Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Wielrenbroeken dames – loyale metgezellen op elke rit

De wielrenbroek is een van de belangrijkste kledingstukken voor het fietsen en is een must voor elke fietster. Of je nu met je mountainbike over de paden rijdt, je dagelijkse zaken met de fiets regelt, de natuur verkent tijdens een lange fietstocht of de wind achterna jaagt op je racefiets. Speciale features en pasvormen zorgen ervoor dat er voor elke toepassing de juiste broek is. Zo wordt met de perfecte dames fietsbroek zelfs de langste rit een ontspannen en comfortabel avontuur. Wil je meer informatie? Klik dan hier Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Voordat je start nog een korte opmerking: Als we het hierna algemeen over het vrouwelijk postuur hebben, hebben we het over de meerderheid van de vrouwen en willen we natuurlijk niemand uitsluiten. Natuurlijk zijn er veel vrouwen die afwijken van de standaard, een ander postuur, van de norm afwijkende proporties hebben of iets anders. Als je nog steeds twijfelt welke fietsbroek dames de juiste is voor jou na ons uitstapje in de wereld van de wielerbroeken voor dames, kun je je graag laten adviseren door onze experts van de klantenservice. 

Een wielerbroek is meer dan alleen beenbekleding voor tijdens het fietsen. Hij helpt je bij jouw prestaties en biedt bescherming tegen het weer en andere invloeden of obstakels (bijv. takken op je route). Wielerbroeken, modellen voor mannen en vrouwen, zijn er in de meest uiteenlopende varianten: kort of lang, strak of wijd, met bretels of zonder. Aangezien de wielerbroek het centrale contactpunt tussen jou en jouw fiets is, moet je een weloverwogen keuze maken. De volgende punten helpen je daarbij:

De moderne, stijlvolle dames fietsbroek biedt precies de juiste combinatie van functie en comfort. Daarom is hij altijd speciaal aangepast aan de eisen van het fietsen – met betrekking tot de specifieke belasting op de benen en de billen. Aangezien de fietsbroeken dames in sommige opzichten verschillen van de modellen voor mannen, moet je altijd een specifiek vrouwenmodel kiezen. 

Wielerbroeken voor vrouwen ...

 • ... zijn qua snit en pasvorm aangepast aan de vrouwelijke anatomie
 • ... passen qua ontwerp en kleurenschema bij de voorliefde van de meeste vrouwen
 • ... verschillen qua functie en materiaal niet van de broeken voor mannen

Fietsbroeken dames voor iedereen die de wind achterna gaat

De klassieke fietsshorts voor dames hebben een strakke pasvorm zodat een fietsshort dames als een tweede huid aanvoelt. Zo wordt de aerodynamica op geen enkele manier belemmerd. Er zijn wielerbroeken voor dames die worden gekenmerkt door een goed vochtbeheer en die je op betrouwbare wijze beschermen tegen afkoeling bieden. Omdat ze gewoonlijk zijn uitgerust met membranen, kan het zweet in de vorm van waterdamp ontsnappen. Regen of spetterend water kan daarentegen niet binnen dringen. Wielerbroeken voor dames of heren zijn verkrijgbaar in kort of lang, met of zonder bretels. De zogenaamde bibshort dames /bib tights (met bretels) worden vaak gedragen door ambitieuze vrouwelijke wielrenners, omdat ze zijn uitgerust met de perfecte eigenschappen voor het wielrennen.

 • De bretels zorgen ervoor dat de dames fietsbroek ook bij snellere sprints niet kan wegglijden. Sommige fabrikanten proberen ook hier, hun damesmodellen aan te passen aan de vrouwelijke anatomie. Assos ontwikkelde bijvoorbeeld de monocarrier voor meer comfort.
 • Aangezien toiletpauzes problematisch kunnen zijn voor vrouwen in volle fietstenue, zijn de fabrikanten creatief geworden. Veel broeken met bretels hebben rondlopende ritssluitingen of afneembare bretels waarmee het aan- en uittrekken van de fietsshorts mogelijk is zonder dat jas en shirt eveneens moeten worden uitgetrokken.
 • Anatomisch aangepaste zitkussens zijn waarschijnlijk het meest beslissende verschil tussen de wielerbroeken voor vrouwen en de modellen voor mannen. In het algemeen zijn zitkussens verkrijgbaar in verschillende diktes en constructies – afhankelijk van de voorkeur en het toepassingsgebied of de duur van de rit. 

Andere kenmerken die te vinden zijn bij strakke wielrenbroeken, dames- en herenvarianten, zijn:

 • Je hebt meestal geen tailleband (voor, zodat bij een naar voren gebogen positie op de racefiets niets kan drukken.
 • Ritssluitingen aan de zoom van de broekspijpen (natuurlijk alleen bij lange modellen) maken het makkelijker om de strakke wielerbroeken aan- en uit te trekken.
 • Reflecterende elementen bieden bij slecht zicht op de weg 360° zichtbaarheid van de fietsers.
 • Er wordt gebruikt gemaakt van vlakke of verschoven naden, zodat geen vervelende druk- of wrijvingsplekken ontstaan.
 • Siliconen manchetten aan de broekspijpen voorkomen zelfs bij snelle sprintbewegingen dat de strakke broeken omhoog glijden.

Wielrenbroek dames voor MTB-liefhebbers

Fietsbroeken dames voor het mountainbiken bestaan zijn gemaakt van duurzame materialen zodat ze zelfs ongewenst contact met grond of takken kunnen weerstaan. Verschillende soorten textiel of stretch-inzetstukken zorgen ervoor dat de gewenste bewegingsvrijheid desalniettemin behouden blijft. Andere kenmerken, die veel wielerbroeken voor trails delen (ongeacht of het een wielerbroek voor mannen of vouwen is), zijn de voorgevormde knieën, ventilatiesystemen (in de vorm van mesh- of netstof-inzetstukken) en zakken met ritssluiting, zodat kleinigheden onderweg niet verloren raken. De MTB-broeken voor vrouwen hebben een andere snit of pasvorm, een ander design en de vormgeving van de zitkussen in de binnenbroek, vergeleken met de herenbroeken. Zoals eerder beschreven, worden de zitkussens aangepast aan de anatomische kenmerken van het respectieve geslacht om de best mogelijke ondersteuning en comfort te bieden. Daarom moet je een model voor vrouwen kiezen. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met tendentieel bredere zitbeenafstand van de vrouwen. Wil je nog meer weten over mountainbike-broeken? Klik dan hier!

Het zitkussen – het belangrijkste verschil tussen de wielrenbroek dames en de wielrenbroek heren

De zitkussens zijn niet alleen aangepast aan de anatomie van de fietser, maar ook aan het toepassingsgebied. Ze zijn altijd in overeenstemming met de respectieve vereisten (bijv. de positie of de zithoek op de fiets). Dit is de enige manier waarop ze hun doel kunnen vervullen: Drukplekken en wrijving vermijden en gelijktijdig de doorbloeding stimuleren evenals de zitbenen te ontzien. Het gevoel van verdoofdheid wordt voorkomen en de trillingen van de ondergrond aanzienlijk verminderd. Of het nu gaat om dames- of herenbroeken, zitkussens zijn antibacterieel en bijzonder ademend, omdat ze idealiter direct op de huid gedragen worden. Optische verschillen kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd, omdat zitkussens bij fietsbroeken dames doorgaans iets korter zijn en breder bij de botten.

Wielrenbroeken, dames- en herenvarianten, zijn vaak winddicht en waterafstotend of waterdicht en hebben uv-bescherming, ongeacht voor welke toepassing ze zijn ontworpen. Maar natuurlijk biedt de wereld van de wielrenbroeken veel meer varianten voor elke situatie en elk seizoen: Regenbroeken om ervoor te zorgen dat je je bestemming droog en schoon bereikt of fietsbroeken voor de volgende fietstocht. Als je meer informatie over wielrenbroeken wilt hebben, neem dan hier een kijkje!

Met de juiste zorg behoudt je wielrenbroek lang zijn functie

Aangezien strakke wielrenbroeken en binnenbroeken met zitkussens direct op de huid worden gedragen, moeten ze na elke rit worden gewassen. Het is belangrijk om in de eerste plaats de onderhoudsinstructies van de fabrikant in acht te nemen. Bovendien raden we ook het gebruik van speciale textielverzorgingsproducten en wasmiddelen voor sportkleding aan. Wielrenbroeken mogen maximaal op 30 °C gewassen worden. Vervolgens het zitkussen voorzichtig uitdrukken en niet uitwringen. Het gebruik van wasverzachters moet altijd worden vermeden, omdat dit de functionaliteit van de stof kan belemmeren.