Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Nordisk - betrouwbare tenten, slaapzakken & donsjassen uit Denemarken

Nordisk levert al meer dan 110 jaar hoogwaardige uitrusting voor unieke outdoor-ervaringen. Of je nu een gezellig weekend met vrienden wilt doorbrengen of actief met je bike onderweg bent, Nordisk biedt je de ideale uitrusting voor je outdoor-verblijf. Van tenten, slaapmatten en kookgerei tot warme donzen slaapzakken en donsjacks, elk Nordisk-product getuigt van ervaring in het omgaan met het barre Scandinavische klimaat.

Verder lezen

Nordisk – premium outdoor-uitrusting sinds 1901

Al in 1901 werd in Kopenhagen de eerste steen van Nordisk gelegd. Sindsdien is het voornaamste doel van de Denen het produceren van praktische en weerbestendige producten, zodat je de natuur intensief kunt beleven. Vandaag de dag is Nordisk een van de bekendste Scandinavische outdoor-merken en met zijn tenten, tarps, slaapzakken, slaapmatten en andere outdoor-accessoires niet meer weg te denken uit de lichtgewichtsector. Vooral als het gaat om uitrusting voor meerdaagse trektochten met of zonder fiets, onderscheidt het Scandinavische merk zich met zijn lichtgewicht, uiterst robuuste en ongecompliceerde outdoor-uitrusting met extreem kleine pakmaat.

Yeti maakt nu deel uit van Nordisk

Na 15 jaar de bedrijfsleiding te hebben gedeeld, wordt Yeti nu onderdeel van Nordisk. Onder de noemer Nordisk Y (voorheen Yeti) wordt het bestaande Nordisk-assortiment dus uitgebreid met innovatieve en uitzonderlijk comfortabele premium donzen dames- en herenkleding en donzen slaapzakken. En wat verandert er nog meer? Behalve de naam, niets. Voor de Y-donsproducten zoals jassen, broeken en handschoenen wordt uitsluitend RDS-gecertificeerd Noord-Europees Crystal-Down-dons gebruikt. En als je wilt, kun je in de nieuwe fabriek in Görlitz (Saksen) zelf zien hoe de Y donzen slaapzakken met de hand worden gemaakt.

Nordisk - the world's lightest outdoor equipment

Elke gram telt als je in de natuur onderweg bent. 
Om die reden heeft Nordisk een ultralichte uitrusting ontwikkeld. Omdat je je volledig moet kunnen concentreren op de natuur en niet op het gewicht van je bagage. De Nordisk outdoor-uitrusting voor twee personen weegt slechts 1840 gram - inclusief tent, twee slaapzakken, twee slaapmatten en twee donsjacks. Maar Nordisk let niet alleen op gewicht, maar ook op een kleine pakmaat; inclusief slimme detailoplossingen en hoogwaardige materialen natuurlijk.

Nordisk Care & Repair Service – een stap op weg naar meer duurzaamheid

Heeft je Nordisk-slaapzak een brandgat van het kampvuur? Heeft je Nordisk-tent geleden onder de laatste storm? Je isomat heeft een scheur door de stenige ondergrond? Geen probleem! Trouw aan het motto: Reduce, Reuse, Recycle biedt Nordisk zijn eigen Care & Repair Service in Görlitz. Zo kun je nog lang plezier hebben van je Nordisk-producten. Maar dat is niet alles: omdat de bescherming van het milieu en het zuinig omgaan met onze hulpbronnen het outdoor-merk na aan het hart liggen, minimaliseert Nordisk consequent het gebruik van milieubelastende chemicaliën. Daarnaast heeft de fabrikant van outdoor-artikelen zich ertoe verplicht, samen met de VN, zeventien doelen voor een klimaatvriendelijkere en eerlijkere wereld te implementeren. Maar naast een verantwoord gebruik van hulpbronnen is het ook belangrijk om faire arbeidsomstandigheden te creëren. Het Deense bedrijf maakt daarom deel uit van het Business Compliance Initiative (BSCI) om de arbeidsomstandigheden in de hele toeleveringsketen te verbeteren. Met vaste partners in China zorgt het outdoor-bedrijf ervoor, dat de rechten van lokale werknemers worden versterkt.