Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Shimano racefietsschoenen – comfortabele en prestatiegerichte fietsschoenen

Veel mensen kennen het merk Shimano vooral vanwege zijn aandrijfsysteem en fietsversnellingen. Shimano heeft echter nog veel meer te bieden, zoals Shimano racefietsschoenen. Het bedrijf werd in 1921 in Japan opgericht door Shozaburo Shimano. Het eerste product was een naaf met een vrijloop voor fietsen. Het succesverhaal nam vanaf hier zijn loop en vandaag de dag is Shimano wereldmarktleider op het gebied van veel verschillende fietsonderdelen. Daarnaast ontwikkelt en produceert Shimano tegenwoordig een uitgebreid assortiment kleding, uitrusting en Shimano fietsschoenen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

De geschiedenis van Shimano fietsschoenen – van versnellingen tot racefietsschoenen

Toen het bedrijf werd opgericht, concentreerde Shimano zich hoofdzakelijk op de vrijloopnaaf, maar in de loop van vele decennia ontwikkelde zich geleidelijk een breed scala aan producten. In 1961 was Shimano het eerste bedrijf dat een naafschakeling met drie versnellingen ontwikkelde. Vele verdere ontwikkelingen en nieuwe versnellingsgroepen volgden, tot Shimano fietsschoenen in 1988 als zelfstandige productietak naar voren kwam. Twee jaar later introduceerde Shimano zijn klikpedalen met het eigen SPD (Shimano Pedaling Dynamics) systeem. Voor racefietsschoenen ontwikkelde Shimano SPD-SL, die zijn aangepast aan de speciale eisen van het racefietsen. Shimano biedt speciale en anatomisch aangepaste racefietsschoenen voor dames en heren.

Shimano racefietsschoenen – prestaties ontmoeten comfort

Niet alle Shimano racefietsschoenen zijn hetzelfde. Er zijn diverse modellen en materialen voor elke behoefte en verschillende toepassingen. De vorm van de schoenen en het prestatiekarakter zijn aangepast aan de specifieke behoeften van de fietser. Om het karakter van Shimano fietsschoenen beter te kunnen beoordelen is de zoolstijfheidsindicator geïntroduceerd. De waarde kan variëren van 1 tot 12, afhankelijk ervan of het specifieke model gericht is op comfort of wedstrijd. Een prestatiegerichte Shimano-racefietsschoen voor wedstrijden heeft een waarde van 12. Voor betere loopeigenschappen en comfort zijn er ook Shimano-racefietsschoenen te vinden met een zoolstijfheidsindicator van 2. Om nog beter in te spelen op de verschillende behoeften biedt Shimano zijn racefietsschoenen ook in een bredere uitvoering aan. Het achtervoegsel "WIDE" onderscheidt deze fietsschoenen voor brede voeten.

Shimano racefietsschoenen heren – licht en comfortabel

Shimano racefietsschoenen voor heren zijn speciaal afgestemd op mannenvoeten. De anatomie van de zool past zich optimaal aan de sporter aan en draagt bij aan een ideale krachtoverbrenging. Daarbij staat een laag gewicht op de voorgrond wat zorgt voor het sportieve karakter van de schoenen. Ook comfort staat bij Shimano racefietsschoenen voor heren hoog in het vaandel. Dankzij de klittenbandsluitingen en het BOA®-systeem kunnen ze optimaal aan de voeten worden aangepast. Andere technologieën zoals Dynalast en speciale bovenschoenconstructies brengen nog meer comfort in het wielrennen.

Shimano racefietsschoenen dames – altijd in stijl

Daarnaast heeft Shimano ook speciale racefietsschoenen voor dames. Naast de specifieke pasvorm voor vrouwen overtuigen Shimano racefietsschoenen met een elegante en chique stijl. Of je nu een recreatieve fietsster bent of een wedstrijdrijdster, Shimano racefietsschoenen voor dames ondersteunen alle sportsters in het bereiken van hun doelen.