Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Hanwag schoenen – berg- & wandelschoenen voor jouw avontuur

Hanwag werd in 1921 opgericht in de buurt van München en staat nog steeds voor traditioneel vakmanschap in combinatie met innovatie. Al meer dan honderd jaar worden in Vierkirchen bij München Hanwag-schoenen en Hanwag-trekking-schoenen van de hoogste kwaliteit geproduceerd. Innovatie en vooruitgang staan bij Hanwag hoog in het vaandel en daarom werken ze samen met tal van professionele atleten, alpinisten en berggidsen. Deze combinatie zorgt voor innovatief en functioneel schoeisel, waar je als klant volledig op kunt vertrouwen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Hanwag wandelschoenen – traditioneel vervaardigde kwaliteit uit Duitsland

Hanwag heeft zich toegelegd op de productie van berg- en wandelschoenen. Al meer dan honderd jaar houdt de fabrikant uit Vierkirchen bij München zich bezig met de vraag wat een goede outdoor-schoen is. Hanwag werd in 1921 opgericht door Hans Wagner, wiens initialen het bedrijf zijn naam gaven. Wagner was een derde-generatie-Schumacher en had verstand van schoenen.

Zo'n honderd jaar later is het traditionele karakter van Hanwag nog niet verdwenen. Natuurlijk is het geen kleine werkplaats meer, maar de invloed van de fabricage is gebleven.

Hanwag-schoenen kenmerken zich vooral door hun kwaliteit. Meer dan honderd onderdelen van Hanwag-wandelschoenen voor dames en heren worden op Europese locaties vervaardigd. Hoogwaardige materialen zoals een Vibram-zool, diepgetrokken oogjes en runderleer zorgen bij Hanwag voor een hoge kwaliteitsstandaard.  

Duurzaamheid speelt bij Hanwag een beslissende rol. Niet alleen de keuze van materialen en productielocaties is belangrijk, maar ook de levensduur van de wandelschoenen van Hanwag. Zo kunnen Hanwag-trekking-schoenen bijvoorbeeld van een nieuwe zool worden voorzien.

Hanwag is een pionier in de industrie, vooral als het gaat om leer. Met hun eigen merk terracare zetten ze zich in voor duurzaam leer en een grondstofbesparend productieproces.

De dieren die het leer leveren komen uit de biologische landbouw.

De eigen productiefaciliteiten van het bedrijf in Europa, in combinatie met de samenwerking met lokale bedrijven, maken korte transportroutes mogelijk. Hanwag bespaart met deze manier van werken nog meer uitstoot.

Hanwag schoenen voor elke inzet en bij elk weer

Hanwag biedt schoenen voor de meest uiteenlopende bergactiviteiten. Om je een precies overzicht te geven, hebben we de belangrijkste Hanwag-schoenen naar categorie voor je gesorteerd.

Hanwag wandel- of bergschoenen? Hier vind je de passende schoen voor je natuur-avontuur

Wandelen, klimmen, hiken, trekking - Hanwag biedt je schoenen voor alle soorten bergavonturen. Bij Hanwag-schoenen voor dames en heren kun je kiezen uit tal van modellen. De in Duitsland ontwikkelde Hanwag-bergschoenen en -wandelschoenen kun je bestellen, afhankelijk van je gebruiksdoel. Er zijn hoge en lage laarzen verkrijgbaar. Het bovenmateriaal varieert per model. Nubuckleer, volnerfleer, yakleer, Cordura, wolvilt, synthetische en andere materialen zijn beschikbaar. Natuurlijk kun je bij Hanwag-wandelschoenen de binnenvoering naar eigen voorkeur kiezen. Behalve lamswol, leer en EcoShell zijn er ook Hanwag-laarzen met Gore-Tex-materiaal verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillen in de pasvorm van Hanwag-laarzen. Je kunt kiezen tussen brede (wide) en smalle (narrow) schoenen. Voor mensen met een hallux valgus zijn er ook speciale Hanwag Bunion modellen. De Straight-Fit-Extra-modellen van de Hanwag-trekking-schoenen bieden dragers met een brede voorvoet voldoende ruimte.

Hanwag winterschoenen voor het koude jaargetijde met ijs en sneeuw

Als de dagen korter worden en de temperaturen lager, is het tijd om je klassieke wandelschoenen in te ruilen voor Hanwag-winterlaarzen. Met een warme voering, waterdicht bovenmateriaal en verschillende pasvormen zorgen Hanwag-laarzen ervoor, dat je je comfortabeler voelt in de winter. Je voeten blijven warm en droog - de twee basisvereisten voor wandelplezier in de bergen. Hanwag-winterlaarzen trotseren kou en vocht en maken van je wandeltocht in slechte omstandigheden een echte belevenis.