Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Specialized mountainbikes – als het op rijplezier aankomt!

Met gemak de berg op of behendig op hobbelige downhill-trails - op je Specialized-mountainbike kun je altijd vertrouwen! Dit weerspiegelt de innovatieve geest van het merk. Wat geselecteerde Specialized mountainbikes bijzonder indrukwekkend maakt, is de slimme Brain-dempingstechnologie. Wanneer je het niet nodig hebt, blokkeert het, maar zodra je op een hobbelige ondergrond rijdt, reageert het ingebouwde inertie-ventiel automatisch. Op deze manier absorbeert de vering schokken precies wanneer het nodig is - zonder dat je daarvoor een hendel hoeft te bedienen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Specialized mountainbikes voor dames: meer comfort door kleinere maten

Dat vrouwen en mannen anatomisch verschillen is bekend, bijvoorbeeld in de lengte van de romp en benen. Daarom is het belangrijk, dat je het perfecte model voor jou kiest. Een Specialized MTB voor dames wordt gekenmerkt door een lagere framehoogte dan een Specialized-mountainbike voor heren. Hierdoor kun je gemakkelijk je fiets op- en afstappen. Je moet ervoor zorgen, dat je met je beenlengte gemakkelijk over de bovenbuis kunt stappen. Dit zorgt er ook voor, dat je voeten meteen de grond bereiken als je stopt, zonder dat je het frame pijnlijk raakt. In het assortiment van Specialized vind je mountainbikes met een stahoogte vanaf 732 mm. Deze zijn geschikt voor een lichaamslengte van ongeveer 165 cm. De lengte van de bovenbuis is wederom cruciaal voor je rijcomfort. Specialized MTB's voor dames bieden al reach-maten aan van 385 mm of 405 mm.

Een Specialized mountainbike met 29-inch-wielen heeft veel voordelen

Talrijke tests tonen al jaren aan, dat „twentyniners“ comfortabeler en over het algemeen beter rollen op oneffen oppervlakken. Tegelijkertijd zijn ze bijzonder overtuigend door hun zeer soepele loop. Ze geven je absolute controle over de rijsituatie, zowel bij zware up-hills en lage snelheden, als op snelle afdalingen. Terwijl 29-inch-banden vroeger gebruikelijker waren op Specialized-mountainbikes voor heren, biedt de constant evoluerende geometrie van de frames nu voor iedere biker het juiste model. Het creatieve ontwikkelingsteam speelt elke dag met reaches, stuurhoeken en wielbases, om het beste uit de Specialized-mountainbikes met 29-inch-wielen te halen.

Meer rijcomfort off-road met de Specialized Mountainbike Fully

170, 180 of zelfs 200 mm veerweg? Dat is wat de Specialized MTB Fullys bieden. Om dit te bereiken, wordt de nieuwste schokdempertechnologie ingezet, die op de markt verkrijgbaar is. Dit omvat bijvoorbeeld de onovertroffen veerelementen van RockShox. Schokdempers van wereldcupniveau in combinatie met geoptimaliseerde vering-designs zorgen voor een uitstekende balans tussen tractie en handling. Het hoge anti-squat-gedrag maakt de Specialized MTB Fully ook wereldkampioen in zowel up- als downhill. Zo kost de klim je minder energie. Tegelijkertijd zorgen de bikes door hun uitstekende absorptie van obstakels voor een constante snelheid in de afdaling. Deze uitzonderlijke veersystemen zijn losgekoppeld van de aandrijf- en reminvloeden. Hierdoor kan de vering vrijuit veren, zelfs tijdens het trappen.

Hardtail MTB van Specialized – de lichte allrounder

Of het nu aluminium of carbon is - met zijn hardtail-MTB's overtreft fabrikant Specialized zichzelf regelmatig als het gaat om het verlagen van het framewicht. Het merk is een pionier in de ultramoderne technologie D'Aluisio Smartweld. Met behulp van hydroforming worden nauwkeurige buisverbindingen gemaakt, die bij de productie materiaal besparen. Daarom behoren de aluminium frames van Specialized tot de lichtste ter wereld. Daarnaast garandeert de hoge verticale compliance een soepel rijgevoel, dat vergelijkbaar is met dat van een MTB Fully. Bij de productie van carbon mountainbikes wordt gebruikgemaakt van de unieke Functional Advanced Composite Technology van Specialized. De hoogwaardige koolstofvezelverbindingen en hun vezellagen worden optimaal afgestemd op elk model en elke framegeometrie. Het resultaat is de maximale inzet van stijfheid en krachtoverbrenging.

Bij BIKE24 vind je niet alleen eersteklas bikes van Specialized, maar ook helmen, kleding en schoenen van dit merk en andere merken. Daarnaast is er hier een groot assortiment praktische fietsaccessoires te ontdekken.