Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

CUBE e-bike – pedelecs en hoogwaardige hybride modellen

Het bedrijf CUBE Bikes verovert sinds de jaren negentig vanuit Waldershof in het Duitse Beieren de internationale markt en is vooral bekend om zijn e-bikes. De producten onderscheiden zich door een hoogwaardige afwerking en kunnen op uitdagende ondergrond worden gebruikt. Zo is er zelfs een CUBE E-Bike, die op gravel- en trekking-paden optimale prestaties levert. Bij BIKE24 vind je een compleet aanbod aan pedelecs, van de Stereo Hybrid voor de bergen tot de lichte S-Pedelec en Compact Hybrid voor woon-werkverkeer in de stad.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

CUBE e-bikes voor de bergen: mountainbikes

De klassieker op de zoektocht naar een e-bike van CUBE zijn de mountainbikes van de Duitse fietsfabriek. Hier kun je kiezen uit full-suspension en hardtail. Bij deze fietsen zit er op de voorvork en onder het zadel een robuuste vering. Bovendien kunnen kettingdempingen van STFU Bike worden aangebracht. Zo kun je over ruwe ondergrond en door de bossen rijden. Hierbij is vooral de Stereo Hybrid 120 populair, die velen als absolute allrounder beschouwen. Veeleisende e-bikers kiezen ook vaak voor de „Trailhunter“, zoals de Stereo Hybrid 140 ook wel heet. Met hoge enduro-prestaties weet ook de Hybrid 160, ook wel "The Racer" genoemd, te overtuigen. Bij de e-bikes met achtervering zijn er ook enkele allround-fietsen. Wie meestal over asfalt bergop rijdt, moet volgens de experts kiezen voor een hardtail-variant, dus een CUBE e-bike zonder achterwielvering. Deze liggen stabieler op de weg en je kunt de kracht vanuit je benen beter op de ketting overbrengen. BIKE24 kiest hier voor de Reaction Hybrid van CUBE Bikes, met beproefde Bosch-motor en een krachtige accu.  

 • De mountainbikes zijn beschikbaar met motor en volledige vering (full-suspension) 
 • Gebruik op bijzonder ruwe ondergrond, zoals sterk hellende bostrajecten 
 • Hardtail-e-bikes zijn ideaal als je over de weg de berg op gaat. 

E-bikes voor de stad: City en Tour, on- en off-road

Voor het stadsverkeer heeft CUBE Bikes een reeks hoogwaardige hybride modellen ontwikkeld, die vooral voor asfalt geschikt zijn. Ze liggen met uitstekende banden optimaal op de weg en bieden indien nodig een aangenaam zachte trapondersteuning. Het gaat om klassieke pedelecs, waarmee je volgens het wegverkeersreglement maximaal tot 25 km/u kunt versnellen. Bij BIKE24 wordt hiervoor vaak de hybride Kathmandu-serie in verschillende uitvoeringen gekozen, bijvoorbeeld met hoge of lage opstap. Zelfs kleine uitstapjes op veldwegen zijn dankzij het robuuste ontwerp mogelijk. Als je de drang voelt om ver te reizen, moet je kiezen voor de Touring Hybrid e-bike van CUBE Bikes. Deze heeft een bijzonder comfortabel zadel, waarop je zonder problemen 100 km kunt rijden. Naast het ergonomische ontwerp is natuurlijk ook de aandrijving met een krachtige accu een reden om voor dit model te kiezen. Met de geïntegreerde Bosch Power Tube 625-accu fiets je over langere afstanden met ondersteuning en geniet daarbij van het uitzicht over het schitterende landschap. Inmiddels heeft CUBE Bikes ook enkele Pro-versies van de Touring en Kathmandu gemaakt. Deze presteren nog beter en zijn nog resistenter. Als je een retrodesign en desondanks ultramodern vermogen wilt, dan kies je voor de Ella Hybrid, een e-bike die de flair uit de jaren zestig en zeventig heeft. Voor offroad-tochten met e-aandrijving is de Nuride Hybrid geschikt. Deze is veelzijdig inzetbaar en is gebaseerd op de vierde generatie van de Bosch CX-motor. Nog dynamischer is de Supreme Sport Hybride van CUBE Bikes voor City & Tour. Voor langere fietstochten kun je ook de rugzakken van CUBE aanschaffen. 

 • Perfecte e-bikes voor stadsverkeer en tochten over geasfalteerde en onverharde wegen. 
 • Krachtige Bosch-motoren uit de CX-klasse 
 • Accu's gaan vele kilometers mee 
 • Vooral de hybride Kathmandu-serie is populair 
 • Legendarische retro-e-bikes 'Ella Hybrid' 

Urban Mobility – op pad in het stadsverkeer met CUBE e-bikes

Als je veel in de stad op pad bent, kan een e-bike een zinvolle ondersteuning zijn. CUBE Bikes maakt daarbij verschil tussen de commuters, dus de e-bikes die je voor woon-werkverkeer gebruikt, en de cargo-bikes, waarmee je spullen, maar ook je kinderen kunt vervoeren. Bij de commuters staat de Kathmandu-serie duidelijk bovenaan. Vooral de Hybrid 45 625 is ideaal voor het stadsverkeer. Die is bij BIKE24 met lage en hoge opstap verkrijgbaar. Het ontwerp is aangenaam robuust en loopt naar achteren niet te lang uit. Daarmee heb je meer flexibiliteit, om bijvoorbeeld ook eens scherpe bochten te nemen. Veel mensen in de stad kiezen bovendien voor de Compact Hybrid 500, die verkrijgbaar is in een eenvoudige en sportievere variant. Het zal je hier direct opvallen, dat het om een kleine, en daardoor gemakkelijk hanteerbare fiets gaat. De wielen zijn vlak geconstrueerd, terwijl zadel en stuur uitzonderlijk hoog zijn. Met de 5-versnellingen-naafschakeling wissel je probleemloos van versnelling en kun je met aandrijving van de Bosch Performance-motor soepel door de stad rijden. Binnenkort wordt zelfs de Fold Hybrid voor de stad beschikbaar. Deze e-bike kun je met enkele handelingen inklappen en dragen. In de categorie cargo-bike is de Cargo Hybrid momenteel de absolute nummer 1 bij CUBE Bikes. De transportbak is hier voor het stuur aangebracht en past optimaal in de gehele dynamiek van de fiets. Opmerkelijk is dat de meeste Cargo Hybrides zo vormgegeven zijn, dat personen met een lichaamslengte tussen 1,60 en 1,90 m ze probleemloos kunnen gebruiken.

 • E-bikes speciaal voor het stadsverkeer gemaakt 
 • Bijzonder gemakkelijk hanteerbare Compact Hybrid met vlakke wielen 
 • In de toekomst inklapbare Fold Hybrid 
 • Cargo Hybrid met grote transportbak voor het stuur 

E-bikes voor kinderen

Voor de kinderen heeft CUBE Bikes eveneens iets in petto. De modellen Reaction Hybrid Rookie SL en de Acid-serie zijn speciaal gericht op de wensen van kinderen. Schaf deze e-bikes aan voor bijvoorbeeld een gezamenlijke fietstocht met het gezin. 

 

Op BIKE24 vind je naast hoogwaardige fietsen uit verschillende categorieën ook praktische fietsaccessoires en alle fietsonderdelen, om zelf een compleet individuele bike te bouwen.