Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Stan's NoTubes - de eerste keuze voor Tubeless bandsystemen

Stan Koziatek, de oprichter van Stan's NoTubes, had genoeg van lekke banden. Zijn oplossing voor het probleem was het in 2001 geïntroduceerde NoTubes afdichtingssysteem, dat een revolutie teweegbracht in de fietsindustrie. Wat vandaag de dag de maatstaf is, was destijds ongelooflijk innovatief. Essentieel voor het succes was een afdichtingsmiddel dat, in combinatie met een tubeless velg en een speciale band, een systeem creëerde waarbij geen fietsband meer nodig was.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Stan's Tubeless - van nicheproduct tot industriestandaard

Het Stan's NoTubes systeem was aanvankelijk alleen bekend bij experts in de fietsindustrie. Vandaag is Stan's NoTubes echter een bekend begrip en worden fietsers over de hele wereld verblijd met zijn uitstekende functionaliteit. Zowel op mountainbikes als op racefietsen profiteer je van de lage rolweerstand, de snelle acceleratie en de ongelooflijk hoge lekbestendigheid van het Stan's NoTubes systeem.

Stan's No Tubes wielen, banden en afdichtingsmelk - het principe van het Tubeless System

Door de innovatieve vooruitgang en de hoge kwaliteit op het gebied van tractie, controle en comfort tijdens het rijden, is Stan's NoTubes de eerste keuze voor prestatiesporters en ambitieuze wielrenners. Maar hoe werkt het Stan's NoTubeless afdichtingsmiddel precies? Een Stan's NoTubes tubeless wielset bestaat in principe uit drie verschillende componenten:

  • een tubeless velg met een dicht velglint en een tubeless ventiel
  • een tubeless band
  • het Stan's NoTubes Tubeless afdichtingsmiddel

Het recept voor het succes van deze combinatie ligt in het NoTubes afdichtingsmiddel van Stan. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht kan ontsnappen tussen de zijwand van de band en de velghiel wanneer de band wordt opgepompt. Het systeem wordt bij wijze van spreken afgesloten. Bovendien dicht het Stan's NoTubes Tubeless afdichtingsmiddel gemakkelijk kleine tot middelgrote gaten af, zodat lekke banden tot het verleden behoren. Mocht de band beschadigd zijn, dan kan het karkas van de band in een handomdraai worden gerepareerd met een tubeless reparatieset.

Stan's NoTubes velgen - voor een perfect gecoördineerd tubeless systeem.

Voor een optimale functionaliteit fabriceert Stan's NoTubes ook zijn eigen tubeless velgen om de montage te vereenvoudigen en de betrouwbaarheid van het tubeless systeem te vergroten. Een speciaal gevormde velgrand zorgt ervoor dat de hiel van de band optimaal in de velg wordt gepositioneerd, waardoor de dichtheid van het systeem toeneemt. Bovendien stellen het gewicht en de breedte van Stan's NoTubes wielen nieuwe normen.

Het Stan's NoTubes afdichtingsmiddel is natuurlijk ook compatibel met andere tubeless-ready velgen.

Stan's NoTubes atleten

Sinds het begin van Stan's NoTubes werkt het bedrijf samen met professionele atleten en wielrenners. Ze ondersteunen het productontwikkelingsproces aanzienlijk en geven waardevolle feedback. “Het maakt niet uit of het gaat om een downhillrenner in een internationale wedstrijd of een wielrenner tijdens zijn privétraining” aldus Sabine Spitz, die met Stan's NoTubes afdichtingsmiddel en een vroeg prototype velg op het podium stond tijdens de Olympische Zomerspelen van 2004 in Athene en waardevolle feedback gaf.