Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Specialized racefietsen

Specialized-racefietsen verleggen regelmatig de grenzen voor wat betreft performance. Op het gebied van gewicht, stijfheid, efficiëntie, comfort en rijgedrag behoren Specialized-dropbar-bikes tot de top. Waarom dat zo is, bespreken we hieronder. Je krijgt ook een overzicht van de verschillende toepassingsgebieden van Specialized-racefietsen. We leggen uit welke framematerialen worden gebruikt en wat de individuele Specialized-modellen zo bijzonder maakt.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Performance, cross of gravel? – Welke Specialized-racefiets hoort bij jou?

Specialized biedt iedere soort dropbar-bike aan, die je je maar kunt voorstellen. De Tarmac is de klassieke racefiets in het Specialized-assortiment. Hij is ontworpen om zo snel mogelijk te rijden - de naam zegt het al! De Tarmac is licht, efficiënt en aerodynamisch geoptimaliseerd. Snelheid zit natuurlijk in het DNA van de Aethos. Deze Specialized-racefiets is ontworpen voor gepassioneerd endurance-gebruik. Maximale performance zit ook nog in zijn bloed en hij sluit geen compromissen bij de keuze van onderdelen of materialen. Als je op zoek bent naar maximaal racefietscomfort, dan is de Roubaix jouw bike. Dankzij Future Shock 2.0 en een Pavé-zadelpen combineert hij zijdezachte rijeigenschappen met maximale efficiëntie. De Allez is het instapmodel van Specialized. Hij heeft een betaalbare prijs, zonder in te leveren op het gebied van afwerking en duurzaamheid.

Naast de klassieke racefietsen heeft Specialized nog meer modellen in het assortiment. De Shiv TT is een volbloed triatlon/tijdritfiets. Als je op zoek bent naar een klassieke cyclo-cross-bike, dan is de Crux iets voor jou. De Diverge-gravelbike is inmiddels een echte klassieker voor de inzet op gravel.

Het productportfolio van de Californiërs omvat natuurlijk ook Specialized-racefietsmodellen voor mannen en vrouwen.

Aluminium of carbon? – Specialized racefietsframes

Welk framemateriaal is het beste voor welk gebruiksgebied? Deze vraag is gemakkelijk te beantwoorden. Als je op zoek bent naar een racefiets met compromisloos hoge prestaties, dan is carbon tegenwoordig het favoriete framemateriaal. Carbon heeft zich absoluut bewezen en is duurzaam. Het is licht, stijf en kan in elke denkbare vorm worden gegoten. Dit heeft vele voordelen. Zo kunnen extreem comfortabele designs worden gerealiseerd of frames worden gebouwd, zonder compromissen op het gebied van aerodynamica. FACT is de naam van de Specialized racefiets carbon-technologie. Dit alles betekent niet dat aluminium geen goed materiaal is. In veel disciplines is carbon duidelijk in het voordeel. Van aluminium kunnen echter ook frames met uitstekende eigenschappen worden gemaakt. Een groot voordeel: hoogwaardige aluminium frames zijn nu verkrijgbaar tegen absoluut betaalbare prijzen. Daarom wordt aluminium vooral gebruikt voor instapfietsen zoals de Allez. Aluminium heeft nog een voordeel: het is robuuster bij contact met bijvoorbeeld scherpe stenen of rotsen. In geval van schade is het veel gemakkelijker te repareren. Daarom wordt aluminium gebruikt voor fietsen zoals de Specialized Diverge. Deze gravel-fiets van Specialized is gemaakt voor echte avonturen. Als je onderweg tegen problemen aanloopt, zit je met een aluminium frame altijd goed.

Welke features hebben Specialized-racefietsen en wat maakt ze speciaal?

Natuurlijk is er geen algemeen antwoord op deze vraag. Feit is: Specialized vertrouwt op beproefde onderdelen van hoge kwaliteit. Natuurlijk leidt dit voor sommige modellen tot aanzienlijke prijzen. Maar je hoeft geen compromissen te sluiten. Als je het beste van het beste wilt, kun je kijken naar Specialized-S-Works-modellen. Bij Specialized staat S-Works voor het ultieme - beter gaat niet!

Je moet jezelf ook de volgende vragen stellen: Schijfrem of velgrem? Mechanisch of elektronisch schakelen? De respectieve systemen hebben voor- en nadelen. Ondertussen kun je zeggen, dat schijfremmen en elektronische schakelgroepen de overhand hebben gekregen. De voordelen liggen voor de hand: schijfremmen bieden een constante, maximale remkracht onder alle omstandigheden. Elektronische groepen zijn ongeëvenaard qua precisie. Als je op zoek bent naar een state-of-the-art, onderhoudsarme racefiets, dan zijn schijfremmen en een elektronische groep iets voor jou. Als je traditioneler bent ingesteld, zijn velgremmen en een mechanische groepenset nog steeds een goed alternatief. Beide hebben voordelen. Velgremmen zijn erg licht en gemakkelijker te repareren als ze onderweg kapot gaan. Hetzelfde geldt voor mechanische schakelgroepen. Ze hebben geen elektronische onderdelen en batterijen nodig - een goed argument voor de traditional way.

Doordachte Specialized-accessoires voor racefietsen: SWAT

SWAT staat voor Storage, Water, Air, Tools. Bovenal staat SWAT voor extreem goed doordachte accessoires van Specialized. Van bidonhouders met geïntegreerd minigereedschap tot BIBs met slimme vakken voor allerlei accessoires - het assortiment is zeer uitgebreid. Een kijkje nemen in de producten van de Specialized SWAT-lijn is zeker de moeite waard!