Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Zipp - high-tech carbon wielen & onderdelen uit Indianapolis

ZIPP uit de VS voldoet aan alle eisen die racefietsers en triatleten stellen aan aerodynamische wielen, sturen, stuurpennen, zadelpennen en accessoires van uitstekende kwaliteit. Of het nu gaat om velg- of schijfremmen, clinchers of tubeless ready, Zipp gebruikt alleen de beste materialen en de nieuwste technologieën om je wielen een maximum aan duurzaamheid en performance te geven.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Geboren uit de wetenschap, met de hand gemaakt

ZIPP maakt sinds 2007 deel uit van de SRAM-familie en staat wereldwijd bekend om aerodynamische high-end wielen voor race-, gravel-, cyclocross-, triatlonfietsen en MTB's. Het bedrijf werd in 1988 opgericht door motorsportingenieur Leigh Sargent met als missie fietsatleten sneller te maken. Het bedrijf richtte zich al vroeg op het composietmateriaal carbon, computersimulaties en uitgebreide tests in de windtunnel.
Dankzij deze competenties is ZIPP erin geslaagd een reeks baanbrekende innovaties in de fietsindustrie tot stand te brengen. Te beginnen met het eerste carbon discwiel, via de eerste carbon crank tot het eerste wiel dat negatieve weerstand genereert in de windtunnel. Deze innovaties hebben atleten geholpen de zwaarste wedstrijden ter wereld te winnen op de meest uitdagende wegen; van de kasseienstraten van België tot de Queen K in Kona.

Aerodynamik heroverwogen: ABLC (Aerodynamic Boundary Layer Control)

De ABLC-technologie van ZIPP is gebaseerd op het idee om „dimples“, een golfbalachtig oppervlak, te gebruiken om de luchtturbulentie bij de velg effectief te minimaliseren. Het speciale ontwerp draagt er mede toe bij, dat de luchtstroom zijdelings afbuigt naar het velgoppervlak. Het resultaat is een perfecte aerodynamica, zelfs bij sterke wind. Met het ABLC SawTooth Dimple-design heeft Zipp de aerodynamische eigenschappen van het ABLC-oppervlakteprincipe verder geoptimaliseerd voor hogere snelheden en een grotere stabiliteit bij zijwind bereikt.

Meer controle, meer comfort, een hogere snelheid: ZIPP Firecrest

De Firecrest-technologie van ZIPP heeft een revolutie teweeggebracht in de basisprincipes van wieldesign en stelt nieuwe normen voor aerodynamica, rijkwaliteit en stijfheid, zelfs bij sterke zijwind. Het gaat niet alleen om het optimaliseren van de voorste helft van de velg, maar ook om de helft die van de wind af gericht is. Tot nu toe liep de velg van het velgbed naar de spaken taps toe in een uitgesproken welving. Firecrest-velgen hebben een nagenoeg constante breedte tot aan het spaakbed en zo kan de luchtstroom rond de achterste helft van de velg effectief worden geregeld: het rijgedrag wordt veel stabieler, zelfs bij zijwind.

NSW – de referentie in carbon wielbouw

De NSW-wielen van de series 353, 454 en 858 (triathlon) zijn de state-of-the-art modellen voor schijfremmen van Zipp. NSW staat voor "Nest Speed Weaponry" en is een verwijzing naar het legendarische ontwikkelingslab in Indianapolis, bijgenaamd "The Nest". Dankzij SawTooth, een revolutionair velgontwerp met variabele velghoogte, is zijwindgevoeligheid drastisch verminderd. Op basis van windtunneltests, moderne stromingssimulaties en uitgebreide testritten op de weg heeft ZIPP het best presterende wiel tot nu toe ontwikkeld, dat zowel de luchtweerstand als de zijdelingse kracht bij alle windinvalshoeken vermindert.

ZIPP 303 S & 303 Firecrest – allround-wielen van topklasse

De 303-serie is ontstaan uit de wens om de beste wielen te ontwikkelen voor de zware gravel- en kasseienwegen van de voorjaarsklassiekers. Dit leidde tot innovaties die de 303 carbon wielen tot de benchmark maken op het gebied van stabiliteit, comfort, gewicht en aerodynamica. Met de nieuwe 303 S en 303 Firecrest wielsets hebben de specialisten van ZIPP zich volledig gefocust op velgbreedte en remcontrole: Met een velgbreedte van 23 mm bij de Fircecrest S en 25 mm bij de Firecrest-versie zijn deze modellen uit de 303-serie ideaal voor brede banden zoals de ZIPP Tangente Course. Een krachtige band die ideaal is voor tubeless setups en lage luchtdruk. Wil je iets meer? Lichtgewicht ZIPP-naven voor schijfremmen zoals de ZR1 op Firecrest wielen zorgen voor absolute betrouwbaarheid met maximale remcontrole. Op asfalt, gravel, in bochtige afdalingen of bij sterke zijwind, de ZIPP 303-wielen houden je zeker op koers en bieden veel comfort bij een lage rolweerstand.

ZIPP – racefietswielen en onderdelen van de Speed Weaponry