Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Ghost Bikes: een wereldwijd succes

Het fietsenmerk Ghost werd in 1993 opgericht in Waldsassen in Duitsland. Toen werkten de twee oprichters Uwe Kalliwoda en Klaus Möhwald nog in hun eigen garage. In de loop van de jaren groeide het bedrijf uit tot een van de grootste fietsfabrikanten van Duitsland, die al lang actief is op de wereldmarkt en sponsor is van vele professionele wielerteams. Het merk richt zich vooral op innovatieve mountainbikes.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

De Ghost fiets - een slim ontwerp

De Ghost-familie omvat nu een grote verscheidenheid aan mountainbikes, maar ook gravelfietsen, stads- en trekkingfietsen alsook e-bikes. Het assortiment bestaat inmiddels uit een gigantisch arsenaal aan kwaliteitsfietsen. In het Ghost mountainbike assortiment zijn er modellen voor beginners tot zeer gespecialiseerde professionele versies. Daarnaast is er ook een groot assortiment kinderfietsen.

Bij de constructie van hun fietsen besteedt Ghost speciale aandacht aan de geometrie van het frame en de onderdelen. Om dit te bereiken wordt vooraf aan veel functionele details gewerkt. De ingenieurs van Ghost zijn natuurlijk ervaren en gepassioneerde bikers, vooral in de mountainbike-sector.

Ghost Fahrräder

De SuperFit bike

Een bijzondere innovatie van Ghost zijn de zogenaamde SuperFit-bikes. Daarachter zit een algoritme dat op basis van honderdduizenden biometrische gegevens de ideale pasvorm berekent. Met slechts enkele individuele aanpassingen kan een Ghost-fiets dus bijzonder snel en precies op jouw lichaam worden afgestemd.

Ghost bikes − een grote familie

Sinds de oprichting in de huisgarage heeft Ghost zich ontwikkeld tot een van de grootste fietsfabrikanten in Duitsland met ruim 20 productfamilies en ongeveer 180 fietsmodellen. Daarom bieden Ghost fietsen allerlei verschillende facetten.

De Ghost mountainbikes

Het hart van het merk is nog steeds de Ghost mountainbike. Hier vind je een ruim aanbod van zowel hardtails als fullys. Vrijwel alle categorieën komen aan bod:

  • Cross Country − hardtail of fully
  • Tour − robuuste en comfortabele hardtails
  • Trail − veelzijdige fullys en geweldige allrounders
  • All Mountain − de speciale All Mountain fullys
  • Enduro − robuust, geschikt voor alle terreinen en volledig geveerd

Je vindt een grote selectie van series in de verschillende fietscategorieën. Zo kun je je ook heel sterk specialiseren in mountainbikes. Je kunt echter ook andere mountainbikes bekijken op BIKE24 om ze te vergelijken.

Ghost mountainbikes

De gravelfietsen

De gravelfietsen van Ghost onderscheiden zich door hun uitgebalanceerde geometrie, die bijzonder belangrijk is voor de populaire allrounders onder de fietsen. Ze zijn net zo veilig en comfortabel op asfalt als op onverharde wegen of boswegen. De mix van mountainbike en racefiets biedt bovendien veel bevestigingsmogelijkheden voor bidons of bagage.

De stads- en trekkingfietsen

Het grote assortiment stads- en trekkingfietsen omvat een breed spectrum aan modellen. Stadsfietsen zijn bijvoorbeeld klassiek uitgerust met bagagedragers en verlichting, maar hebben geen speciale vering. Toch vind je onder de stadsfietsen ook verschillende modellen met vering. Hetzelfde geldt voor trekkingfietsen, die meestal vooraan geveerd zijn en opvallen door hun hoge belastbaarheid.

De Ghost kinderfiets

Voor kinderen heeft Ghost een ruim assortiment aan geschikte fietsen. Te beginnen met wielen van 12 of 16 inch - de POWERKIDS-fietsen, die geschikt zijn voor de eerste rijpogingen. Voor iets oudere kinderen zijn de populaire Ghost Kato en Ghost Lanao kinderfietsen met 20 en 24 inch geschikt. Daarnaast zijn er ook speciale mountainbikes voor kinderen van 26 inch.

Ghost kinderfietsen

De Ghost e-bike

Naast e-stadsfietsen en e-trekkingfietsen omvat het e-bike assortiment van Ghost ook e-mountainbikes. Dit zijn volledig gemotoriseerde mountainbikes waarvan de voordelen vooral merkbaar zijn wanneer je bergopwaarts rijdt.

Ghost fiets kopen: als je op zoek bent naar een geschikte e-bike, heb je hier een nog ruimere keuze.