Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

4iiii - Nauwkeurige vermogensmeters voor iedereen!

4iiii is een jong merk uit de Canadese Rocky Mountains dat zich ten doel stelt technologieën te ontwikkelen die het fietsen veranderen - tegen een prijs die iedereen zich kan veroorloven. Met zijn slimme powermeters heeft 4iiii dit doel zeker bereikt. Ook de bijbehorende hartslagband onderscheidt zich van de concurrentie door speciale functies.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

4iiii – experts voor slimme technologieën

Voor het geval dat je nog niet gehoord hebt van 4iiii: je hebt waarschijnlijk al te maken gehad met een andere uitvinding van de medeoprichters van 4iiii. Voordat 4iiii werd opgericht, vonden zij de nu alomtegenwoordige transmissiestandaard uit voor fietscomputers, hartslagbanden en soortgelijke apparaten: ANT+. Het toenmalige bedrijf Dynastream werd in 2006 verkocht aan Garmin en vervolgens was er een nieuwe taak nodig. Vier jaar later was het zover: 4iii werd opgericht. Nog voordat er concrete producten waren gedefinieerd, was het doel van het bedrijf duidelijk: 4iiii wilde eersteklas technologieën voor sporters ontwikkelen die voor iedereen betaalbaar waren. Iedereen zou dezelfde kansen moeten hebben als professionele sporters. 

Het eerste product van 4iiii was een hartslagband met een klein heads-up display dat de actuele waarden rechtstreeks op de brillenglazen projecteerde. 4iiii richtte zijn aandacht vervolgens op het onderwerp powermeters. Van mening dat de bestaande systemen onbetrouwbaar en te duur waren, ontwikkelde 4iiii direct een eigen systeem. In 2015 werd de 4iiii Precision Left Side Powermeter gepresenteerd. Het was een van de meest nauwkeurige vermogensmeters op de markt tegen een betaalbare prijs – en dat is het nog steeds! In de loop van de jaren kwamen er verschillende modellen in verschillende prijsklassen bij. Vandaag de dag is 4iiii de expert in powermeters, hartslagbanden en indoor smart trainers.

4iiii power meter – wat zit erin?

4iiii power meters zijn met slechts +/- 1 procent afwijking uiterst nauwkeurig. Ze wegen slechts enkele grammen en passen op alle standaard Shimano cranks. Het geheel is verkrijgbaar tegen een absoluut eerlijke prijs, daarom zijn powermeters van 4iiii een geweldige deal!

De kern van de 4iiii vermogensmeter is de 3D-rekstrook-technologie. Dit houdt er rekening mee dat je trapkracht nooit precies gelijk en consistent is. Als je zit, zijn de krachten anders dan wanneer je staand op de pedalen trapt. Als je uitgeput bent, trap je op een andere manier dan wanneer je benen fris zijn. De 4iiii technologie houdt met al deze factoren rekening door gebruik te maken van 3-D rekstrookjes die rekening houden met de buiging van de crank en de draai- en trekkrachten. Met andere woorden, hoe je ook trapt, de weergegeven vermogensgegevens zijn onder alle omstandigheden uiterst nauwkeurig.

4iiii power meter: overal trainen

Train je in de winter graag op een uitgekiende indoor trainer? Dan ken je waarschijnlijk het probleem dat de rit binnen "anders" aanvoelt dan buiten. Op de een of andere manier komen de getoonde gegevens niet overeen met hoe het voelt, of wel? Met 4iiii power meters behoort dit probleem tot het verleden. Dankzij ANT+ of Bluetooth kun je de 4iiii power meter koppelen met alle gangbare apparaten. Het maakt niet uit of je de powermeter buiten op je racefiets of binnen op je smart trainer hebt aangesloten. De weergegeven vermogensgegevens zijn overal hetzelfde. Zo kun je ongelooflijk efficiënt trainen.

4iiii: voor alle omstandigheden

Het bedrijf 4iiii is gevestigd in de uitlopers van de Canadese Rocky Mountains. Het weer is er vaak slecht. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom bescherming tegen het weer zo belangrijk is voor 4iiii. Het resultaat: alle 4iiii producten zijn absoluut waterdicht (IPX7) en geschikt voor alle omstandigheden. De 4iiii power meter past zich trouwens automatisch aan de buitentemperatuur aan. Deze actieve temperatuurregeling zorgt ervoor dat je vermogenswaarden zowel in de sneeuw als in de hoogzomer even nauwkeurig zijn. Bij 4iiii zijn ze zeer overtuigd van de kwaliteit van hun eigen producten: Drie jaar garantie is een duidelijk statement.

 4iiii Powermeter: Voor alle omstandigheden

4iiii power meter: de modellen

4iiii Power meter Precision Left Side

Dit model meet de trapkracht aan één kant van de crank, namelijk de linkerkant. Je koopt dus maar één crankarm, wat deze versie uiterst betaalbaar maakt. De Powermeter is rijklaar. Dit betekent dat je de oude crankarm kunt vervangen door die met de Powermeter en meteen kunt gaan rijden. De Powermeter Precision 3 Left is verkrijgbaar voor alle gangbare Shimano cranks met Hollowtech II trapas.

4iiii Power meter Left Side Precision 3

De Precision 3 heeft een aanzienlijk langere batterijduur dan de Precision en biedt je bovendien extra gegevens. Dit omvat bijvoorbeeld de trapfrequentie en de omgevingstemperatuur. In vergelijking met het vorige model is de hoogte van deze powermeter lager, wat de compatibiliteit verhoogt.

4iiii Power meter Dual Side Precision Pro

Het topmodel van de 4iiii vermogensmeters is uitgerust met een dubbele meting links en rechts. Hierdoor kun je meer gegevens gebruiken. Dit omvat de balans tussen linker en rechterbeen, de soepelheid van het trappen en de effectiviteit van het koppel. De 4iiii Precision Dual Side wordt rijklaar geleverd - je hoeft alleen maar de crank te monteren. De twee crankarmen zijn inbegrepen. Het Dual Side Precision Pro-model wordt aanbevolen als je sowieso een nieuwe crank wilt kopen.

4iiii Powermeter Links Precisie 3

4iiii Viiiiva V100: de hartslagmeter met dat beetje extra

De Viiiiva V100 is een borstband voor het meten van je hartslag. Hij is waterdicht volgens IPX7. De batterij gaat tot 200 uur mee en maakt gebruik van ANT+ en Bluetooth. Dat is dus prima. Maar de Viiiiva V100 kan nog meer: hij zendt de gemeten gegevens niet alleen door, maar kan ze ook opslaan. Bovendien slaat hij ook gegevens op van gekoppelde apparaten zoals een powermeter. Dat is best handig: zo heb je geen ander apparaat nodig om je trainingen volledig op te nemen. De 4iiii hartslagmeter registreert alles tot 65 uur lang. Bijvoorbeeld wanneer de batterij van je fietscomputer leeg is of je de batterij van je smartphone wilt sparen: De Viiiiva V100 neemt alles op. Je kunt de borstband koppelen met ANT+ apparaten in de gym en alles opnemen zonder dat je extra apparaten hoeft mee te nemen.

Powermeter 4iiii FAQ


Hoe wordt de powermeter geleverd?

Alle 4iiii powermeters worden volledig gemonteerd bij je thuis afgeleverd. De meetunit is door 4iiii bevestigd aan een gloednieuwe Shimano crank. Je hoeft hem alleen maar aan je fiets te bevestigen zoals een normale crank.

Past de 4iiii powermeter op mijn fiets?

4iiii combineert zijn Powermeter met Shimano cranks. Als een Shimano crank op je fiets past, zal de powermeter waarschijnlijk geen problemen opleveren. De crank is echter iets breder op het punt waar de meeteenheid van de powermeter met de crank is verbonden. Test na de installatie of hij draait en of er voldoende ruimte is.

Hoe geef ik de gemeten gegevens weer?

De 4iiii powermeter meet je vermogensgegevens alleen maar en stuurt deze door naar een geschikt apparaat. Dit betekent dat je nog steeds een ontvanger van de gegevens nodig hebt, bijvoorbeeld een fietscomputer, een sporthorloge of een indoor trainer. Voordat je begint, moet je de powermeter met het apparaat verbinden. Hoe je dit doet, vind je in de gebruiksaanwijzing van je fietscomputer. Dit proces is meestal eenvoudig. Als je geen gegevens wilt zien tijdens de rit en je rit achteraf wilt evalueren, is er nog een spannende optie: als je de 4iiii hartslagband aansluit op je vermogensmeter, kan hij tot 65 uur lang alle gegevens van je rit registreren. Thuis kun je dan de gegevens downloaden en op je gemak analyseren.

Hoeveel weegt de powermeter?

De Powermeter technologie is extreem licht. De linker crank weegt slechts 9 gram. De dubbelzijdige versie weegt 22 gram. Dan is er natuurlijk nog het gewicht van de crank. Je zou kunnen zeggen dat een 4iiii Powermeter zo licht is dat je het verschil niet voelt.

Heeft de powermeter een batterij nodig?

Voor het meten en verzenden van gegevens heeft de powermeter energie nodig. Hij haalt dit uit een 2032 knoopcel, die wordt meegeleverd. Ze gaan meestal meer dan 100 uur mee.