Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fiets-bandenlichters - een geweldig, klein hulpmiddel

Bandenlichters zijn onmisbare hulpmiddelen bij het loshalen en monteren van banden op je fiets. Twee eenvoudige, veelgebruikte hefbomen, die een proces dat enige vaardigheid en ervaring vereist, vergemakkelijken en versnellen. De smalle en vlakke bandenlichters zijn gemaakt van duurzaam materiaal, zoals kunststof of metaal, zodat ze onder alle omstandigheden effectief zijn, zowel in de werkplaats als bij het verwisselen van een lekke band onderweg. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Het perfecte gereedschap - eenvoudig qua design en gebruiksvriendelijk

De bandenlichter is meestal dun en plat. Om bestand te zijn tegen hoge belastingen, moet hij gemaakt zijn van voldoende harde materialen, bijvoorbeeld kunststof of metaal. De hardheid hangt af van het model en de fabrikant, maar het gebruik van resistente legeringen is gunstig.

Een van de uiteinden van de bandenlichter is gebogen of conisch. In zekere zin werkt het als een schoenlepel, omdat dit specifieke onderdeel tussen de band en de velgrand wordt gestoken. Als je druk uitoefent, glijdt het gereedschap over de velg en scheidt de band van de velg. Op zich is dit een eenvoudige manoeuvre, die je na enige oefening onder de knie krijgt, maar één ding is zeker: het maakt het wisselen van banden veel gemakkelijker en voorkomt schade tijdens het proces. De bandenlichter is een bandenaccessoire dat elke euro die je ervoor betaalt waard is, en dat komt, omdat de prijs zo laag is in vergelijking met andere fietsgereedschappen.

Eigenschappen van de beste bandenlichters fiets

Bij BIKE24 vind je een enorm aanbod aan bandenlichters, stuk voor stuk hoogwaardige en nuttige gereedschappen die je enthousiast zullen maken. Ze worden meestal per twee of per drie verkocht. Om hun effectiviteit te vergroten, kun je deze onderdelen met elkaar combineren tot een enkele hendel. De kleuren zijn opvallend, in sommige gevallen zijn het zelfs exclusieve tinten, gepatenteerd door de merken zelf, zodat je de bandenlichter gemakkelijk kunt terugvinden in je gereedschapstas.

De geavanceerde modellen, met glasvezelversterkt kunststof, zijn nog sterker. Deze modellen zijn bijzonder veilig voor de velg en het is bijna onmogelijk om deze daarbij te beschadigen. Metalen bandenlichters, die gevoeliger zijn voor krassen, hebben kunststof kussentjes op de plekken die in contact komen met de band. Op deze manier profiteer je van de sterkte van het metaal, zonder dat je je erover zorgen hoeft te maken, dat je de band beschadigt.

Sommige bandenlichters kunnen ook worden gebruikt om ventielen te verwijderen. Voordat je dit doet, moet je de documentatie van de bandenlichters controleren, om te zien, of ze compatibel zijn met jouw model.

Hoewel er een aantal standaardmaten bandenlichters zijn, vind je er ook die klein en draagbaar zijn, dus perfect voor je avonturen en zo licht, dat je vergeet, dat je ze in je bagage hebt.