Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

uvex - geavanceerde fietshelmen & sportbrillen uit Duitsland

Met zijn slagzin "protecting people" staat het merk uvex al bijna 100 jaar voor innovatieve ontwikkelingen die je beschermen op je werk, tijdens het sporten en in je vrije tijd. Met hun uitgekiende designs en onovertroffen veiligheidskenmerken zijn de hoogwaardige uvex fietshelmen en -brillen de perfecte keuze voor mountainbikers, racefietsers, triatleten, e-bike rijders, stadsforenzen en voor kinderen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Vanuit Poppenreuth naar de hele wereld

Het begon allemaal in een klein ambachtelijk bedrijf in Poppenreuth, een buitenwijk van Fürth in Duitsland. Daar ontwikkelde Philipp M. Winter de eerste handgemaakte veiligheidsbril en richtte hij het bedrijf "Optische-Industrie-Anstalt Philipp M. Winter" op. Oorspronkelijk ontworpen voor ambachtslieden en arbeiders, werd de bril ook snel populair bij sporters. In 1936 namen voor het eerst atleten met een uvex-bril deel aan de Olympische Winterspelen en slechts twee jaar later beklommen Duitse bergbeklimmers de Nanga Parbat met een gletsjerbril uit Fürth.

Toen Rainer Winter, de zoon van de oprichter van het bedrijf, in 1956 terugkeerde van een reis naar de VS, stond hij erop dat zonnebrillen niet "Winter" mochten heten. Daarom zocht hij een naam die het productkenmerk UV-bescherming bevatte. Dus werd de afgekorte vorm "Ultraviolet Excluded" de merknaam voor alle toekomstige uvex-producten. Tijdens de oprichting van het merk richtte uvex zich op nieuwe verkoopstrategieën en werd al snel de officiële outfitter voor professionele atleten.

uvex helmen - geavanceerde technologieën voor de hoogste veiligheid & het beste draagcomfort

In 1987 stapt uvex in de fietsindustrie en concentreert zich vanaf dat moment op de productie van fietshelmen "made in Germany". De allereerste uvex fietshelm was de Airtech-helm: superlicht, uiterst veilig en gemaakt van een destijds unieke materiaalcombinatie van EPS en ABS-folie.

Met dit soort grote innovaties is het bedrijf bekend geworden. En wie denkt dat uvex op zijn lauweren rust, zit er ver naast. De medewerkers en productontwikkelaars werken nog steeds hard om de materialen, technologieën en producten bij elke nieuwe collectie net iets beter te maken. Het assortiment van uvex strekt zich nu uit van fietshelmen voor kinderen tot racefietshelmen, gravelhelmen en mountainbikehelmen tot modieuze allround helmen.

Welke uvex helm past bij mij?

Als je tijdens een trektocht, toertocht of rit door de stad snel, veilig en comfortabel je bestemming wilt bereiken, zijn de uvex i-vo fietshelmmodellen de ideale begeleiders voor jou. Deze lichtgewicht allrounders zijn ook verkrijgbaar als uvex i-vo cc en city i-vo versie, in verschillende maten en met een groot aantal verstelmogelijkheden om perfect op je hoofd te passen en eersteklas ventilatie te bieden. Voor een betere bescherming van de ogen heeft uvex de finale visor city helmen uitgerust met een geïntegreerd vizier. En als je veel belang aan een maximale zichtbaarheid hecht, zijn de uvex city light en finale light helmen met geïntegreerde LED banden perfect voor jou.

De uvex quatro MTB helmen bieden dankzij de Double Immould constructie de hoogst mogelijke bescherming voor trail riding. Het absolute hoogtepunt in de serie mountainbikehelmen is de uvex quatro integrale Tocsen, een enduro halfschaalhelm met geïntegreerde Tocsen-crashsensor: het unieke systeem bestaande uit een sensor en een app herkent als je van je fiets valt, vraagt hoe het met je gaat en stuurt - bij geen reactie - een noodoproep met GPS-gegevens over de locatie van het ongeval naar een contactpersoon en de Tocsen-community. Met de uvex jakkyl hde fietshelm hoef je geen compromissen te sluiten. In enkele seconden verandert de halfschaalhelm in een lichtgewicht integraalhelm: zet de schokdemper op, doe de kinbeschermer om en geniet van de volgende afdaling.

De uvex racefietshelmen combineren op vakkundige wijze aerodynamica met optimale ventilatie en veiligheid. En met de stijlvolle uvex gravel x gravelfietshelmen staat je volgende avontuur qua veiligheid en comfort niets in de weg.

uvex – de meest geavanceerde fietshelmen & sportbrillen uit Duitsland

uvex brillen - geavanceerde technologie voor het beste zicht

Naast de helmen blijft uvex zich richten op de ontwikkeling van functionele uvex zonnebrillen en fietsbrillen met geavanceerde lenstechnologieën. Sterke uvex sportbrillen zoals de uvex colourvision of de meekleurende uvex variomatic bieden het beste zicht in verschillende zichtomstandigheden.

Voor alle helmen en brillen zijn de hoogste kwaliteit en naleving van de veiligheidsnormen het belangrijkst voor het bedrijf. Met deze richtlijn stelt uvex zichzelf ten doel de industriële normen telkens weer te overtreffen.

Deze aandacht voor detail wordt ook gewaardeerd door internationale topsporters, die al tientallen jaren vertrouwen op de producten uit Beieren. Hiertoe behoren onder anderen de triatleten Andi Böcherer en Laura Philipp, mountainbiker Michal Prokop en het Lexware Mountain Bike Team.

uvex – de meest geavanceerde fietshelmen & sportbrillen uit Duitsland