Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

CEP- echte compressie sinds 1951

Het sportmerk CEP staat voor innovatieve, hoogwaardige productconcepten waarbij medische kennis wordt gebruikt om sportprestaties te verhogen en gezond te blijven. CEP staat bekend om zijn compressiesokken die geoptimaliseerd zijn voor hardlopen en biedt een breed assortiment sokken, high-tech functionele kleding en het Ortho-bandage-concept.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

CEP – sportkleding die perfect bij je past

In de geneeskunde is het effect van compressie al lange tijd bekend. Maar waar patiënten baat bij hebben, daarvan kunnen duursporters ook profiteren. Het moederbedrijf van CEP en de basis van het huidige succes is medi GmbH, dat al sinds 1951 medische compressiekousen produceert. In 2007 werd CEP opgericht met als doel, medische technologie over te brengen op sportproducten. Toen Timo Bracht in hetzelfde jaar in witte CEP-kniekousen een nieuw parcoursrecord liep op de Ironman van Frankfurt, was CEP de volgende dag op veel plaatsen uitverkocht. Sindsdien is er veel gebeurd in het portfolio. In 2010 werden met de Running Compression Shorts de eerste compressieshorts voor hardlopers op de markt gebracht. In 2013 werd het assortiment uitgebreid met de Short Socks, korte cep sokken.

CEP sportswear „Made in Germany“ voor dames en heren

CEP-producten, in Duitsland geproduceerd, maken wereldwijd indruk op professionele atleten en amateurs. Er worden alleen geselecteerde materialen gebruikt en het vakmanschap is onderworpen aan hoge kwaliteitsnormen en gebaseerd op medische productietechnieken. Dit garandeert, dat de producten jarenlang meegaan, ook als ze dagelijks gebruikt worden. Om ervoor te zorgen dat de sokken, kousen, shirts, broeken en mouwen perfect passen, zijn ze aangepast aan individuele takken van sport en aan de zich onderscheidende lichaamsbouw van vrouwen en mannen. De kleding zit als een tweede huid en voorkomt blaren en schuren tijdens bewegingsintensieve sporten. Hierdoor kan de sporter zich volledig concentreren op zijn doel en nieuwe persoonlijke records vestigen.

CEP – Compressiekleding „Made in Germany“ voor dames en heren

Voordelen van compressiekleding voor duursporters

Hard trainen kan leiden tot krampen en spierblessures. Door compressiedruk neemt de bloedcirculatie toe en worden zuurstof en voedingsstoffen beter opgenomen door de spieren. Dit heeft een positief effect op zowel blessurepreventie als kracht en prestaties. Bovendien stimuleert de compressie de huidreceptoren en verbetert zo de basisspanning van de spieren; het positiegevoel wordt verbeterd en daarmee ook de zelfstabilisatie van gewrichten.
CEP-producten zijn bij uitstek geschikt voor:

duursporters, bergbeklimmers, conditie-sporters, hardlopers, baanatleten, wielrenners, trailrunners, trekking-atleten, triatleten, wandelaars, atleten.

CEP - Hiking

Regeneratie

Na de training is vóór de training. Regeneratie is een belangrijke factor voor persoonlijke topprestaties in wedstrijd- en amateursporten. Juist gedoseerde druk bevordert de bloedcirculatie en helpt om "afvalstoffen" sneller af te breken. Het resultaat? Minder spierpijn, geen vermoeide benen en sneller energie voor de volgende training. De nieuwe Recovery-Pro-Tight van CEP kan in het dagelijks leven comfortabel "eronder" gedragen worden en brengt je snel weer in topvorm.
De herstelproducten van CEP zijn ook de perfecte metgezel voor lange reizen.

CEP – Regeneratie