Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

ABUS fietshelmen - meer veiligheid voor je hoofd

Veel mensen kennen ABUS voor veilige sloten van Duitse makelij. Maar ABUS heeft in de loop van de decennia ook bekendheid verworven als het gaat om innovatieve hoofdbescherming voor fietsers. Tegenwoordig behoren ABUS-fietshelmen tot de veiligste en meest innovatieve modellen op de markt. Het streven naar perfectie en innovatieve technologieën maken ABUS-helmen wereldwijd populair. In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende ABUS-helmen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Fietshelm ABUS - De helmcategorieën op een rij

Het doel dat ABUS nastreeft bij de ontwikkeling van helmen is het minimaliseren van het letselrisico bij een valpartij en het verhogen van het draagcomfort. Een ABUS fietshelm voor dames of ABUS fietshelm voor heren staat vandaag de dag voor veiligheid gekoppeld aan comfort. Het maakt niet uit of de ABUS-helm als vrijetijds- of sporthelm wordt gedragen. Een ABUS-helm zorgt ook voor jouw veiligheid op weg naar je werk of tijdens wedstrijdsporten. Klanten waarderen het streven naar de best mogelijke kwaliteit. Daarom biedt ABUS op maat gemaakte helmmodellen voor verschillende toepassingsgebieden.

Bovendien zijn alle ABUS fietshelmen verkrijgbaar in tal van kleuren om jouw persoonlijke stijl compleet te maken.

ABUS racefietshelm - maximale ventilatie & aerodynamica voor onbeperkt rijplezier

De kuiten branden, het zweet druipt en de banden vliegen letterlijk over het asfalt. Voor velen is wielrennen een ware passie. De mix van hoge snelheden, inspanning en snelle bochten maakt dit type fietsen uitzonderlijk. Tegelijkertijd kan het racefietsen ook riskant zijn. Het verkeer in combinatie met hoge snelheden eist van tijd tot tijd zijn tol in de vorm van ongevallen. Daarom ontwikkelt ABUS racefietshelmen van de hoogste kwaliteit.

De ABUS AirBreaker zet de standaard voor racefietshelmen. Deze premium all-round racefietshelm is ontwikkeld in samenwerking met de professionele wielrenners van de Road Cycling World Tour. Het multi-speed-design en de unieke honingraatstructuur zorgt voor een uitstekende aerodynamica en ventilatie. In tijdritwedstrijden, waar elke seconde telt, maakt de ABUS GameChanger het verschil. Team Movistar, dat dit model draagt, bewijst dat deze helm een ware kampioen in zijn klasse is. Voor minder ambitieuze rijders biedt ABUS het helmmodel Aventor aan. Voor sportieve tochten en langeafstandsritten biedt de goed geventileerde helm voldoende comfort en prestaties. Het helmmodel ABUS Viantor is geschikt voor beginnende wielrenners. Het is goed geventileerd en zorgt voor een hoog draagcomfort. De ABUS Macator is een sportieve instaphelm voor fietsers.

ABUS helm racefiets - veelzijdigheid kent geen grenzen

Alle ABUS racefietshelmen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Om ervoor te zorgen dat het ontwerp van de helm bij jou en je fiets past, kun je bij ABUS kiezen uit verschillende kleuren en patronen.

ABUS MTB-helm - robuuste & veilige helmen voor actievolle trails

Snelle trails, wortelpassages, sprongen en gewaagde trucs - mountainbiken is tegenwoordig veelzijdiger dan ooit. Daarom biedt ABUS zijn klanten talrijke modellen mountainbikehelmen aan. In samenwerking met professionele mountainbikers als Richie Schley of de Duitse Steffi Marth ontwikkelt ABUS mountainbikehelmen van topkwaliteit. ABUS combineert het aspect veiligheid met stijl. Ze verbinden de nieuwste veiligheidstechnologieën met moderne vormen en kleuren. Op deze manier garandeert ABUS dat alle vereiste veiligheidsnormen voor helmen gewaarborgd zijn en dat de MTB-helm er goed uitziet.

Voor mountainbikers die de voorkeur geven aan harde downhill actie heeft ABUS het Airdrop model ontwikkeld. Deze full-face-helm is bestand tegen de grootste belastingen en biedt betrouwbare all-round bescherming zonder compromissen. Als je een veilig gevoel op je hoofd wilt hebben bij de start van de afdaling, is deze full-face helm met MIPS-veiligheidstechnologie een optimale keuze voor jou. Met de ABUS Cliffhanger biedt de Duitse fabrikant de passende tegenhanger van de Airdrop. De open helm is geschikt voor enduro rijden. Hij is verkrijgbaar in verschillende versies, bijvoorbeeld met en zonder MIPS veiligheidssysteem. Hij combineert lichtheid, veiligheid en optimale ventilatie. De ABUS Modrop helm is ideaal voor veeleisend trailrijden. Naast zijn hoge beschermende prestaties is hij ook extreem goed geventileerd. Zes luchtinlaten en acht luchtuitlaten zorgen voor een verkoelende luchtstroom op warme en uitputtende dagen. De ABUS Moventor is een klassieke all-mountain helm. De lichtgewicht helmschaal en de aangepaste hoofdvorm zijn populair bij talrijke mountainbikers. Met de ABUS Montrailer biedt de fabrikant een MTB-helm waarbij flexibiliteit en een brede inzetbaarheid centraal staan. Bovendien biedt hij meer bescherming voor gebruik in het terrein.

ABUS Urban fietshelm - veiligheid voor je vrije tijd en op weg naar je werk

Op weg naar het werk, na het werk of tijdens een weekendtrip met vrienden: in het verkeer kun je een valpartij met je fiets niet uitsluiten. Voor deze situaties biedt ABUS je verschillende helmmodellen voor gebruik in de stad. Er zijn verschillende helmvarianten beschikbaar, afhankelijk van het gebruiksgebied en de fietscategorie. De ABUS Pedelec 2.0 helm is het meest geschikt voor gebruik op een e-bike of elektrische fiets. Dit is een ABUS fietshelm met vizier, maar is ook verkrijgbaar zonder. De ABUS Hud-Y is niet alleen een veilige helm voor in de stad, maar ook een stijlvol accessoire. Het strakke design in combinatie met het geïntegreerde en verstelbare achterlicht is een echte blikvanger. Met de Urban-I presenteert ABUS een van de bekendste stadshelmen in Duitsland en Europa. De ABUS Hyban 2.0 ACE verwijst vervelende insecten en wind met zijn vizier naar het verleden. Hij verbetert duidelijk het rijcomfort. De ABUS Skurb en Scraper helmen bieden stijlvolle en veilige bescherming voor dagelijks gebruik. Beide helmen hebben een skatedesign en zijn, net als alle andere ABUS stadshelmen, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

ABUS kinderhelm - bescherming voor onze kleinste fietsers

Zodra onze kinderen hun eerste ervaringen op twee wielen opdoen, is het belangrijk hen zo goed mogelijk te beschermen. Een ABUS-kinderhelm levert hieraan een belangrijke bijdrage. Een kindvriendelijk ontwerp is onmisbaar, zodat kinderen het als vanzelfsprekend vinden om hun fietshelm te dragen. ABUS biedt keuze uit zeven verschillende modellen: YOUN-I, Mountz, Smiley, Mountx, Anuky, Scraper en Smooty. Naast het design hecht ABUS ook bij de kinderhelmen veel waarde aan veiligheid en maximaal draagcomfort.

ABUS onderdelen voor fietshelmen - duurzaam en voordelig

Als je je ABUS-fietshelm zo lang mogelijk wilt gebruiken en daarbij iets goeds voor het milieu wilt doen, ben je bij BIKE24 aan het juiste adres.
Wij bieden het gehele assortiment ABUS fietshelm-onderdelen voor vele helmmodellen, van een nieuw vizier en een bijpassend kussentje tot een vervanging van de kingesp.