Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Ghost mountainbikes: vanuit de garage de wijde wereld in

Ghost mountainbikes zijn een stukje mountainbike geschiedenis. De Duitse fietsfabrikant heeft vanaf het begin deel uitgemaakt van de mountainbike-boom in Duitsland. Vandaag de dag behoren Ghost-motoren tot de beste in hun klasse. Hardtail of full MTB, freerider of tourer, Ghost heeft de juiste mountainbike voor elke rijstijl en elk terrein. Ontdek de variëteit aan Ghost MTB-modellen bij BIKE24!

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Ghost Bikes: wortels in de MTB-sport

De geschiedenis van Ghost Bikes begon in 1993 in een privégarage in het Beierse Waldsassen in Duitsland. Hier richtten Uwe Kalliwoda en Klaus Möhwald hun kleine fietssmederij op, die al snel uitgroeide tot een van de populairste Duitse fabrikanten van mountainbikes. Vandaag de dag is Ghost wereldwijd actief en een gevestigde fietsfabrikant met een gevarieerd productaanbod. Het bedrijf heeft echter nooit het contact verloren met zijn wortels in het mountainbiken. Al sinds het bestaan van Ghost fietsen is er het Ghost mountainbike team: MTB legendes als Guido Tschugg, Marcus Klausmann en Johannes Fischbach hebben voor Ghost gestreden. Dit alles laat zien: In elke Ghost mountainbike zit niet alleen veel ervaring en technische knowhow, maar vooral echte passie.

Welke types Ghost MTB zijn er?

Kort samengevat: Ghost biedt voor elke mountainbike categorie de juiste fiets:

 • Ghost Tour mountainbikes zijn voor iedereen die graag in de natuur onderweg is en een betrouwbare allround MTB zoekt.
 • Ghost Cross Country fietsen zijn ontwikkeld met een focus op marathon en XC-wedstrijden. Ze zijn perfect voor ambitieuze sporters die naast het parcours ook graag gematigde trails of onverharde wegen rijden en zich kunnen voorstellen dat ze de Alpen oversteken.
 • Ghost trail bikes zetten het plezier van mountainbiken op de voorgrond. Als je geen genoeg kunt krijgen van technische trails en spannende afdalingen, dan is een trailbike jouw ding.
 • Ghost all-mountain bikes zijn qua rijeigenschappen "tammer" dan trail bikes en zijn geschikt voor comfortabel allround gebruik. Van bergcross tot veeleisende weekendtochten: Met een All Mountain Ghost ben je overal klaar voor.
 • Ghost enduro bikes bieden je alles wat de moderne MTB-technologie te bieden heeft. Dankzij een grote veerweg en hoogwaardige veringselementen kunnen Ghost enduro bikes alles aan. Ze zijn de juiste keuze als je graag veeleisende trails rijdt, naar het fietspark gaat of enduro wedstrijden rijdt.
 • De Ghost dirt bike is robuust, handig en weegt geen gram te veel. De Ghost MTB hardtail is je bewezen fun- en vliegmachine voor gebruik op dirt jumps of pumptracks.

Hoeveel veerweg heb je nodig?

Er wordt vaak gezegd "meer is meer". Als we het over veerwegen hebben, is dat slechts in beperkte mate waar. De veerweg moet juist perfect bij jou en je fietsgedrag passen. Het kan zijn dat je helemaal geen achtervering nodig hebt en liever een Ghost Hardtail MTB koopt in plaats van een Fully Ghost. Daarover gesproken: de trillingsdempende achtervork van de nieuwe Ghost MTB carbon hardtail frames kun je bijna als vering zien. Zo'n XC hardtail is waanzinnig efficiënt en comfortabel tegelijk. Hij is lichter en vergt minder onderhoud dan eender welke fully. Het is echter belangrijk om erover na te denken wat je met je nieuwe Ghost MTB wilt doen. Kijk nog eens naar de Ghost mountainbike categorieën en hun beschrijvingen hierboven. Herken je jezelf erin? Jouw ideale veerweg resulteert dan automatisch in ...

Fully of hardtail? Welk Ghost MTB type ben jij?

Het is een principiële beslissing. De vraag of je beter voor een Ghost fully of hardtail gaat is niet meer zo eenduidig te beantwoorden als vroeger. Vele jaren geleden was het een duidelijke zaak: fullys waren voor de gekke downhillers die met hun fiets gewaagde afdalingen en stunts in gedachten hadden. Ze waren zwaar, kwetsbaar en inefficiënt. Als je snel bergopwaarts wilde, kon je nauwelijks om een hardtail heen. Tegenwoordig is het anders: fullies en hardtails zijn ongelooflijk efficiënt geworden. De technologie is verfijnd en uiteindelijk is de beslissende vraag: welk type Ghost MTB past perfect bij jou? Om deze vraag te beantwoorden hebben we de voor- en nadelen van fullies en hardtails op een rijtje gezet.

Ghost MTB fully

Voordelen:

 • Beproefde en duurzame schokdempers en verende vorken absorberen alle schokken in zwaar terrein.
 • Hogere snelheden zijn geen probleem.
 • Je hebt meer controle en veiligheid bergafwaarts.

Nadelen:

 • Een Ghost MTB fully is zwaarder

Schokdempers en verende vorken moeten regelmatig worden onderhouden.

Ghost MTB hardtail

Voordelen:

 • Hardtails zijn meestal lichter.
 • Omdat er veel techniek is weggelaten, zijn hardtails minder gevoelig en vergen ze minder onderhoud.
 • Hardtails zijn in vergelijking goedkoper.
 • Hardtails zijn uitzonderlijk efficiënt in gematigd terrein, vooral bergopwaarts.

Nadelen:

 • Hardtails zijn minder meegaand op ruw terrein. Hoe technischer het parcours, hoe meer een hardtail zijn grenzen bereikt.
   

Ghost-technologieën en wat je erover moet weten

Ghost produceert al 30 jaar mountainbikes. In zo'n lange tijd leer je veel door trial and error en door de fietsen te gebruiken in professionele wedstrijden. En door ingenieurs die al hun kennis in nieuwe producten stoppen. Kortom: je merkt dat er 30 jaar ervaring achter zit. Die ervaring heeft allerlei technologieën opgeleverd die Ghost in Waldsassen heeft ontwikkeld en getest. Een paar daarvan willen we hier kort toelichten.

TractionLink is de naam van de speciale achtervork-kinematica van Ghost full-suspension mountainbikes. Bij het inveren draait de achtervork om een virtueel draaipunt dat ongewenste neveneffecten moet voorkomen. Dit zijn bijvoorbeeld het wiebelen van de achtervork tijdens het trappen of het verharden van de vering tijdens het remmen. De TractionLink kinematica voorkomt dit en zorgt zo voor meer rijcomfort, efficiëntie en perfecte controle.

SuperFit is nog een andere innovatie die je op elke Ghost MTB aantreft. Deze technologie verwijst naar de geometrie van Ghost-fietsen. Ghost wilde zijn geometrieën zo ontwerpen dat ze perfect passen bij elke lichaamsgrootte. Je Ghost MTB moet namelijk perfect bij je passen, alsof hij op maat is gemaakt. En wat is de perfecte geometrie? Om deze vraag te beantwoorden, analyseerde Ghost de biometrische gegevens van honderdduizenden mannen en vrouwen. De resultaten werden gebruikt om een algoritme te creëren dat de perfecte geometrie berekent op basis van de verschillende lichaamsverhoudingen. Met andere woorden, een "S"-fiets van Ghost is niet alleen iets kleiner dan een "M"-fiets. Ghost neemt ook alle onderdelen en het toepassingsgebied van de fietsen mee in de berekeningen. Wedden dat je je meteen thuis voelt op je nieuwe Ghost MTB!