Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietsendragers voor achterop de auto - moeiteloos reizen met fiets en auto

De reislust groeit en je benen jeuken? Het is de hoogste tijd om je fiets weer te pakken en iets te beleven! Of het nu gaat om een avontuurlijke tocht naar de bergen of gewoon een bezoek aan oude vrienden: soms loont het om de fiets in de auto te laden en mee te nemen op reis. Maar fietsen vervoeren in een auto is niet zo eenvoudig. Dit geldt vooral als je niet de mogelijkheid hebt om je fiets snel in het interieur van je auto te vervoeren. Een fietsendrager op trekhaak of achterklep en een dakdrager zijn daarom een praktische oplossing voor het vervoer van fietsen: Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Wat zijn fietsendragers voor achterop de auto?

Fietsendragers voor achterop de auto zijn een gemakkelijke en flexibele manier om je fiets of e-bike overal mee naartoe te nemen - ongeacht het type voertuig. Fietsendragers kunnen in een paar eenvoudige stappen en binnen een paar minuten aan de auto worden bevestigd en zorgen voor veilig fietsvervoer dankzij stabiele bevestigingen en de vaak geïntegreerde diefstalbeveiliging. Afhankelijk van het model kunnen twee tot vier fietsen op de fietsendrager op trekhaak worden vervoerd. Praktisch: als hij niet wordt gebruikt, kan de fietsendrager voor achterop de auto in vergelijking met andere fietsendragers bijzonder snel worden gedemonteerd en opgevouwen voor ruimtebesparende opslag in de garage.

De voordelen van fietsendragers voor achter op de auto op een rij

 • fietsendragers achter bieden een gemakkelijke montage op bijna elke auto
 • fietsendragers achter bieden een veilig en betrouwbaar vervoer, zelfs van meerdere fietsen
 • het is niet nodig de fietsen te demonteren. Het interieur blijft vrij en schoon
 • het laden van fietsendragers achter is gemakkelijker dan bij dakdragers
 • achterdragers hebben veel minder invloed op het rijgedrag en het brandstofverbruik omdat ze aerodynamischer zijn dan dakdragers voor de fiets.

Fietsendrager achterklep vs. fietsendrager trekhaak

Er zijn twee verschillende systemen voor fietsendragers achter, afhankelijk van hoe ze op het voertuig gemonteerd worden: er zijn zowel achterdragers die op de trekhaak geplaatst kunnen worden als modellen die aan de achterklep bevestigd worden. Maar wat zijn de verschillen tussen de twee soorten fietsendragers - en welke achterdrager is geschikt voor jou?

Fietsdrager voor de trekhaak - praktisch want laag

frame van het voertuig en bieden ruimte voor twee tot vier fietsen - afhankelijk van het model. Het opladen en vastzetten van de fietsen is gemakkelijk dankzij de lage montagehoogte en de daaruit voortvloeiende zeer goede toegankelijkheid. Met de extra mogelijkheid om een oprijplaat te gebruiken, is deze variant bijzonder aantrekkelijk voor het vervoer van zware e-bikes.

Fietsendragers trekhaak in één oogopslag

 • zwaardere fietsen of e-bikes zijn door de lage hoogte gemakkelijk op een trekhaakfietsendrager te laden
 • er is de extra mogelijkheid om de fiets te laden via een oprijplaat
 • fietsendragers, vergelijkbaar met een aanhangwagen, hebben een extra nummerplaathouder en lichten en knipperlichten, omdat ze de nummerplaat van het voertuig bedekken

Fietsendrager achterklep - de kofferbak blijft toegankelijk

Als je geen trekhaak op je voertuig hebt, kun je ook een fietsendrager gebruiken voor montage op de achterklep. Deze fietsdrager wordt aan het kofferdeksel of de achterklep gehaakt en stevig vastgeschroefd. Twee tot vier fietsen kunnen ook gemakkelijk worden vervoerd met fietsendragers voor de achterklep - afhankelijk van het model en de gewichtslimiet. Maar geëlektrificeerde zwaargewichten op twee wielen kunnen ook worden vervoerd met de zware variant - fietsendrager achterklep voor de e-bike - hoewel het aantal meestal beperkt blijft tot twee. Doorslaggevend is ook hier dat het totale gewicht van de fietsen de toelaatbare belasting van de fietsendrager niet overschrijdt. De achterklep kan nog wel geopend worden met de fietsendrager gemonteerd, maar alleen met veel moeite of als er geen fietsen op zitten.

Fietsendrager voor de achterklep in een overzicht

 • fietsendragers voor de achterklep zijn gemiddeld iets goedkoper dan dragers voor de trekhaak
 • de achterdrager kan vaak samen met de geladen fietsen naar achteren worden weggeklapt, waardoor de laadruimte van de auto volledig toegankelijk wordt
 • de toegang tot de bagageruimte is echter niet meer zo gemakkelijk als hij beladen is met zware fietsen
 • achterklepfietsdragers vereisen dat je je fietsen aanzienlijk hoger optilt om ze te laden vanwege hun montagehoogte.

Koopadvies - andere belangrijke factoren bij het kiezen van je fietsendrager aan de achterzijde

Beide varianten van achterdragers zijn praktisch en veilig voor vervoer. Ongeacht welke montagemogelijkheid je kiest, zijn er nog verschillende andere factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een geschikte achterdrager:

 • Fietsen: welke fietsen en hoeveel wil je er kunnen vervoeren? Naast het aantal rails spelen zowel de bandbreedte als de wielbasis van de fietsen een rol bij een veilige bevestiging op de drager. Als je van plan bent grote mountainbikes te vervoeren in plaats van delicate racefietsen of toerfietsen, moet je ervoor zorgen dat de achterdrager de specificaties van je fietsen dekt.
 • Voertuigmodel: voor sommige gangbare voertuigmodellen en -typen, zoals VW-bussen, is het raadzaam om de fietsendragers te gebruiken die speciaal voor dit model ontworpen zijn. 
  Bij veel andere voertuigen ben je vrij om te kiezen welke achterdrager je wilt gebruiken - mits je auto al een trekhaak heeft.
 • Maximaal laadgewicht: vooral als je van plan bent zware e-bikes te vervoeren, moet je ervoor zorgen dat de fietsdrager het juiste draagvermogen heeft. Vooral bij het laden van meerdere e-bikes of zware MTB's bereiken oudere fietsenrekken snel hun grenzen.
 • Goed om te weten: de meeste modellen fietsendragers zijn standaard al afsluitbaar, maar een extra slot kan ook hier zeker geen kwaad. Sommige modellen hebben ook kleine wieltjes om de losse achterdrager gemakkelijker te kunnen vervoeren.

Fietsendrager op trekhaak of achterklep - samenvatting

 • fietsendragers achterop zijn een manier om de fiets met de auto te vervoeren
 • in tegenstelling tot de dakdrager vervoert deze achterdrager de fiets op de achterklep of trekhaak
 • bij de aanschaf zijn de belangrijkste factoren het type fiets(en) dat vervoerd moet worden, het automodel, het maximale laadgewicht van de drager en de veiligheid
 • als je eenmaal de juiste achterdrager voor je voertuig en je fiets hebt gevonden, staat niets je volgende roadtrip meer in de weg. Dus waar wacht je nog op? Opladen en op reis!