Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

LÖFFLER - functionele kleding gemaakt in Europa

Of het nu gaat om fietsen, nordic-sports, skitochten, hardlopen of outdoor: LÖFFLER biedt innovatieve, hoogwaardige en verantwoord geproduceerde kleding voor duursporters. De LÖFFLER-houding "uniek & verantwoord" zit in al hun producten. LÖFFLER besteedt zijn productie niet uit aan andere continenten. En kiest bewust voor de moeilijkere productieroute in Oostenrijk en Europa.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Verantwoord naar topprestaties

Volgens dit motto ontwikkelt LÖFFLER innovatieve, hoogwaardige en verantwoord geproduceerde kleding voor duursporters op het gebied van bikes, langlaufen, toerskiën, hardlopen en outdoor. Een intelligente materiaalmix, de beste functionaliteit, een laag gewicht en een perfecte pasvorm zorgen ervoor, dat ambitieuze atleten persoonlijke topprestaties kunnen leveren. De LÖFFLER-houding van ‘uniek en verantwoord’ wordt in elk afzonderlijk product belichaamd met de claim ‘MADE FOR BETTER’ en de kernwaarden van het merk: innovatie, kwaliteit en verantwoordelijkheid. LÖFFLER maakt een duidelijk statement vanuit Oostenrijk. Voor  productielocaties in Oostenrijk en Europa, voor sociale verantwoordelijkheid tegenover medewerkers en voor ecologische verantwoordelijkheid in de productie.

LÖFFLER besteedt zijn productie niet uit aan andere continenten en kiest bewust de moeilijkere productieroute in Oostenrijk en Europa. Meer dan negentig procent van de totale toegevoegde waarde, van de productie van stoffen tot de eindcontrole, wordt geleverd in Oostenrijk en Europa. 99 procent van de productie vindt plaats in Europa en zeventig procent van alle materialen wordt gemaakt in de eigen breifabriek in Ried im Innkreis. Innovatieve technologieën die exclusief door LÖFFLER zijn gepatenteerd, zoals transtex en hotBOND® of hotBOND® reflective, maken LÖFFLER-kleding geavanceerder en bewijzen, dat zeer functionele sportkleding op verantwoorde wijze kan worden geproduceerd.

Het unieke LÖFFLER transtex® principe

In het hart van de productie – de breifabriek van LÖFFLER – kwam de grote doorbraak ruim veertig jaar geleden met de ontwikkeling van de unieke transtex®-technologie.

Door het gebruik van polypropyleen, een van de lichtste synthetische vezels met een zeer lage vochtopname, wordt zweet snel naar buiten getransporteerd. Met behulp van de speciale LÖFFLER-breitechnologie wordt polypropyleen aan de buitenkant gecombineerd met natuurlijke vezels zoals katoen/modal, TENCEL™ of merinowol. Dit unieke transtex®-principe, beschermd door LÖFFLER, maakt al tientallen jaren indruk op duursporters en zorgt voor een optimaal lichaamsklimaat in elk seizoen.

LÖFFLER hotBOND®

LÖFFLER gebruikt de beproefde hotBOND®-technologie om zeer elastische materialen te verbinden door middel van ultrasoon lassen. Bij hotBOND® reflective reflecteren de verbindingspunten extra dankzij een speciale verwerkingstechniek. Voor broeken en shirts betekent dit: betere zichtbaarheid bij slechte lichtomstandigheden en tegelijkertijd geen naden die knellen of schuren. De naadloze verbindingen zijn uiterst scheurvast, doen niets af aan de elasticiteit van het materiaal en zijn ultraplat. De uiterst subtiele reflectiepunten komen pas onder de lichtstraal volledig tot hun recht - vallen op, wanneer dat nodig is. hotBOND®-producten worden exclusief geproduceerd op het hoofdkantoor van LÖFFLER in Ried im Innkreis (Opper-Oostenrijk). hotBOND® is verkrijgbaar in fietsbroeken en jerseys, maar ook in running-tights en in de outdoor-collectie.

DSV- en ÖSV-profs vertrouwen op LÖFFLER

Het beste bewijs van de hoge kwaliteit van LÖFFLER is de langdurige samenwerking met professionele atleten van de nationale skiverbanden van Oostenrijk (ÖSV) en Duitsland (DSV): al meer dan veertig jaar dragen en bevelen topsporters de zeer functionele LÖFFLER fietskleding aan, die voortdurend wordt geoptimaliseerd en verder ontwikkeld.