Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Icebreaker - ondergoed en outdoor-kleding van merinowol

Wat in 1994 begon met een toevallige ontmoeting met een merinoschapenboer is uitgegroeid tot een van de meest innovatieve lifestyle- en outdoorkledingmerken in meer dan 40 landen. Icebreaker verwerkt het beste wat de natuur te bieden heeft. Merinowol is absoluut functioneel, geurloos, sneldrogend, comfortabel op de huid en biologisch afbreekbaar. En Icebreaker houdt zich aan strenge richtlijnen op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn. Icebreaker – Move to natural.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Een fantastisch natuurproduct - van Nieuw-Zeeland naar de hele wereld

De huidige alomtegenwoordigheid van de natuurlijke vezel merinowol was 25 jaar geleden nauwelijks voorstelbaar. Toen Jeremy Moon in 1994 de merinoschapenboer Brian Brackenridge ontmoette, werd functionele kleding van synthetische vezels beschouwd als de toekomst van de outdoorsector. Maar Jeremy was meteen diep onder de indruk van het materiaal, dat tot zijn verbazing zijdezacht en comfortabel aanvoelde. De ultrafijne merinowol was zo anders dan de wol uit zijn kindertijd dat hij het T-shirt dat Brian had gebreid niet wilde uittrekken. Het was zacht, nooit te warm of te koud, zelfs niet op lange dagen op het platteland, en zelfs na een week rook het niet onaangenaam. Jeremy verkocht zijn huis, sloot een lening af en ging op zoek naar investeerders en outdoorwinkels die met hem wilden samenwerken. Icebreaker was geboren. Eind 1995 bevoorraadde hij met zijn busje al 14 dappere winkels met koffers vol merino baselayers.

Inmiddels zijn jassen en vesten, sokken, mutsen, ondergoed, broeken, overhemden en baselayers van Icebreaker in meer dan 40 landen verkrijgbaar. De oorspronkelijke visie is nooit verloren gegaan. Het beste uit de natuur wordt gebruikt om zowel de beste prestaties als een duurzame en milieuvriendelijke productie te garanderen. Dankzij de veelzijdigheid en het elegante design is icebreaker thermokleding voor dames en heren de tegenhanger van snelle mode. Helemaal natuurlijk.

Icebreaker – functioneel ondergoed en outdoorkleding van merinowol

Icebreaker merino kleding: het welzijn van de schapen en de planeet altijd voor ogen

Icebreaker onderhoudt veel langdurige en familiaire relaties met zijn merinoleveranciers. Met ongeveer een derde van de schapenboerderijen werken ze al meer dan 10 jaar samen. Deze nauwe samenwerking en de liefde van de fokkers voor hun schapen garanderen dat de strenge eisen inzake dierenwelzijn, die ook voor de schaapshonden gelden, worden nageleefd. 100% van de schapenboerderijen van Icebreaker wordt om de drie jaar geïnspecteerd door het JAS-ANZ gecertificeerde bedrijf AssureQuality. Daarnaast zijn er nog onaangekondigde dierenartsbezoeken en controles tijdens het scheren van de schapen.

De schapen moeten zich net zo op hun gemak voelen als jij wanneer je Icebreaker-kleding zoals bijvoorbeeld een Icebreaker bodywarmer of Icebreaker boxershort draagt. Daarom zorgen de boeren ervoor dat de merinoschapen altijd schoon water en voedzaam voedsel hebben. De schapen hebben de vrijheid om in open weilanden naar hartelust te spelen en te grazen en krijgen bovendien voldoende schaduw en beschutting. De schapenhouders beschermen de schapen tegen potentieel gevaar of ziekte en vermijden onnodige stress of pijn bij alle interacties. Mulesing is verboden.

Icebreaker – functioneel ondergoed en outdoorkleding van merinowol

Materialen en productlijnen voor alle toepassingsgebieden en avonturen

Om de voordelen van natuurlijke vezels optimaal te benutten, vertrouwt Icebreaker op innovatieve technologieën en discreet gebruikte vezels die de waardevolle merinowol op zinvolle wijze aanvullen. Naast de samenstelling van het materiaal geeft ook het gewicht van de stof duidelijke informatie over de kwaliteit, de thermische eigenschappen en de duurzaamheid van de kledingstukken. De lichtste hemden en broeken beginnen vaak bij 150 g per m². Met 260 g per m² kun je al zeer warme midlayers krijgen.

Bijzonder lichte stoffen kunnen veel robuuster en duurzamer worden gemaakt als de merinowol om een zeer fijne nylon kern wordt gelegd. Deze zogenaamde corespun-technologie heeft geen negatieve invloed op de geurneutraliserende eigenschappen of het draagcomfort van het kledingstuk.

Op zomerse dagen kunnen Icebreaker Cool-Lite™ stoffen uitblinken met extra ademend en verkoelend vermogen. Een uniek mengsel van merino en TENCEL® maakt dit mogelijk. De natuurlijke vezel TENCEL® wordt verkregen uit de pulp van duurzaam geteelde eucalyptusbomen.

Icebreaker - functioneel ondergoed en outdoorkleding van merinowol

Om ervoor te zorgen dat je topprestaties kunt leveren, is de kleding van de BodyfitZONE™ lijn gebaseerd op een vleugje lycra, dat in combinatie met het fijnste merinogaren en slimme mesh inzetstukken niet alleen zorgt voor een uitstekend ademend vermogen, temperatuurregulatie en hoog draagcomfort, maar ook de prestaties en het herstel van de spieren verbetert.

Als je op zoek bent naar een natuurlijk, machinewasbaar alternatief voor dons of synthetische isolatie die je warm houdt in vochtige omstandigheden, dan is MerinoLOFT™ je nieuwe beste vriend.

Oorspronkelijk is fleece gewoon de Engelse benaming voor de wollen vacht van het schaap. Daarom wilde Icebreaker echte fleece maken van merinowol: RealFLEECE®. De stof wordt hiervoor geruwd, wat de warmte en zachtheid van het materiaal vergroot.

De Icebreaker-lijnen Anatomica en Siren, respectievelijk voor mannen en vrouwen, staan voor nauwsluitend ondergoed van een uitgekiende mix van materialen, terwijl de klassieke Oasis-lijn vooral wordt gekenmerkt door nauwsluitende baselayers van zuivere merinowol met 200 g per m²..