Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Mammut - duurzame premium outdoor-kleding & uitrusting uit Zwitserland

1862. Zwitserland. Mammut. Dat is al meer dan 160 jaar passie voor de bergsport. Mammut combineert de hoogste prestaties met de beste afwerking en een verfijnde vormgeving. Het bedrijf leeft voor de adrenaline op de bergwand, de snelheidsroes van het freeriden en het geluksgevoel op de bergtop. Met de expertise van meer dan 150 jaar extreme bergsporten creëert Mammut outdoorkleding zoals regenjassen, Mammut donsjacks en duurzame Mammut wandelschoenen die de zwaarste omstandigheden trotseren - of het nu op de berg is, op de klimwand of in de stad.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Mammut - meer dan 160 jaar expertise in klimmen en extreme bergsporten

Opgericht in 1862 in Dintikon, Zwitserland, als een kleine touwfabriek in de schuur van Kaspar Tanner, kan Mammut nu claimen een van de grootste en belangrijkste bergsportzaken ter wereld te zijn. Sinds de oprichting van het bedrijf behoren klimtouwen tot de kerncompetentie van Mammut. Tegenwoordig worden alleen zeer technische en moderne producten gebruikt, die veel van de huidige alpinesuccessen mogelijk maken. Door de overname van Ajungilak en Raichle kreeg Mammut expertise in slaapzakken, isolatie- en donsjassen evenals wandelschoenen.

Van de Mammut jas tot de Mammut wandelschoen - hoogwaardige outdoorkleding voor alle omstandigheden

In 1995 is Mammut met de Extreme collectie uitgegroeid van een pure hardware-leverancier tot een complete outdoor outfitter en biedt sindsdien ook outdoorkleding in het premium segment. In 2017 lanceerde Mammut de vierde generatie van de Extreme-collectie - Mammut Eiger Extreme - die nieuwe maatstaven stelt voor alpiene bergsportkleding. Hier vind je jassen en broeken, maar ook uitrusting zoals rugzakken en slaapzakken voor extreme scenario's - van hoge alpiene expedities en skitochten tot ijsklimmen. Natuurlijk is de complete kledinglijn beschikbaar voor dames en heren. Mammut jassen en Mammut schoenen bestrijken elk gebruiksdoel en elke klimaatomstandigheid, zodat er bergschoenen, klimschoenen, Mammut wandelschoenen, softshell jassen, donsjacks, Mammut regenjassen of jassen met windstopper en Gore-Tex zijn.

Mammut - duurzame premium outdoorkleding & uitrusting uit Zwitserland

Mammut outdoor & klimuitrusting voor maximale veiligheid op alle avonturen

Mammut is een van de toonaangevende klimtouwfabrikanten met jarenlange ervaring, die voldoet aan de hoge veiligheidsnormen voor halve, dubbele en enkele touwen. Daarnaast biedt Mammut klimmateriaal tegenwoordig alles wat het hart van een klimmer begeert: van klimgordels, Mammut klimhelmen tot karabijnhaken en beveiligingsapparatuur, maar ook bouldermatten - er is bijna niets dat Mammut niet produceert. Voor het perfecte klimavontuur ronden Mammut slaapzakken en Mammut rugzakken het assortiment af.

Mammut - duurzame premium outdoorkleding & uitrusting uit Zwitserland

Mammut "Together for Glaciers" - samen voor klimaatbescherming & meer duurzaamheid

Mammut was het eerste outdoormerk dat zich aansloot bij de Fair Wear Foundation (FWF) om werknemers wereldwijd te beschermen en verantwoordelijkheid te nemen voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Zich bewust van zijn pioniersrol en verantwoordelijkheid heeft Mammut ook het UN Fashion Industry Charter for Climate Action ondertekend en zich verplicht tot een reductie van 30% broeikasgassen tegen 2030 (ten opzichte van 2018).

De snel voortschrijdende klimaatverandering doet het outdoormerk echter beseffen dat er nog grotere inspanningen nodig zijn. Daarom heeft Mammut nu het initiatief "Together for Glaciers" gelanceerd. Het doel is om mensen te motiveren klimaatvriendelijker te handelen en een actieve bijdrage te leveren aan de oplossing van het klimaatprobleem. Hiervoor gebruikt het Zwitserse bedrijf zijn digitale kanalen, zijn atleten, de Mammut Alpine School en zijn eigen reparatieservice. Bovendien werkt het ook samen met de NGO Protect Our Winters (POW). Zo ontstond onder meer het idee om het materiaal van versleten klimtouwen te gebruiken voor de vervaardiging van andere producten. Het resultaat van deze gezamenlijke inspanningen is het Mammut Close the Loop T-shirt, dat gemaakt is van 100 procent gerecycled nylon en 67 procent CO2-uitstoot bespaart.

Sinds 2011 is Mammut partner van bluesign®, momenteel de strengste standaard voor consumenten- en milieubescherming. Naast schone productieprocessen met de laagst mogelijke emissies, zoals het verven middels een spindop, vertrouwt Mammut ook op duurzame gerecyclede materialen, PFC-vrije stoffen en biologisch katoen. Bij het gebruik van materialen van dierlijke oorsprong besteedt Mammut aandacht aan het welzijn van de dieren. Onafhankelijke certificeringen zoals de Responsible Down Standard en de Responsible Wool Standard garanderen dat ganzen, eenden en schapen goed worden behandeld. Ook het hergebruik van gerecycled dons (RE:DOWN) zorgt hiervoor. Hetzelfde geldt ook voor het gebruik van leer, dat afkomstig is van leveranciers die ten minste Leather Working Group Silver gecertificeerd zijn.

Om ervoor te zorgen dat de hoge doelen geen loze beloften blijven en voor iedereen begrijpelijk zijn, publiceert Mammut regelmatig transparante statusrapporten (target reports) die informatie geven over de ecologische voetafdruk, arbeidsomstandigheden, dierenwelzijn en schone productieprocessen.