Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

ABUS fietssloten - veiligheid voor je fiets!

De veiligheidsexpert ABUS biedt fietssloten voor elke behoefte: vouwsloten zoals de beroemde BORDO-serie, kettingsloten, U-sloten, gepantserde kabelsloten en spiraalkabelsloten... Hier vindt je een enorme keuze aan ABUS-sloten en een overzicht van de verschillende typen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

ABUS-sloten - veiligheid voor je fiets!

ABUS fietssloten staan voor de veiligheid van je fiets. ABUS-sloten worden wereldwijd gewaardeerd om hun hoge kwaliteit en veiligheid. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 4.000 mensen in dienst. Het begon allemaal heel klein: ABUS werd in 1924 door August Bremicker in zijn garage opgericht. De "Iron Rock" was het eerste ABUS-product waarmee de oprichter van het bedrijf een gelukkige hand had. Hoewel de concurrentie in de vestigingsplaats Wetter an der Ruhr groot was, groeide het bedrijf snel. Binnenkort moest het verhuizen: Een productievestiging in de Hegestraße in Wetter Volmarstein werd de nieuwe thuisbasis van ABUS. De Hegestraße is trouwens bekend bij wielrenners. Het is een van de steilste wegen in Duitsland! Als je hier ooit je bergtraining doet: de ABUS-vestiging in de Hegestraße bestaat nog steeds. Het eigenlijke hoofdkantoor is nu iets verderop op een industrieterrein gevestigd. Van daaruit wordt het lot van ABUS bepaald. Vandaag de dag is ABUS een internationaal actieve onderneming die duidelijk aan Duitsland als productieplaats gebonden is en hier meerdere vestigingen heeft.

ABUS fietsslot - welke soorten sloten zijn er?

Het eerste ABUS-slot was een klassiek hangslot. Tegenwoordig is het aanbod enorm. ABUS biedt verschillende fietssloten aan, die elk hun voor- en nadelen hebben:

  • U-sloten
  • vouwsloten
  • kettingsloten
  • kabelsloten
  • framesloten

In het volgende gaan wij dieper in op de kenmerken van de verschillende ABUS-fietssloten. De bedoeling is dat je zelf kunt bepalen welk type ABUS fietsslot voor jou geschikt is.

Het ABUS U-slot: de stabiele klassieker

Een ABUS beugelslot of U-slot is over het algemeen uiterst stabiel en onbreekbaar. Dit komt door de solide constructie en de weinige onderdelen. Er zijn weinig bewegende delen en dus geen doelwit voor dieven. Met de 770A SMARTX heeft ABUS een elektronisch bediend slot in zijn assortiment dat je via een app kunt openen en sluiten. Dit slot heeft een geïntegreerde alarmfunctie die dieven extra afschrikt. De nadelen van ABUS U-sloten zijn hun omvangrijke ontwerp en hoge gewicht. Hoogste veiligheid heeft zijn prijs.

Het ABUS vouwslot: veiligheid ontmoet compactheid

Vouwsloten van ABUS behoren allemaal tot de Bordo productfamilie. De Bordo is een synoniem voor moderne vouwsloten. Bordo vouwsloten bieden een uitzonderlijk goede beveiliging. In tegenstelling tot U-sloten zijn ze veel compacter en kunnen ze gemakkelijker aan de fiets worden bevestigd met behulp van speciale beugels. Ze zijn verkrijgbaar met een sleutel of als ABUS-combinatieslot. Er is ook een Bordo model met een alarmfunctie en een slimme Bordo met app verbinding.

Het ABUS kettingslot: de alleskunner onder de sloten

Kettingsloten zijn er in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Ze zijn enorm populair omdat ze uiterst flexibel zijn. Dankzij hun variabele vorm kunnen ze op buitengewoon comfortabele wijze door de fiets worden "geregen", zodat je altijd een geschikte plaats kunt vinden om ze aan te sluiten. ABUS kettingsloten zijn verkrijgbaar in zware, veilige uitvoeringen. Optioneel kun je ook superlichte ABUS-kettingsloten krijgen, zoals de My First ABUS. Dit zit er niet alleen grappig uit, maar het is ook zo licht dat je kinderen hem gemakkelijk kunnen meenemen.

Het ABUS kabelslot: licht en flexibel

Als je een licht en veelzijdig slot wilt, is een kabelslot van ABUS perfect voor jou. Dankzij de flexibele kabel kun je je fiets in principe overal op slot zetten. Het biedt een goede basisbescherming en heeft een afschrikkend effect op dieven door zijn deels massieve uiterlijk. Als je gewoon met je dagelijkse fiets onderweg bent en gewoon even ergens in wilt stappen, is een ABUS kabelslot een zeer goede keuze.

Het ABUS frameslot: nooit meer zonder!

De naam zegt het al: een ABUS-frameslot wordt stevig op het frame gemonteerd. Het grote voordeel: je hebt het altijd bij de hand. Framesloten zijn licht en visueel onopvallend. Ze hebben maar één nadeel: je fiets staat wel op slot maar één wiel is dus geblokkeerd. De fiets is niet beveiligd tegen wegdragen. Daarom zijn er verschillende ketting- of kabelsloten met een directe verbindingsmogelijkheid als aanvulling. Dit beschermt je fiets nog beter. Een frameslot is zeker beter dan niets voor spontane mini boodschappen of wanneer je even naar toilet moet!