Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Bauerfeind Sports - compressiesokken en -verbanden gemaakt in Duitsland

Bauerfeind is een traditioneel Duits bedrijf dat in Zeulenroda in het oosten van Thüringen medische hulpmiddelen zoals bandages, compressiemouwen, sportinlegzolen en sportsokken vervaardigt. Bauerfeind sportuitrusting voorkomt vermoeidheid, kan beschermen tegen blessures en helpt bij het herstel. Bauerfeind is trots op zijn talrijke innovaties en zijn "Made in Germany" filosofie. Als servicepartner van de Deutsche Sporthilfe zorgt Bauerfeind voor duizenden sporters en bekende merkambassadeurs zoals basketballegende Dirk Nowitzki.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Bauerfeind Sports: een traditioneel Duits bedrijf

Bauerfeind kijkt terug op een lange geschiedenis. Het bedrijf werd in 1929 opgericht door Bruno Bauerfeind. Toen de productievestiging in Zeulenroda na de Tweede Wereldoorlog in de Sovjetbezettingszone terechtkwam, emigreerde het bedrijf naar West-Duitsland. In Darmstadt werd er een nieuwe productiefaciliteit gebouwd. Na de hereniging keerde Bauerfeind terug naar Thüringen. Een tweede locatie werd er gevestigd in Remscheid. Bauerfeind vervaardigt al zijn producten in deze twee productiefaciliteiten, waarvan sommige met de hand. De productie in Duitsland staat bij Bauerfeind centraal!

Bauerfeind compressie met innovatie

Bauerfeind kiest duidelijk voor productie in Duitsland en vertrouwt daarbij op hoogwaardige materialen en de allerhoogste productienormen. Dit omvat talloze innovaties zoals de 3D Airknit Technologie. Dit is een uitzonderlijk lichte, gebreide compressiestof die zich perfect aan het lichaam aanpast en temperatuur en vocht optimaal reguleert. Een andere innovatie van Bauerfeind heet Targeted Compression Zones. Deze term beschrijft compressiezones die speciaal zijn ontworpen voor een bepaalde spiergroep en deze optimaal ondersteunen. We kunnen nog lang doorgaan en talloze innovaties van Bauerfeind opnoemen. Alleen al het feit dat Bauerfeind zoveel ontwikkelingswerk in zijn sportsokken heeft gestopt, is indrukwekkend. Maar dat valt buiten het bestek van dit artikel. Daarom zullen wij het kort samenvatten: Bauerfeind vervaardigt producten van de hoogste kwaliteit. Ze zijn tot in het kleinste detail doordacht en kunnen je ideale ondersteuning bieden tijdens het sporten.

Bauerfeind - Innovatief compressietextiel & bandages voor de hoogste eisen. Ademend en comfortabel om te dragen.

Bauerfeind sportsokken: efficiënt en onderschat

Je vraagt je misschien af: waarom heb ik speciale sportsokken nodig? Zijn normale sokken die comfortabel zitten en niet wegglijden niet voldoende? Bauerfeind heeft hierop een duidelijk antwoord: Nee, ze zijn niet voldoende. De reden is simpel: in de meeste sporten zijn het de voeten die veel werk moeten verrichten. Ze lopen met je mee over heuvel en dal, schoppen de voetbal over het veld of houden je op het snowboard of de ski's. Hoe beter je je voeten ondersteunt, hoe langer je van je activiteit kunt genieten. Sportspecifieke sokken spelen daarbij een doorslaggevende rol. Bauerfeind heeft voor elk doel de juiste sokken in het assortiment:

  • prestatiegerichte hardloopsokken
  • outdoorsokken voor wandelingen en trektochten
  • ski- of wintersportsokken
  • compressiesokken voor balsporten zoals voetbal of handbal

Zoals je ziet is een sok zeker niet zomaar een sok. Het begint al met de lengte. Laag uitgesneden sportsokken van Bauerfeind zijn bijzonder geschikt voor het hardlopen. Ze ontlasten je voeten en zorgen ervoor dat je schoenen en voeten samen één geheel vormen. Een uitsparing ontlast de archillespees en beschermt deze tegen overstimulatie.

De middellange Bauerfeind sokken zijn de ideale alleskunners voor het hardlopen en vooral voor het wandelen en trekking. Ze stabiliseren je voeten en gewrichten en beschermen je tegen blessures op oneffen terrein. De enkelhoge snit en de "Infinity Zone" geven je enkels stabiliteit.

De lange high cut snit vind je bij Bauerfeind vooral terug in Bauerfeind compressiesokken. Het principe komt uit de medische wereld, maar is even effectief voor sport. De compressiedruk ondersteunt je bloedvaten, zodat je je prestatieniveau langer kunt volhouden. Compressiekousen ondersteunen ook de regeneratie door "afvalstoffen" zoals lactaat sneller af te voeren. Of het nu gaat om hardlopen, spelen of fietsen: alles gaat beter met high cut compressiesokken!

Bauerfeind compression sleeves

De Bauerfeind compression sleeves maken gebruik van het bewezen effect van compressie: ze verbeteren de bloedcirculatie, wat de zuurstoftoevoer optimaliseert en helpt bij de regeneratie. Er zijn compression sleeves beschikbaar voor de armen, benen en dijen. Bauerfeind gebruikt een extreem lichte stof die je nauwelijks merkt en die zowel temperatuur als vocht ideaal reguleert. Een bijzonder kenmerk van de Bauerfeind compression sleeves is hun "geleidelijke verloop": De compressie neemt af in de richting van het lichaam. Dit verloop is in klinische studies ideaal gebleken en versterkt het reeds positieve effect van compressiekleding.

Bauerfeind kniebraces & meer

Soms heeft je lichaam speciale steun nodig. Na bijvoorbeeld een blessure of te zware belasting kan een Bauerfeind kniebandage verlichting bieden. Bauerfeind bandages voor sportief gebruik combineren medisch functionele eigenschappen met een hoog comfort en een stijlvolle look. Bauerfeind bandages zijn gemaakt van zeer elastisch breigaren. De wijdmazige stof zorgt voor uitstekende ventilatie in combinatie met fijn gedoseerde compressie. De bandages zijn licht en ademend, zodat ze comfortabel zitten tijdens langdurige sportactiviteiten. Een bijzonder kenmerk van de Bauerfeind-bandages zijn hun innovatieve functionele zones: ze zijn perfect aangepast aan de spier of het betreffende gewricht en bieden de perfecte combinatie van kracht en bewegingsvrijheid. Bauerfeind bandages zijn verkrijgbaar voor verschillende lichaamsdelen. Bijvoorbeeld zijn er:

  • Bauerfeind enkelbandage
  • Bauerfeind rugbandage
  • Bauerfeind polsbandage
  • Bauerfeind voetbandage
Bauerfeind – innovatief compressietextiel & bandages voor de hoogste eisen. Ademend en comfortabel om te dragen.

Bauerfeind sport inlegzolen

Als je hardloopt, worden je voeten buitengewoon zwaar belast. Dit leidt vaak tot pijnlijke problemen zoals irritatie van de archillespees of het enkelgewricht. Bauerfeind sportinlegzolen verhogen de stabiliteit en ondersteunen de natuurlijke beweging van je voeten. Zo voorkomen ze pijnlijke problemen en verminderen ze de vermoeidheid van je voetspieren. Het resultaat: minder pijn, meer stabiliteit en betere prestaties!