelpen tot de 650B Plus-wielset, een RF-logo draagt, met Race-Face-onderdelen laat je zien dat je passie hebt voor mountainbiken. Bovendien geven Race-Face-fietsonderdelen je de vrijheid om in jouw element je grenzen te verleggen.