Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Deuter - rugzakken en outdoor artikelen sinds 1898

Vandaag de dag is Deuter een van de gerenommeerde merken in de outdoor-sector. Het assortiment omvat vooral rugzakken voor diverse speciale doeleinden - zoals de Deuter-fietsrugzak. Het bedrijf werd al in 1898 opgericht in Augsburg-Oberhausen en leverde aanvankelijk zakken en brieventassen aan de Koninklijke Beierse Post.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

De Deuter-rugzak en zijn succesverhaal

Sinds Hermann Buhl de Nanga Parbat in 1953 voor het eerst beklom, voor zijn expeditie uitgerust door Deuter, is de fabrikant ook buiten Duitsland bekend. Met zijn slijtvaste, praktische en uiterst functionele producten heeft Deuter op lange termijn naam weten te maken als hoogwaardig outdoor-merk.

Tegenwoordig zijn er diverse accessoires en bestaat er zelfs kleding van het merk. Naast tenten en slaapzakken ligt de nadruk echter nog steeds op de verschillende soorten rugzakken. De Deuter-fietsrugzak is net zo functioneel op zijn gebied als de Deuter-wandelrugzak in zijn vele varianten. Heb je een uitrusting nodig voor het hele gezin? Hier vind je een groot aanbod aan verschillende producten, of het nu gaat om een Deuter damesrugzak, herenrugzak of kinderrugzak.

Deuter-rugzakken: innovatieve kenmerken

Er is een hele reeks algemene kenmerken die alle Deuter-rugzakken gemeen hebben. In de eerste plaats zijn dat de hoge kwaliteit van de materialen en de zorgvuldige afwerking. Deze kun je eenvoudig verifiëren aan de hand van de duurzaamheid van de producten. Daarnaast hecht de fabrikant veel belang aan sociale en ecologische duurzaamheid en is daarom lid van de Fair Wear Foundation en de Alliance for Sustainable Textiles. In de regel biedt een Deuter-rugzak de volgende algemene voordelen:

  • doordachte opbergruimte, meestal met meerdere zijvakken
  • luchtdoorlatende en zachte rugvulling
  • doordacht verstelbare schouderbanden

Daarnaast zijn er de speciale functies voor de individuele eisen van een doelgroep. Deuter-wandelrugzakken hebben bevestigingspunten voor slaapzakken of tenten. Voor dames is er de SL-lijn, die anatomisch is afgestemd op het vrouwenlichaam, met smallere schouderbanden en een kortere rug.

Deuter Freerider Pro Ski touring rugzak

De Deuter-fietsrugzak - een praktische metgezel

Met Deuter-fietsrugzakken profiteer je van de algemene voordelen van het merk plus speciale details, die specifiek voor het fietsen zijn ontwikkeld. Allereerst de vorm van de Deuter-fietsrugzakken. Dankzij een geoptimaliseerde snit wordt hier gewicht bespaard, zodat je de rugzak ook tijdens snellere ritten uiterst comfortabel kunt dragen. Daarnaast zijn er speciale pasvormen voor racefietsen, mountainbikes, voor dagelijks gebruik of voor toertochten.

Deuter-fietsrugzakken voor MTB & racefiets

Deuter-fietsrugzak voor de mountainbike

Wat hier telt, is vooral een goede ventilatie en een goede pasvorm, die ook wildere paden of snelle afdalingen aankan. Daarvoor zijn er modellen met het Auto-Compress-systeem, dat ervoor zorgt dat het gewicht op je rug ook in steile bochten goed vastzit. Daarnaast biedt het Airstripes-rugsysteem een klein contactoppervlak en dus zoveel mogelijk ventilatie.

Deuter dames- & kinderrugzakken

Deuter-fietsrugzak voor dagelijks gebruik en toertochten

Voor dagelijks gebruik zijn mountainbike-rugzakken ook een goede keuze, vooral een model met een praktisch helmvak. Alles hangt natuurlijk af van het gebruiksgebied en hoeveel bergruimte je nodig hebt. Voor langere tochten zijn er speciale toerfietsrugzakken, die wat meer opbergruimte en een slimme vakindeling bieden. Voor een luchtpomp, gereedschap, eten en zelfs een verschoning is er niet alleen voldoende, maar ook goed doordachte ruimte.

De Deuter Race voor de racefiets

Voor racefietsers is er de beroemde Deuter Race, die al een goede naam heeft opgebouwd. Hij biedt intelligente opbergruimte met zo min mogelijk leeggewicht. Het Airstripes-rugsysteem en de anatomisch gevormde schouderbanden zorgen voor ventilatie en een stabiele houvast. Natuurlijk is de compacte opbergruimte de belangrijkste reden voor het lage gewicht. Toch is de rugzak goed doordacht en biedt hij niet alleen voldoende ruimte voor sleutels en portemonnee, maar ook voor een fietspomp en reservebinnenband.

Nog meer fietsrugzakken en drinksystemen of anders, praktische fietstassen voor bevestiging aan zadel, stuur of bagagedrager, vind je ook bij vele andere fabrikanten.