Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

SCOTT-racefietsen - innovatie en prestaties

Slechts enkele fietsbedrijven hebben de term innovatie in hun bedrijfs-DNA geïntegreerd zoals SCOTT. SCOTT-racefietsen zijn synoniem met lichtheid, efficiëntie en comfort. Als je kiest voor een SCOTT-racefiets of een gravelfiets, zit je altijd goed. In het volgende geven we je een overzicht van de SCOTT-racefietsen. Ze variëren van klassieke racefietsen tot damesracefietsen en bestrijken dus alle gebieden.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Racefiets SCOTT: de geschiedenis van innovatie

Als je de geschiedenis van SCOTT bekijkt, kom je talloze innovaties tegen die een blijvende invloed hebben gehad op diverse sporten. Dit is precies het DNA van SCOTT en met zo'n innovatie begon de geschiedenis van het bedrijf. In 1958 zorgde de Amerikaanse skiër en ingenieur Ed Scott voor een revolutie in de skisport. Tot dan toe werden skistokken gemaakt van bamboe en staal. SCOTT ontwikkelde een smal toelopende aluminium skistok die tal van voordelen bood. Dit was de eerste bouwsteen voor het bedrijf dat tegenwoordig niet alleen producten voor de wintersport maakt. SCOTT heeft ook naam gemaakt in motorcross, hardlopen en wielrennen. 

Vandaag de dag beschrijft SCOTT zijn bedrijfsfilosofie met twee slogans. 'We are Innovators' verwijst duidelijk naar de wortels van het bedrijf. 'No shortscuts' beschrijft het doel van het bedrijf om compromisloos en consequent te doen wat sporters helpt om hun passie op de best mogelijke manier na te streven. Met andere woorden: "Er zijn mensen die gewoon fietsen en mensen die leven voor het fietsen".

De belangrijkste SCOTT-innovaties

Dat SCOTT staat voor innovatie is wat onhandige marketingtaal. Als we naar de geschiedenis van het bedrijf kijken, komen we herhaaldelijk productinnovaties tegen die hele sportdisciplines hebben bepaald. In 1989 introduceerde SCOTT het eerste aerostuur: Prompt verzekerde SCOTT-wielrenner Greg Lemond zich van de Tour de France-overwinning. Slechts twee jaar later schudde SCOTT de mountainbikemarkt op met zijn Unishock-vering. In 1995 presenteerden ze hun eerste carbon mountainbike, de Endorphin. Op het gebied van racefietsen baarde SCOTT in 2007 opzien met zijn Addict-frame en presenteerde met 790 gram de lichtste racefiets ooit. We kunnen nog lang doorgaan, wat bewijst: SCOTT staat echt voor innovatie - toen en nu.

Waarin onderscheiden SCOTT-racefietsen zich?

Racefietsen van SCOTT hebben een lange geschiedenis. Deze geschiedenis brengt een schat aan ervaring met zich mee die in alle SCOTT-fietsen terug te vinden is. SCOTT-racefietsen zijn waanzinnig geavanceerd en absoluut precies. Het gaat erom je de best mogelijke ondersteuning te geven terwijl je snelheid opvoert. En het gaat erom je de perfecte ervaring op de motor te geven. Van pure racefietsen tot gravelfietsen: Op een SCOTT-racefiets kun je vertrouwen.

Welke soorten SCOTT-racefietsen zijn er?

SCOTT biedt alle soorten dropbar-fietsen die er zijn. Daaronder superlichte racefietsen voor racegebruik. Wie graag lange tochten rijdt en op zoek is naar een comfortabele fiets, vindt in de SCOTT Endurance-racefietsen wat hij zoekt. Voor tijdritten en triatlons zijn SCOTT Aero-racefietsen precies goed. Als je graag een tocht maakt off-road of op hobbelige wegen, kijk dan eens naar SCOTT-gravelfietsen. En natuurlijk ontwikkelt SCOTT ook racefietsen voor vrouwen die specifiek inspelen op de behoeften en wensen van vrouwen.

Elektrische racefietsen van SCOTT: hoger, langer, steiler

De niet-gemotoriseerde SCOTT Addict stond model voor de ontwikkeling van de Addict eRide. Dat was geen gemakkelijke opgave: Op het eerste gezicht hebben een World Tour-racefiets en een elektrische racefiets niet veel gemeen. SCOTT is erin geslaagd de racegenen over te brengen in een gemotoriseerde racefiets. Het resultaat is een ongelooflijk succesvolle elektrische racefiets waarvan je niet ziet dat hij een motor en een accu heeft. Daarvoor zorgen een Mahle-naafmotor en een Mahle-accu met 250 Wh capaciteit. En voor jou betekent dat: met de SCOTT E-Road Bike Addict eRide kun je eerder vertrekken en later thuiskomen. Vanaf nu is je motto: hoger, sneller en steiler!

SCOTT Lightweight - Compromisloos snelle racefietsen

Onder de categorie 'Lichtgewicht' vind je bij SCOTT 'klassieke' racefietsen - werkmateriaal voor ambitieuze fietsers en natuurlijk voor wedstrijden. Als elke rit voor jou een training is en je nooit een KOM/QOM klassement mist, dan is een lichtgewicht racefiets van SCOTT jouw ding. Het vlaggenschip van SCOTT draagt traditioneel de naam Addict. In 2007 werd hij met een knal geïntroduceerd als de lichtste racefiets ooit. Deze traditie wordt tot op de dag van vandaag voortgezet. De Addict is verkrijgbaar in verschillende uitrustingsvarianten. De SCOTT Addict RC Ultimate-racefiets voor heren is het absolute topmodel in deze categorie. De SCOTT Contessa Addict-racefiets is speciaal ontworpen voor dames.

SCOTT Gravel - Racefietsen voor het offroad-gebruik

Er zijn twee modelseries in de SCOTT Gravel Bike-categorie. Bij de SCOTT Addict Gravel verraadt de naam de filosofie erachter. Net als zijn klassieke tegenhanger op de racefiets is ook de Addict Gravel getrimd op efficiëntie en lichtheid. Hij wordt geleverd met een carbon frame en een hoogwaardige uitrusting die ook zorgt voor ideale omstandigheden om te racen. Voor prijsbewuste gravelrijders en alledaagse fietsers is de SCOTT Speedster Gravel de ideale fiets. Hij wordt geleverd met een aluminium frame en een uitrusting die niet te veel beslag legt op je portemonnee - zodat het nog steeds genoeg is voor de After Ride Burrito. De modelvariant met spatborden is bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik. Voor vrouwen heeft SCOTT de overeenkomstige modellen SCOTT Contessa Addict en SCOTT Contessa Speedster gecreëerd.

SCOTT Contessa - de SCOTT dames racefiets

We hebben ze al vaker genoemd: speciale SCOTT Contessa-damesfietsen. Ze zijn gebaseerd op de SCOTT-herenracefietsen en hebben bijna dezelfde namen. De toevoeging Contessa onthult echter dat dit speciale damesmodellen zijn. Deze zijn ontwikkeld om bijzonder goed in te spelen op de wensen en behoeften van vrouwen. Speciale aandacht werd besteed aan de contactpunten van de fietsers met hun fiets. Van stuur tot zadel, SCOTT-racefiets dames zijn zo ontworpen dat ze perfect passen bij de vrouwelijke anatomie.

SCOTT Endurance - Eindeloos racefietsplezier

Bij een SCOTT Endurance-racefiets draait alles om comfort tijdens lange tochten. Als je van 's morgens vroeg tot 's avonds laat in het zadel zit, maakt niet elke gram uit en gaat het niet om compromisloze aerodynamica. Belangrijker is dat je ook na uren nog gemakkelijk en zonder pijn kunt trappen. Daarom zijn SCOTT Endurance-racefietsen ontworpen voor aanzienlijk meer comfort dan hun volbloed racefietstegenhangers. Ze hebben een geometrie die ontworpen is voor endurancetoeren. Bij de uitrusting wordt altijd rekening gehouden met dit aspect. De namen van de modellen geven ook informatie over de focus van de afzonderlijke fietsen: de Addict-modellen staan voor een laag gewicht en een hoogwaardige uitrusting. De Speedster-modellen hebben een aluminium frame en een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding. De SCOTT Metrix-modellenreeks geeft consequent uitvoering aan het idee van comfort: deze fietsen hebben een recht stuur en zijn, in de uitvoering met spatborden, onder andere perfect als woon-werkfiets. Bij de SCOTT Endurance-racefietsen staat de toevoeging Contessa ook voor de modellen die speciaal voor dames zijn geoptimaliseerd.

SCOTT Aero-racefietsen - Specialisten voor tijdrijden en triatlon

Voor tijdritten en triatlons telt vooral één ding: absolute windweerstand. De aerodynamica van de SCOTT Aero-racefietsen is tot in het kleinste detail geoptimaliseerd. Wij presenteren: de SCOTT Folie en SCOTT Plasma. De SCOTT Foil is de klassieke aero-racefiets die regelmatig zorgt voor etappezeges en podiumplaatsen in het professionele wielrennen. Het is een enorm veelzijdige aero-racefiets en tegelijkertijd een van de lichtste op de markt. Met de Plasma haalt SCOTT alles uit de kast als het gaat om aerodynamica. De SCOTT Plasma is een volbloed triatlon aero-racefiets met geïntegreerd hydratatiesysteem, transportboxen en een volledig geïntegreerde kabelgeleiding. Met deze fiets heb je de potentie om naar de etappewinst te vliegen!