Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Maxxis banden voor hoge eisen en topprestaties

Maxxis is bekend en geliefd door miljoenen klanten. Het Taiwanese bedrijf biedt fietsbanden van hoge kwaliteit voor elk terrein en elke discipline. Het Maxxis assortiment omvat artikelen voor racefiets, downhill, tour, gravel, cross country, enduro en BMX. Banden zoals de Maxxis Assegai, Minion, High Roller II of de Maxxis Ardent zijn op alle trails ter wereld thuis.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Maxxis: bandenspecialist met een lange traditie

Maxxis is één van de grootste bandenfabrikanten ter wereld. Opgericht als een klein fietsbedrijf in 1967 door Luo Jye in Changhua, Taiwan, is Maxxis in de loop van de decennia uitgegroeid tot een internationaal concern met meer dan 25.000 werknemers. Inmiddels omvat het assortiment van Maxxis niet meer alleen fietsbanden, maar ook autobanden, motorbanden en andere soorten banden. Maar vooral de hoge kwaliteit van de fietsbanden heeft het merk wereldwijd bekend gemaakt. De Maxxis MTB banden bijvoorbeeld, worden in de scene als topproducten beschouwd.

Maxxis levert zijn banden aan ongeveer 170 landen en produceert uitsluitend in zijn eigen fabrieken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de modernste productietechnologie en hoogwaardige materialen. Regelmatige kwaliteitscontroles zorgen ervoor dat alle producten voldoen aan de hoge normen van het merk.

Maxxis: bandenspecialist met een lange traditie

Maxxis fietsbanden overtuigen door innovatieve technologie

De materialen en productie van Maxxis banden worden voortdurend verbeterd: ingenieurs optimaliseren rubbersamenstellingen en karkassen voor verschillende toepassingen, of het nu gaat om freeride, trekking of downhill.

Dit zijn een aantal van de meest populaire Maxxis banden

  • BMX: Maxxis HolyRoller, Maxxis Creepy Crawler, Maxxis Grifter
  • Enduro: Maxxis Ikon, Maxxis Ardent, Maxxis HighRoller II
  • Downhill: Maxxis Assegai, Maxxis Minion, Maxxis Dissector

De banden uit de "Tubeless Ready" serie zijn populair bij zowel racefietsers als mountainbikers. Ze verminderen het risico op lekrijden aanzienlijk en bieden meer comfort dankzij de lagere minimale druk. De tubeless-ready racefiets en MTB banden van Maxxis zijn beter voorbereid op montage met afdichtingsmiddel dan veel modellen van de concurrentie.

Daarnaast zijn alle Maxxis banden ook door de fabrikant goedgekeurd voor gebruik op elektrische fietsen en e-bikes. Voor snelle e-bikes die meer dan 45 km/u halen heeft Maxxis speciale banden in zijn assortiment die voldoen aan de vereiste ECE-R75 norm.

Maxxis MTB banden

De volgende karkastechnologieën worden gebruikt in Maxxis banden:

  • Tubeless racefietsbanden: met een kern van carbon en een laag butylrubber
  • Lightweight Ultimate Sidewall Technology (L.U.S.T.): lichte en sterke UST-band, waarvan het karkas is bedekt met een luchtdichte rubberlaag en een lichte beschermlaag
  • EXOxo Protection: MTB-band met extreem snij- en slijtvaste zijwanden, die dankzij het dichte weefsel licht en zeer soepel is
  • EXO+ bescherming: nieuw 60 TPI karkas met rubberen EXO lekbeschermingslaag op de zijwanden en een butyl insert op de hiel voor verhoogde lekbescherming, perfect voor intensief trailrijden, enduro en E-MTB's
  • Double Down MTB band: band met twee karkaslagen versterkt met een butyl-inzetstuk in de zijwand voor zware enduro parcours
  • Wide Trail Casing (WT): geoptimaliseerde profielindeling voor bredere velgen

Maxxis: kwaliteit van wereldklasse voor atleten en recreatiesporters

Ook in de professionele wielersport is Maxxis al jarenlang een bekende naam. De fabrikant sponsort teams en rust internationale topatleten uit met zijn kwaliteitsbanden. Zelfs Duitse professionele bikers zoals Wolfgang Leitner, Katrin Karkhof en Alex Teschner rijden op Maxxis MTB banden.

Feedback van sporters staat centraal binnen de productontwikkeling. De profs hebben een goed gevoel voor de onderdelen van hun fietsen en hun feedback beïnvloedt voortdurend de verbetering van Maxxis banden en accessoires. Pas na uitgebreide simulatietests op de computer en testritten door de professionele atleten in verschillende omgevingen bereiken prototypes de serieproductie bij Maxxis.

Hierdoor profiteren recreatieve sporters van de nieuwste innovaties in de bandentechnologie en kunnen zij zich verheugen op een lange levensduur, de allerbeste grip en een hoge mate van lekbestendigheid tijdens hun tochten en trails. Talrijke onderscheidingen tonen aan dat kwaliteit bij Maxxis meer is dan een reclameslogan. De fabrikant krijgt regelmatig topcijfers van vakbladen en in tests, onder andere voor Maxxis fietsbinnenbanden.

Maxxis racefietsbanden