Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

SCOTT mountainbikes

SCOTT mountainbikes zijn je ticket naar het off-road paradijs: MTB-hardtail of -fully, cross-country (XC), trail, enduro of downhill - SCOTT MTB's nemen het op tegen alles wat de berg te bieden heeft. De fietsen combineren de nieuwste technologieën en de modernste designs. Hobbybikers die het in hun vrije tijd willen opnemen tegen een berg vinden bij SCOTT de ideale fiets, net als wedstrijdsporters.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Cross-country met SCOTT hardtail-mountainbikes

Een fietssport voor alle leeftijden: bij cross-country ga je door idyllische landschappen met bergen en heuvels. De routes zijn gevarieerd. Smalle singletrails en brede brandgangen, vlakke stukken en steile afdalingen vragen techniek en uithoudingsvermogen van de fietser.

Cross-country kun je rijden op elke mountainbike. Vooral hardtail-mountainbikes met een eenvoudige vering in de vorm van een verende voorvork helpen je om nieuwe topprestaties te leveren in XC, dankzij een optimale krachtoverbrenging. SCOTT biedt twee series voor cross-country aan: de serie SCOTT Scale omvat modellen voor beginners en professionals - zoals de SCOTT Scale 910, die met zijn extreem lichte carbon frame, elektronische en draadloze SRAM AXS 12-speed-versnellingen en Syncros-onderdelen de benchmark in zijn klasse is.

Topatleten vertrouwen op SCOTT Spark-modellen voor cross-country, bijvoorbeeld de SCOTT Spark RC 900. Wereldkampioenschapstitels en Olympische gouden medailles zijn al gewonnen met deze SCOTT fully-mountainbikes met 29-inch-wielen. Eersteklas design en de beste technologie komen samen in deze serie, die is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van het SCOTT World Tour Team. Met de bijpassende SCOTT mountainbike-framesets als basis kun jij ook je eigen SCOTT Spark bouwen.

SCOTT tilt downhill-fietsen naar een nieuw niveau

Downhill-bikes zijn gemaakt voor extreme sporters die met een razende snelheid de berghellingen af denderen. De mountainbikes moeten daarom nog robuuster (en dus zwaarder) zijn dan enduro- of trailbikes. Om de rijder stabiliteit en controle te geven, hebben downhill-bikes langere veerwegen achter, worden extra brede MTB-banden en grote remschijven gebruikt en zijn er minder versnellingen met lichte overbrengingen beschikbaar.

Met de Gambler-serie biedt SCOTT downhill-bikes voor de beste downhill-tijden. Jarenlange ervaring in het professionele circuit en expertise in carbon als framemateriaal zijn gebruikt om de fietsen te ontwikkelen. Dit maakt modellen als de SCOTT Gambler 910 Fully-MTB de eerste keuze voor adrenalinejunkies in de backcountry.

SCOTT: de expert voor trail-bikes

Trail riding is vergelijkbaar met cross-country: vlakke stukken, heuvels en steile afdalingen wisselen elkaar af. Maar de trails zijn veeleisender. De bikes moeten aan zeer specifieke eisen voldoen voor perfect rijplezier. Goede remmen, een breed stuur en stabiele wielen zijn essentieel om onder alle weersomstandigheden de volledige controle te behouden. Dit alles vind je terug in SCOTT mountainbikes.

De MTB-fullys uit de serie SCOTT Genius zijn bijvoorbeeld perfect uitgerust voor het klimmen en afdalen op trails, dankzij hun aandrijving, vering, vork en schokdemper. Het model SCOTT Genius 930 bijvoorbeeld combineert het beste van de XC- en trail-wereld. Vooral bergop rijden de SCOTT Genius MTB-fullys prettig en brengen ze de kracht van de crank via de ketting en de banden super efficiënt over op de grond. De SCOTT Genius-mountainbikes kunnen worden uitgerust met 29-inch- of 27,5-inch-wielen. De wieldiameter kun je in een handomdraai aanpassen met behulp van een flipchip.

Ook SCOTTs enduro-modellen zijn testwinnaars

Als je van uitdagende beklimmingen en grote sprongen houdt, is enduro de juiste keuze. Carbon en aluminium frames bieden stabiliteit zonder veel gewicht toe te voegen. De lichtgewicht frames zijn uitgerust met geavanceerde veersystemen, zodat je de gewenste demping zelf optimaal kunt instellen. Meer controle, dat belooft ook extra rijplezier op hellingen.

Met de Ransom-serie biedt SCOTT hoogwaardige enduro-bikes die al diverse prijzen hebben gewonnen. De HMX-carbonvezels van de frames hebben bijvoorbeeld twintig procent meer stijfheid dan vergelijkbare modellen van andere fabrikanten. Kortere schokdempers zorgen voor een bijzonder compact ontwerp op de SCOTT Ransom MTB-fully en een geïntegreerde ketting- en achtervorkbescherming ondersteunt een soepele rit. Met het SCOTT TwinLoc-veersysteem kun je de vork, het frame en de schokdemper als één systeem bedienen en zo je persoonlijke beste prestaties verbeteren.