Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

PRO - onderdelen & accessoires zonder compromissen

De hoogwaardige fietsonderdelen uit Eindhoven overtuigen door hun betrouwbaarheid en innovatieve state-of-the-art-technologie. Van sturen en balhoofden tot zadels en hoogwaardige wielen, zowel amateursporters als professionals die niet alleen waarde hechten aan performance, maar ook aan design, komen aan hun trekken. Het portfolio wordt aangevuld met tassen, gereedschap en accessoires voor elk doel.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

PRO – bewezen kwaliteitsproducten voor je fiets

Het merk PRO, dat tot SHIMANO behoort, is een van de belangrijkste leveranciers van fietsonderdelen en -accessoires. Het succes van de onderdelenfabrikant is gebaseerd op het niet aflatende streven, om de beste mensen de beste producten te laten ontwikkelen en deze voortdurend te verbeteren. De PRO's, die het merk zijn naam geven, putten uit de waardevolle ervaring van doorgewinterde fietsprofessionals en de expertise van het Shimano Dynamics Lab: zij testen de fietsonderdelen tot over hun belastingsgrenzen en optimaliseren ze volgens het beoogde gebruik en de eisen van de rijder. Het doel is, om je te voorzien van alles wat je nodig hebt om te fietsen en dat in een compromisloze kwaliteit. 
PRO weet dat elke rijder zijn eigen unieke voorstelling van fietsen heeft. Daarom werkt het principe van "one size fits all" niet. PRO heeft zich hierop geïnspireerd om zijn sturen, bahlhoofden en zadelpennen te structureren volgens het principe van "goed" (PRO LT), "beter" (PRO PLT), "best" (PRO VIBE). Producten op elk niveau voldoen aan dezelfde eisen voor betrouwbaarheid en duurzaamheid, maar verschillen in materiaal, gewicht en vorm. Hier zit een eenvoudige filosofie achter: iedereen moet zich de uitrusting van profs kunnen veroorloven zonder zelf prof te hoeven zijn. PRO powers your performance!

PRO racefietsonderdelen - perfecte balans tussen bike & rijder

Wil je als een pro over het asfalt vliegen? PRO-onderdelen hebben een eenvoudige missie: met de meest ervaren rijders het beste van het beste ontwikkelen, en het voor iedereen toegankelijk maken. Daarvoor integreert de onderdelenfabrikant de extreme eisen van topatleten in de uitvoerig geteste en nauwkeurig afgestelde sturen, balhoofden en zadelpennen van de PRO-VIBE-serie. Voor wat betreft de sturen, zijn er drie verschillende modellen: de VIBE Aero, de VIBE Carbon en het VIBE Aluminium stuur. De indeling vloeit voort uit de verschillende behoeften van de champions: sprinters willen kracht zo efficiënt mogelijk omzetten in snelheid, terwijl mountainbikers streven naar een zo laag mogelijk gewicht. Alle VIBE-sturen hebben een geïntegreerde kabelgeleiding en zijn Di2-compatibel. De onderdelen van de PRO-PLT-modellenreeks zijn gebaseerd op dezelfde beproefde technologie als de onderdelen van de VIBE-reeks. Het stuur, het balhoofd en de zadelpen zijn allemaal van aluminium en bieden dus maximale duurzaamheid, zelfs bij zwaar racegebruik.
De PRO carbon wielen, zoals het PRO-TEXTREME-achterwiel, zijn gemaakt door specialisten die ook carbon onderdelen voor Formule-1-teams ontwerpen en bouwen. Ze maken indruk met perfecte aerodynamica en een laag gewicht en zijn daarom bijzonder geschikt voor tijdritten en triatlon.

PRO DISCOVER - sturen & tassen voor je gravel-avontuur

Voor gravel-liefhebbers, bikepackers en comfortbewuste racefietsers, die voor elk terrein de juiste uitrusting nodig hebben, heeft PRO de DISCOVER-lijn gelanceerd. De lijn omvat niet alleen frame-, zadel-, stuur- en bovenbuistassen, maar ook sturen, zadelpennen en stuurpennen. Tijdens de ontwikkeling legden de ontwikkelaars en ontwerpers bijzondere nadruk op comfort, weerbestendigheid en bruikbaarheid. Want PRO weet, dat dit precies is, waar het op aankomt tijdens outdoor-avonturen. Alle tassen zijn gemaakt van robuuste stof, zijn waterdicht en maken van je fiets een compacte en wendbare eenheid. De tassen zijn eenvoudig aan het frame te bevestigen met klittenband of schroeven. Slimme detailoplossingen, zoals trekogen aan de rits, kabelopeningen voor mobiele apparaten en rubberen netjes om voorwerpen vast te houden, ronden de PRO-DISCOVER-uitrusting af. 
Met het gravel-stuur, naar keuze van 6066-aluminium of carbon, heeft PRO zich gericht op compactheid en veelzijdigheid: het onderste gedeelte van het stuur ("flare") is naar keuze 12 of 30 graden gekanteld en zorgt op elk terrein voor een stabiele en zekere grip. Het DISCOVER-stuur is voorzien van Di2-compatibele geïntegreerde kabelgeleiding. Daarmee is uitgebreid rijplezier op de weg en off-road gegarandeerd.

PRO - fietstassen

PRO MTB-onderdelen – de perfecte mix van stijfheid en efficiëntie

Ook in de mountainbike-sector volgt PRO strikt het principe om stuur, balhoofd, zadel en zadelpennen af te stemmen op de wensen en behoeften van de rijder. Voor elke doelgroep biedt de fabrikant de juiste stuur-balhoofd-combinatie. PRO heeft het THARSIS-3FIVE-stuur speciaal ontwikkeld om aan de hoogste eisen bij enduro- en trailgebruik te voldoen. Gemaakt van UD carbon of Al-7050 zetten ze nieuwe maatstaven op het gebied van lichtgewicht constructie en prestaties.  Voor XC- en AM-gebruik hecht PRO veel waarde aan stijve, lichte en nauwkeurig reagerende onderdelen. Het resultaat: de THARSIS-XC-serie en de overzichtelijkste cockpit op de trail. Shimano XTR-onderdelen kunnen volledig worden geïntegreerd in stuur, balhoofde en stuurbuis. Op basis van de THARSIS-technologie heeft PRO de meer betaalbare en veelzijdige KORYAK-serie ontworpen, gemaakt van robuust aluminium.

PRO zadel – performance & comfort voor elk type fietser

PRO biedt een compleet assortiment zadels voor alle rijders en alle prestatieniveaus. Van beginner tot pro, van comfortabel tot prestatiegericht, van weg tot extreem terrein, PRO-zadels voldoen gegarandeerd aan je behoeften. 
PRO's zadel van de "hors catégorie" is het STEALTH-Superlight-zadel. Ontwikkeld in samenwerking met de renners van Team Sunweb, maakt het zadel indruk met zijn "one piece design", gemaakt van speciaal geweven carbon met superlichte EVA-polstering. De PRO TURNIX en PRO GRIFFON bieden een neutralere zadelvorm. De extreem lichte STEALTH Offroad is de perfecte metgezel voor agressieve rijposities, zoals bij XC en gravel. Het profiel zorgt voor maximale mobiliteit en de specifieke uitsparingen in het zadelframe zorgen voor drukontlasting. Kortom: geavanceerde ergonomie made by PRO.

PRO gereedschap & fietspompen – sleutelen kan zo eenvoudig zijn

Om ervoor te zorgen dat je veel plezier beleeft aan het sleutelen, levert PRO voor zowel de beginnende monteur als de meest veeleisende professional de juiste gereedschapsset. Van een moersleutelset via een gereedschapskist tot een montagestandaard, PRO heeft het complete assortiment. Tegelijkertijd is het bedrijf er altijd op uit om de gereedschapskisten te optimaliseren en aan te passen aan de nieuwste fietsen en technologieën. Laat het sleutelen beginnen! Want er is niets beter dan de band met je fiets te versterken.
Wanneer het heuvelop, heuvelaf gaat op de trail, kan er soms iets misgaan. Met zijn fietspompen heeft PRO maar één doel: je helpen om zo snel en moeiteloos mogelijk weer op je fiets te klimmen. De CNC Minipump Telescopic maakt daarom snel een einde aan lekke banden. De PRO-CO2-inflators zijn klein en licht en daarom ideaal voor in een zadeltas of shirtzak. Mountainbikers, e-bike-gebruikers, gravel-rijders en roadies met steeds bredere banden bereiken zo in een handomdraai weer de maximale bandenspanning. Voor snel onderhoud onderweg is de PRO Mini Tool 22 je perfecte metgezel! Met 22 functies, een uiterst compact formaat en een laag gewicht verlegt hij de grenzen op het gebied van minigereedschap.

PRO - gereedschap & pompen