Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

BMC racefietsen - Zwitserse precisie op twee wielen

Weinig fietsmerken staan zo consequent voor innovatie, hightech en prestatie als BMC. Geen wonder dat het doel van BMC-baas Andy Rihs was om BMC de "Porsche van de racefietsen" te maken. Wij zouden zeggen: dit is volkomen gelukt. Al tientallen jaren zijn BMC racefietsen een wezenlijk onderdeel van het internationale wielrennen. Talloze racesuccessen bewijzen dat een BMC racefiets een van de beste is die de fietsindustrie te bieden heeft. Vandaag de dag is het BMC racefietsenportfolio niet langer voorbehouden aan pure racefietsen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

De geschiedenis van BMC

BMC staat voor Bicycle Manufacturing Company. BMC heeft sinds 1986 ervaring opgedaan in het produceren van kwaliteitsfietsen. Aanvankelijk produceerden ze fietsen onder licentie voor Raleigh. In 1994 richtte het bedrijf zijn eigen merk op, BMC. Sindsdien is het flink bergopwaarts gegaan en heeft BMC zich gevestigd als topfabrikant. BMC-fietsen staan voor prestatie, snelheid en internationaal racesucces. Daarnaast staat BMC ook voor consistentie: modelonderhoud is altijd onderdeel geweest van de bedrijfsfilosofie. De succesvolle BMC racefiets Teammachine is daar het beste voorbeeld van. Hij draagt vandaag nog steeds dezelfde naam. Trends en innovaties zijn ook verankerd in het DNA van het bedrijf. Zo baarde BMC in 2019 opzien in de gravelwereld met de introductie van de URS.

BMC Tuned Compliance Concept – wat is dat?

Normaal gesproken vind je geen verende elementen op een dropbar fiets. Dit betekent niet dat een racefiets oncomfortabel moet zijn om op te rijden. Tegenwoordig biedt het gebruik van carbon geheel nieuwe mogelijkheden. Het hightech materiaal kan zo worden ontworpen dat het precies past, zodat een frame op belangrijke plaatsen enorm stijf is en op andere plaatsen veel comfort biedt. De grote kunst is om de perfecte mix van flexibiliteit en stijfheid te vinden. BMC Zwitserland heeft hiervoor het Tuned Compliance Concept ontwikkeld. Dat betekent: elke BMC wielrenfiets heeft uitgekiende eigenschappen die optimaal zijn afgestemd op het betreffende doel. BMC onderscheidt vier categorieën:

BMC Aero racefietsen
BMX noemt zijn aero racefietsen TCC Speed. De naam drukt het treffend uit: het gaat om optimale krachtoverbrenging voor maximale snelheid. BMC Aero frames zijn extreem stijf. De hele fiets is gebaseerd op een uitgekiend aeroconcept: van het frame tot de wielen en de vork zijn alle onderdelen ontworpen voor een minimale luchtweerstand.

BMC Altitude racefietsen
BMC verstaat hieronder de klassieke racefiets: uiterst efficiënte allrounders met de perfecte mix van stijfheid en comfort. De bijpassende afstelling noemt BMC TCC Race. Deze fietsen zijn licht, ontworpen voor een optimale rolweerstand en echte klimexperts. De bewuste flexibiliteit van het frame zorgt voor een vertrouwenwekkend stuurgedrag in alle omstandigheden die je in de race te wachten staan. Het frame en de D-vormige zadelpen zorgen voor comfort op lange trajecten.

BMC Endurance racefietsen
TCC Endurance is de naam van de afstelling voor duurritten. Een perfecte mix van flexibiliteit en stijfheid biedt het comfort dat voor uitzonderlijk lange tochten nodig is. Toch verliezen deze BMC wielrenfietsen niets aan efficiëntie en snelheid. Ze zijn alleen niet zo compromisloos ontworpen voor topsnelheid als de pure racemodellen.

BMC gravelfietsen
Binnen het BMC dropbar bike assortiment nemen de gravelfietsen een bijzondere positie in. Hun speelterrein is niet hoofdzakelijk geasfalteerd, maar ze zijn ontworpen voor gebruik op ruwer terrein. Dit vereist een speciale afstelling van frame en onderdelen, die BMC TCC Gravel noemt. De Micro Travel Technology zorgt ervoor dat niet alleen de fijnste trillingen worden geëlimineerd: 10 mm veerweg garanderen een merkbaar betere tractie op grind met een indrukwekkende krachtoverbrenging. De BMC Gravelbike gebruikt een D-vormige zadelpen die ook microtrillingen vermindert.

Het BMC naamgevingsconcept

De naam zegt het al! Dit concept maakt het gemakkelijk om alle BMC racefietsen perfect in te delen. De "leden" van de verschillende fietsfamilies zijn gemarkeerd met nummers. Zo is er de gravelfiets URS 01 One, de URS 01 Two en de URS 01 Three. One, Two en Three markeren elk het prijsniveau van de uitrusting. Met andere woorden: One staat voor de topuitrusting, terwijl Three het goedkoopste model is. Zo kun je je oriënteren en snel het model vinden dat bij je budget past.

Racefiets BMC Teammachine: de racefiets van de profs

e Teammachine maakt sinds 2002 deel uit van het BMC-assortiment. Vanaf het begin positioneerde hij zich als een volbloed high-end racefiets. Hij werd ontwikkeld om successen te behalen. In deze traditie wordt hij tot op de dag van vandaag voortdurend verder ontwikkeld. De TCC Race-technologie biedt de perfecte mix van stijfheid en comfort - perfect voor de racebanen van deze wereld. 
Als je op zoek bent naar een prestatiegerichte racefiets, dan is de BMC Teammachine jouw fiets! Bovendien omvat het modellenaanbod talloze uitrustingsvarianten, zodat er voor elke voorkeur en elk budget een BMC racefiets is. De Teammachine SLR-modellen zijn uitgerust met carbon frames, terwijl de Teammachine ALR-fietsen uitblinken met hun aluminium frames en de best mogelijke prijs-prestatieverhouding.

De belangrijkste punten van de Teammachine in één oogopslag:

  1. ACE+ technologie: computerondersteunde optimalisering van de carbonstructuur wat betreft stijfheid, gewicht, meegaandheid en aerodynamica
  2. ICS (Integrated Cockpit systeem): eendelige cockpit met hoge stijfheid en verborgen kabelgeleiding. De stuurpen heeft een geïntegreerde houder voor gangbare apparaten zoals een fietscomputer
  3. BMC Aerocore design: twee superlichte, aerodynamisch perfect geïntegreerde bidonhouders
  4. D-Shape zadelpen: aerodynamische en comfortabele carbon zadelpen met D-profiel
  5. Aerodynamisch geoptimaliseerde carbon voorvork met minimalistisch design

Racefiets BMC Roadmachine: Het Zwitserse zakmes onder de racefietsen

De BMC Roadmachine is de endurance racefiets in het Zwitserse assortiment. Hij is efficiënt, gestroomlijnd en vooral comfortabel. Met deze eigenschappen is de Roadmachine de perfecte racefiets voor lange tochten die de hele dag duren. BMC onderscheidt drie modelseries: Roadmachine, Roadmachine X en Roadmachine AMP. We zullen nu kort ingaan op de de verschillen tussen deze modellen:

Model BMC Roadmachine
De klassieke endurance racefiets. De Roadmachine wordt geleverd met klassieke endurance racefietsuitrusting en is verkrijgbaar in alle mogelijke prijsklassen.

Model Roadmachine X
De X geeft aan dat deze Roadmachine modellen niet alleen geschikt zijn voor asfalt. De modellen uit de Roadmachine X-serie vertegenwoordigen de overgang van een pure racefiets naar een gravelfiets. Ze hebben dikkere banden en uitrusting voor het terrein. Dit omvat bijvoorbeeld een overbrengingsverhouding voor de bergen. Als je niet zeker weet of een racefiets of een gravelfiets iets voor jou is: Voilà - de Roadmachine X is jouw fiets!

Model Roadmachine AMP
De naam doet het al vermoeden: AMP staat voor het extra vermogen dat de compacte Mahle-naafmotor biedt. Ook al is het visueel moeilijk te zien, de Roadmachine AMP modellen zijn de elektrische racefietsen van BMC.

BMC Gravelbike URS en Kaius: dropbars voor het terrein

BMC biedt twee verschillende gravel-modelseries aan. De Zwitsers delen ze in in " Performance" en "Exploration". De URS is de vertegenwoordiger van de Exploration lijn en staat voor alles wat een klassieke gravelfiets kenmerkt. Hij beschikt over een comfortabel carbon frame met Micro Travel Technology. De achterdriehoek biedt 10 mm veerweg. Een geveerde stuurpen zorgt voor comfort en perfecte hantering aan de voorkant. Bepaalde modellen zijn bovendien uitgerust met een verende voorvork. De MTT gravelvork biedt 20 mm veerweg en een hoog comfortniveau. De BMC gravelbike URS is een ideale metgezel voor je gravel- en bikepackingavonturen in de natuur!

De Kaius-modellen zijn ontworpen voor maximale performance. Dit zijn sportieve gravelmotoren met racegenen. Je zou kunnen zeggen: de Kaius is een volwaardige gravelbike! De BMC Kaius heeft een comfortabel carbon frame dat gericht is op efficiëntie. Daardoor is de geometrie eerder progressief en race-georiënteerd, wat dit model duidelijk onderscheidt van de URS. Als je op zoek bent naar een zeer efficiënte gravelracer, dan is de BMC Kaius de juiste keuze.

BMC Trackmachine en Timemachine: de specialisten

De BMC Trackmachine en BMC Timemachine zijn echte specialisten. De namen verraden waar ze voor dienen: de Timemachine is de BMC-expert voor triatlon en tijdritten. De Trackmachine is een volbloed singlespeed racefiets voor de piste.