Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

CRAFT – van functioneel ondergoed tot complete outfits voor bike, running & outdoor

Nu alweer vier decennia lang maakt CRAFT topprestaties mogelijk met behulp van functionele sportkleding. CRAFT haalt het grootste deel van zijn expertise in de productie van sportspecifieke, functionele stoffen uit de succesvolle samenwerking met topatleten van over de hele wereld. Profwielerteams, langlaufprofs en hardlopers brengen ook vandaag nog hun ervaring in bij de productontwikkeling van CRAFT kleding.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Innovatief, inspirerend, continu, Scandinavisch

De oorsprong van het merk CRAFT gaat terug tot het begin van de jaren zeventig. In Borås, Zweden, waar het merk vandaag de dag nog steeds gevestigd is, deed Anders Bengtson onderzoek naar nieuwe soorten sportondergoed. Zijn doel was, om vesten en broeken te ontwikkelen die vocht afvoeren naar de buitenzijde, waar het kan verdampen. Zijn doorbraak kwam met een gepatenteerde polyester-breitechniek, waardoor oververhitting tijdens intensieve activiteiten tot het verleden behoorde. CRAFT slaagde er al snel in, om nog meer kledinglagen te ontwikkelen en biedt vandaag de dag sportswear voor mannen en vrouwen voor de kernsporten fietsen, hardlopen en outdoor. Het gaat hierbij om truien, fietsbroeken, shirts, jacks, functioneel ondergoed en zelfs hardloopschoenen; allemaal gekenmerkt door CRAFT's passie voor sport en toewijding aan innovatie, design en performance.

CRAFT Active Extreme Line – functioneel wedstrijdondergoed voor mannen & vrouwen

Hoogfunctionele materialen en unieke designs maken de CRAFT Baselayer uit de Active-Extreme-lijn je must-have voor elke outdoor-workout. Het extreem lichte, high-end functionele ondergoed voor mannen en vrouwen is gemaakt van ultralichte, elastische en gerecyclede materialen. En dankzij Coolmax-Air®-vezels, innovatieve vlakke naden en optimaal geplaatste mesh-inzetstukken is de best mogelijke vocht- en temperatuurregulatie door CRAFT sportkleding altijd gegarandeerd.

CRAFT Spécialiste – CRAFT x Handmade Cyclist

De Spécialiste-collectie is een speciale samenwerking tussen The Handmade Cyclist en CRAFT Sportswear, waarbij verhalen en authentieke details worden gecombineerd met de ongeëvenaarde technische kennis en hoogwaardige stoffen van CRAFT. De stoffen en pasvormen zijn samen met Team Sunweb ontwikkeld tijdens de UCI World Tour en voldoen aan de hoogste eisen van de Spécialistes van het peloton. Of je nu een grimpeur, sprinteur of puncheur bent, er is zeker een prachtige kit CRAFT fietskleding speciaal voor jou gemaakt.

CRAFT & het thema duurzaamheid

Het Scandinavische erfgoed van CRAFT leidt tot een focus op duurzaamheid. Als merk dat sportkleding produceert en mensen wil aanmoedigen om een leven van beweging in de vrije natuur te leiden, is het voor CRAFT vanzelfsprekend om de natuur en het milieu te beschermen. Daarom is duurzaamheid een integraal onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering van CRAFT. CRAFT-sportswear wordt gekenmerkt door een lange levensduur en een robuustheid, die zelfs de zwaarste en ongunstigste omstandigheden kan weerstaan. Om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, worden onnodige toevoegingen bij de productie van het materiaal vermeden en wordt voor de productie van de kleding zuiver polyester gebruikt, dat niet wordt gecombineerd of gemengd met materialen die niet milieuvriendelijk zijn. Dit vergemakkelijkt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid van een later recyclingproces. Voor producten van zuivere wol en merinowol gebruikt CRAFT alleen mulesing-vrije wol, die wordt geproduceerd zonder dieren te schaden. De Zweden zetten zich ook in om de arbeidsomstandigheden in de hele toeleveringsketen te verbeteren, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en organische en milieuvriendelijke materialen te gebruiken.