Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Michelin binnenbanden voor elk avontuur

De uitvinders van de demonteerbare fietsband en het legendarische Michelin-mannetje hebben altijd de juiste rubbermix paraat. Het duurzame mobiliteitsbedrijf uit Clermont-Ferrand kan putten uit meer dan 100 jaar ervaring in de productie van binnen- en buitenbanden. Verschillende veelzijdige opties voor MTB, race-, city-, gravel- en e-bike garanderen grip, bescherming en prestaties.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Michelin banden - de Franse bandenpioniers brengen je altijd naar je doel

Bibendum - zo heet het beroemde Michelin-mannetje - staat al meer dan 100 jaar voor excellentie, grip, veiligheid en plezier. Oorspronkelijk geïnspireerd door een stapel banden, was de witte mascotte bedoeld om aan te tonen dat Michelin-banden werkelijk elk obstakel met gemak nemen. Als een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld kan het Franse bedrijf putten uit knowhow en ervaring op vele verschillende terreinen. Michelin maakt niet alleen banden voor fietsen, motoren, auto's, vrachtwagens en landbouwmachines, maar ook voor vliegtuigen en spaceshuttles over de hele wereld.

Het begon allemaal met de uitvinding van de eerste demonteerbare fietsband in 1891. Talrijke andere mijlpalen volgden, zoals de introductie van de eerste vouwband in 1979 of de première van de tubeless MTB-band in 1999. Nauwe samenwerking met de professionele wielersport of zelfs de Formule 1 zorgen ervoor dat de rubberspecialisten uit Clermont-Ferrand uitsluitend absoluut betrouwbare en razendsnelle binnen- en buitenbanden voor MTB's, racefietsen of gravel- en citybikes aanbieden, die zowel technologisch als optisch aan de hoogste eisen voldoen.

Michelin - de juiste binnen- & buitenband voor elk avontuur

Michelin MTB buiten- en binnenbanden voor elke ondergrond

Rijden als de echte profs, met de banden van de profs: de Wild Enduro en Force Enduro banden uit de Competition Line maken het mogelijk. De speciale voorbanden (Front) en achterbanden (Rear) zijn al wereldkampioen geworden in de Enduro World Series en bieden met hun nieuwe profiel en high-density-versterkingen nog meer mogelijkheden voor off-road gebruik. Een iets zachtere en flexibelere Gum-X3D-rubbermix zorgt voor een betere tracking, terwijl de nieuwe MAGI-X-rubbermix is ontworpen voor maximale grip onder alle omstandigheden.

Ook de dynamische all-mountain-band Force AM², de wedstrijdgerichte crosscountry-band Force XC2, de Jet XC2 met maximale snelheid en de extra gripvaste Wild AM² kunnen dankzij de Gum-X-mix onder alle omstandigheden goed uit de voeten. Met de speciaal voor e-bikes ontwikkelde E-Wild Front en Rear banden haal je het maximale uit je MTB: meer grip, lekbescherming en duurzaamheid en aanzienlijk minder rolweerstand en inspanning.

De banden van de Performance Line hebben vergelijkbare designs en technologieën als de Competition Line, maar zijn vooral zo ontworpen, dat ze langer meegaan. Met de sportieve en pittige Wild AM² en Wild Grip'r2, de allrounder Force AM² en de tubeless crosscountry-band Force XC2 heb je altijd het juiste profiel klaar.

Veelzijdig en betaalbaar rollen de banden van de Access Line over elke ondergrond. In modderige omstandigheden bieden de brede noppen van de Country Mud veel grip. De grotere afstand tussen de noppen zorgt bovendien voor een betere zelfreiniging. Dankzij de versterkte centrale noppen is de Country Grip'r het allround talent van de Access Line. De perfecte metgezel op de trails, en verkrijgbaar als clincher- of vouwband, is de Country Trail. Als het terrein voor jou al in de stad begint of als je ook op hardere ondergronden en asfalt rijdt, dan is het speciale profiel-design van de Country Rock voor jou gemaakt.

Haal er een paar tienden van een seconde meer uit: met de Aircomp Latex binnenband win je de beslissende hoeveelheid Watt. Je kunt kiezen tussen de vederlichte Aircomp Ultralight, de resistente Airstop en de zelfdichtende Protek MAX.

Michelin gravel-, cyclocross- & racefietsbanden - snel, gripvast en goed beschermd

Als elke seconde telt en het beste maar net goed genoeg is, dan is de Racing Line iets voor jou. Met de Power Time Trial, speciaal ontwikkeld voor de racesport, kun je je persoonlijke records in tijdritten of langeafstandstriatlons overtreffen. De combinatie van laag gewicht, de X-Race Compound rubbermix en de high-density Aramid Protek+ anti-leklaag garandeert toptijden. De snelle Power Competition maakt het mogelijk om hogere snelheden te halen met dezelfde inspanning en perfecte grip in de bochten, dankzij de Race Compund rubbermix die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de Moto-GP-serie.

Speciaal ontwikkeld voor cyclocross-wedstrijden en overwinningen, bieden de Power Cyclocross Mud en Power Cyclocross Jet tubes en vouwbanden veilige grip op alle ondergronden en een effectieve krachtoverbrenging. Clevere verstevigingen beschermen je ook bij het rijden met lage luchtdruk tegen vervelende lekke banden.

De banden van de Competition Line worden gekenmerkt door meer weerstand, stabiliteit en een verhoogde duurzaamheid. Lange trainingsritten en zware wedstrijden worden leuke en zorgeloze aangelegenheden met de sportieve Power Road, de robuuste Pro4 Endurance, de populaire Power Endurance of de prestatiegerichte Pro4 Service Course. Bij wisselvallige weersomstandigheden biedt de Power All Season je uitstekende grip in alle seizoenen. En als je je vaker laat verleiden door off-road terrein, biedt de Power Gravel de beste mix.

Voor ontspannen kilometers kun je vertrouwen op Performance Line banden zoals de Lithion 2. De Dynamic Sport en Dynamic Classic uit de Access Line zijn net zo betrouwbaar en duurzaam als stijlvolle metgezellen voor dagelijks gebruik.

Voor de juiste binnenband kun je kiezen tussen de snelle Aircomp Latex, de ultralichte Aircomp Ultralight en de bekroonde Airstop.

Michelin – de juiste binnen- en buitenband voor elk avontuur

Michelin city-banden - veilig en goed zichtbaar

Met de fiets naar je werk of boodschappen doen in de stad zonder je zorgen te maken over natte straten of een lekke band: de Michelin Competition Line voor de city. Een innovatief profiel-design bij de Star Grip en een uitzonderlijke rubbermix bij de e-bike-compatibele Protek Urban garanderen optimale veiligheid.

De Protek Cross Max werkt ook op onverharde paden, terwijl de veelzijdige Protek Max met extra reflecterende strips zorgt voor een betere zichtbaarheid. Ook de Michelin-banden van de Performance Line zijn e-bike-ready. Bij de Energy vermindert een speciale rubbermix het energieverbruik, om de accu van je e-bike te sparen.

In de Access Line vind je diverse banden zoals de Protek of Protek Cross met effectieve lekbescherming voor een meer dan faire prijs. Met de bijbehorende binnenbanden zoals de lekbestendige Airstop of de zelfherstellende Protek Max blijft de lucht waar hij hoort: zodat je rijplezier nooit voortijdig wordt onderbroken.