Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Eagle Creek reistassen – veelzijdige pakhulpen met een groene ziel

Eagle Creek reistassen en andere pakoplossingen vergezellen je over bergen, rivieren en meren, zo ver als je maar wilt. Het merk is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in reistassen en ontwikkelt zich voortdurend op basis van eigen ervaring. De gebruikte materialen combineren het laagst mogelijke gewicht en duurzaamheid met een extreem lange levensduur. De "No Matter What™-garantie" is hier representatief voor. Hiermee kun je beschadigingen laten repareren of de reistas laten vervangen. Zo draagt het merk bij aan meer duurzaamheid en verzet het zich tegen een wegwerpmaatschappij.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Hoe zijn Eagle Creek reistassen ontstaan?

In 1975 begonnen Nona en Steve Barker met het maken van rugzakken. De outdoor-fanaten hadden al een winkel voor gelijkgestemden geopend onder de naam Mountain People. Ze stopten hun ziel en zaligheid, hun enthousiasme voor reizen en hun eigen ervaringen bij het gebruik van reisbagage in de productie van hun rugzakken. In de loop der tijd heeft dit geresulteerd in goed doordachte reistassen en vele andere verpakkingssystemen die zijn ontworpen om het leven van reizigers te vergemakkelijken.

De focus heeft altijd gelegen op de fusion van optimale functionaliteit en onvoorwaardelijke betrouwbaarheid. Vandaag de dag beschrijft het merk zichzelf als reiziger en stopt het zijn eigen ervaring en de feedback van zijn community in steeds geavanceerdere reistassen, rugzakken en vele andere goed georganiseerde en zeer functionele paksystemen voor onderweg.

Eagle Creek tassen van A tot Z

Elke reis heeft zijn eigen bijzonderheden en eisen die je aan het opbergen van je bagage stelt. Daarom vind je in onze BIKE24-online-shop een brede selectie verschillende tassen, die vaak individueel met elkaar gecombineerd kunnen worden. Deze omvatten:

  • reistassen
  • duffeltassen
  • rugzakken
  • fietstassen
  • messenger bags
  • heup- en schoudertassen  

Er zijn ook veel accessoires zoals toilettassen, portemonnees, inpaktasjes en nog veel meer. Je kunt altijd vertrouwen op de beste afwerking en duurzame materialen voor je reistassen. Scheurvaste naden en duurzame ritsen zijn slechts het topje van de ijsberg.

Van Eagle Creek rugzak tot Eagle Creek reistas: tassen voor avonturiers

Reistassen moeten licht, goed gestructureerd en robuust zijn. Alles wat je leven gemakkelijker maakt tijdens het reizen, is welkom. Compressieriemen, vakverdelers uit gaas, gemakkelijk toegankelijke openingen en een zinvolle vakverdeling maken ruimtebesparend inpakken gemakkelijker. Dit betekent dat alles binnen handbereik is wanneer je het snel nodig hebt. Slijtvast materiaal met bescherming tegen water en UV-stralen zorgt voor duurzaamheid en de veiligheid van je spullen in de tas.

Eagle Creek reistassen scoren ook punten omdat ze zo veelzijdig zijn. Veel modellen zijn uitgerust met afneembare rugzakriemen, zodat ze comfortabel gepolsterd op de rug kunnen worden gedragen voor langere wandeltochten. Zo ben je op alle denkbare situaties voorbereid.

Accessoires voor de Eagle Creek tas – ruimtebesparend en goed georganiseerd

Van de Eagle Creek toilettas tot diverse inpaktasjes, je vindt alles wat je nodig hebt om je reistassen gestructureerd en overzichtelijk te organiseren. Dit betekent dat je alle afzonderlijke items netjes en ruimtebesparend kunt inpakken en dat alles op zijn plaats zit en direct bij de hand is. Het belangrijkste daarbij: een minimaal gewicht.

Eagle Creek reistassen voor geld en belangrijke documenten

Met een Eagle Creek portemonnee blijven je waardevolle spullen, reisdocumenten en alles wat je veilig wilt bewaren altijd op hun plek. Uitgebreide organizers hebben zelfs ruimte voor schrijfwaren en je smartphone, terwijl je money-belts en platte schouderportemonnees ongezien onder je kleding kunt dragen. Vooral op drukke plaatsen in het buitenland, op luchthavens of in het openbaar vervoer, van bus tot trein, heb je alles veilig bij je.

Eagle Creek schoudertassen – bagage voor korte trips en alledag

Je hoeft niet altijd naar de hoogste toppen en meest afgelegen bossen. Eagle Creek heeft veel kleinere producten voor dagelijks gebruik, voor kleinere tochten en als aanvulling op grotere items. Denk hierbij aan schoudertassen, heuptassen en messenger-bags. Deze laatste kun je bijvoorbeeld ook aan je fiets bevestigen, zodat je optimaal flexibel bent in het stadsverkeer en tijdens korte tochten op je bike.

Duurzaamheid & Fair Trade: bij Eagle Creek tassen vanzelfsprekend

Het enthousiasme voor de natuur wordt ook weerspiegeld in de productieprocessen en toeleveringsketens. De verantwoordelijkheid voor onze omgeving komt dan ook tot uiting in allerlei duurzame maatregelen. Het uitgangspunt is: repareren in plaats van weggooien. Het repair-center redt alles vóór het wordt weggegooid.

Bovendien is er besloten om geen schadelijke PVC of coatings met fluorkoolstoffen te gebruiken. In plaats daarvan worden voor Eagle Creek reistassen bijvoorbeeld RPVB-coatings ingezet. Deze worden gemaakt van gerecycled materiaal van onder andere kapotte autoruiten. Op deze manier worden ze opnieuw in de kringloop gebracht en krijgen ze een nieuwe nuttige functie. Het bedrijf verhoogt ook gestaag het aandeel bluesign®-gecertificeerde materialen - momenteel op 75%.

Een ander onderdeel van de duurzaamheidsstrategie is de bescherming van natuurlijke en culturele bronnen, door betrokkenheid bij verschillende organisaties. Deze omvatten de European Outdoor Conservation Association (EOCA) en het Adventure Travel Conservation Fund (ATCF), evenals de NGO kiva, die ontwikkelingshulp biedt in de vorm van microkredieten. Deze worden in ontwikkelingslanden onder andere gebruikt om schoolgeld te betalen.

Eagle Creek reistassen online bestellen – direct bij BIKE24

Eagle Creek reistassen worden gemaakt door reizigers voor reizigers. Bij de ontwikkeling komen het enthousiasme en de reislust van de fabrikanten uit Californië altijd terug. Aanpassingsvermogen, robuuste duurzaamheid, maximale gewichtsreductie, veiligheid en georganiseerde ruimtebesparing zijn slechts de belangrijkste voordelen van de reistassen en vele andere tassenvarianten. Bij je volgende avontuur hoef je je over het inpakken geen zorgen meer te maken.