Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Schijfremblokken voor fietsen - waarop letten bij het kopen van een schijfremblok

Of het nu gaat om een mountainbike, racefiets of e-bike - bijna alle soorten fietsen hebben inmiddels schijfremmen. De reden daarvoor is eenvoudig: ze zijn betrouwbaar en werken probleemloos - onder alle weersomstandigheden. Dat geldt ook voor de remblokken voor schijfremmen: als ze versleten zijn, kun je ze gemakkelijk zelf vervangen. Op deze pagina leggen we uit welke soorten schijfremblokken er zijn en hoe je kunt zien wanneer je je remblokken moet vervangen. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Remblokken schijfrem voor fietsen - basiskennis

Schijfremblokken zijn een klassiek slijtageonderdeel. Helaas is het moeilijk om in het algemeen te zeggen hoe lang een remblok in een schijfrem op een fiets meegaat. Dat hangt af van je rijstijl, je gewicht, maar ook van externe invloeden, zoals het weer en de ondergrond waarover je fietst. Controleer daarom regelmatig de toestand van de remblokken: bekijk het schijfremsysteem van bovenaf, zodat je de remblokken goed kunt zien. Als een remblok minder dan een millimeter dik is, onder een hoek of ver van de remschijf is afgesleten, heb je nieuwe nodig. Maar welke remblokken zijn de juiste voor jouw fiets of e-bike?

Remblokken voor fietsschijfremmen - welk model heb ik nodig?

Remblokken voor schijfremmen zijn verkrijgbaar van de meest uiteenlopende merken, zoals Shimano, SRAM, Swiss-Stop, Trickstuff, Kool Stop, Galfer of Magura. De verscheidenheid aan modellen is navenant groot. In principe geldt: het remblok moet passen bij het merk, model en bouwjaar van je schijfrem. Tijdens je zoektocht kan het ook gebeuren, dat een remonderdelenfabrikant die normaal zijn eigen schijfremsystemen bouwt, ook remblokken voor jouw rem aanbiedt. Als je tevreden was over de remprestaties van je schijfrem, kun je het beste dezelfde remblokken van dezelfde fabrikant opnieuw aanschaffen.

De meeste remblokken hebben een modelnummer op de achterkant van de dragerplaat, waaraan je je kunt oriënteren bij het kopen van nieuwe remblokken. Als je de remprestaties of duurzaamheid van de remblokken wilt optimaliseren, kun je ook andere remblokken uitproberen - als ze op je schijfrem passen. Zorg er voor aankoop dus voor, dat je eerst controleert, of de schijfremblokken compatibel zijn met je schijfremmen.

Dit zijn de verschillende soorten schijfremblokken voor fietsen

Er zijn in principe drie soorten remblokken voor fietsschijfremmen: remblokken van gesinterd metaal (ook wel metalen remblokken genoemd), organische remblokken (ook wel resin-remblokken genoemd) en halfmetalen remblokken. Deze laatste combineren de voordelen van metalen en resin-remblokken. Je kunt elk type remblok gebruiken in elke schijfrem en met elke remschijf - mits het remblok past bij het merk en model van je schijfrem. Voor een beter overzicht hebben we hieronder de voor- en nadelen van de drie soorten remblokken op een rijtje gezet:

Metalen of gesinterde remblokken

De voordelen

  • minder slijtage
  • meestal goedkoper


De nadelen

  • hebben de neiging meer te piepen
  • meer warmteontwikkeling in het remsysteem
  • harder, dus minder controleerbaar

Organische of resin-remblokken

De voordelen

  • betere dosering en meer grip
  • hebben niet de neiging om te piepen
  • houden beter warmte vast = minder hittestress op het remsysteem


De nadelen

  • hogere slijtage
  • kunnen verglazen bij oververhitting

Halfmetalen remblokken

De voordelen

  • matige slijtage
  • constant goede remprestaties
  • hoge stabiliteit


De nadelen

  • hogere prijs 

Schijfremblokken kopen bij BIKE24 - samenvatting

Als de remblokken van je schijfrem versleten zijn, vind je in ons assortiment een grote selectie vervangende remblokken. Uit onze jarenlange bike-ervaring weten we, dat je er altijd op moet letten dat het remblok past bij fabrikant, model en bouwjaar van je schijfrem. Er zijn metalen, gesinterde en semi-metalen remblokken met verschillende voor- en nadelen. Je kunt elk van deze drie soorten remblokken combineren met elk remsysteem en elke remschijf om te profiteren van de corresponderende sterke punten van de rembloktypes. Controleer bij aankoop altijd in de productbeschrijving of het remblok is goedgekeurd voor de schijfrem op jouw fiets.

Trouwens: bij BIKE24 vind je ook alles wat je verder nodig hebt om op een veilige manier sportief en actief te fietsen, zoals reserveonderdelen voor je schijfrem, ontluchtingssets en meer.