Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

HOKA Shoes - trail- & hardloopschoenen met geavanceerde technologie en eersteklas demping

HOKA is een van de bekendste hardloopschoenenmerken ter wereld. De uitvinders van de maximalistische hardloopschoen beloven het hoogste comfort en een uniek loopgevoel op alle afstanden: De dynamische HOKA schoenen voor dames en heren laten je vliegen over trails, bergen, hardloopbanen en wegen. Of het nu gaat om hardloopschoenen of wandelschoenen, HOKA begeleidt je bij elke stap.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

HOKA-schoenen voor dames & heren - maximale ondersteuning op alle paden

Onderweg op bergpaden rondom Annecy hadden Nicolas Mermoud en Jean-Luc Diard in 2009 een wens. Ze wilden een schoen ontwerpen, die ook na 100 mijlen op lange downhills zich nog snel en ondersteunend aanvoelt. Met een heleboel ervaring uit de hardloopschoenen-branche en ideeën uit de ski-, surf- en wielersport ontstond de revolutionaire vorm van de HOKA-hardloopschoenen. Vanwege de hoge mate aan demping, het geringe gewicht en dankzij het prettige afrolgedrag werden dames- en herenschoenen van HOKA snel bekend en populair bij ultra-hardlopers.

Talrijke atleten zoals 'Speedgoat' Karl Meltzer, Jim Walmsley en Sage Canaday, brachten de HOKA hardloopschoenen grote bekendheid en grote successen wereldwijd. De onderscheiden HOKA Clifton was een van de eerste schoenen, die de waarneming van wat een hardloopschoen kan zijn, veranderde. HOKA sportschoenen vergaarden zodoende bekendheid bij een breed publiek en hardlopers over de hele wereld. Trouwens: 'HOKA' is afkomstig uit de taal van de Maori en betekent iets in de trant van 'over de aarde vliegen'.

HOKA schoenen - technologieën, waarmee elke kilometer voorbij vliegt

HOKA hardloopschoenen zijn tegenwoordig een synoniem voor hoogwaardige dempingen. In de loop van de tijd werden de schoenen steeds lichter, beweeglijker en duurzamer, en werden aangeboden in veel sterktes en hoogtes, maar altijd met geringe drop. Dit omvat een natuurlijk loopgevoel en het contact tussen voet en ondergrond, ook op technisch veeleisende trails.

Meta-rocker noemt HOKA de uniek gevormde tussenzool, die gebruikt wordt in je hardloopschoenen. Het geringe hoogteverschil tussen demping bij de voorvoet en hiel stimuleert een natuurlijke loopvorm en versterkt jouw voorwaartse drang. Daarbij ligt jouw voet zachtjes ingebed in de tussenzool, in plaats van direct erop. Net als bij een kuipzitje in racewagens biedt het Active Footframe jouw voet zodoende ondersteuning en geleiding zonder drukkende of beperkende elementen.

Je voet krijgt bovendien aanvullende stabiliteit aan de binnenkant en bij de bal door het stevigere J-Frame schuimstof. Om ervoor te zorgen dat je altijd comfortabel terecht komt, maar ook snel je voet kunt afzetten, is de innovatieve Profly Dual-Density-middenzool voorzien van een zachtere demping rondom de hiel en een steviger schuimstof rondom de voorvoet. Dit vergeeft fouten tijdens het landen van de voet en zorgt ervoor dat je voeten beter onder het zwaartepunt van je lichaam landen. Time to fly met HOKA.

HOKA Kawana

HOKA hardloopschoenen voor dames & heren

Van je snelste ronde op de baan tot je eerste marathon: met HOKA schoenen voor dames en heren kom je comfortabel aan bij de finish.

HOKA Clifton: de bestseller en wegbereider. De perfecte combinatie van gering gewicht en het grootst mogelijke comfort. De legendarische HOKA dames- & HOKA herenschoenen zijn dankzij het lichte zoolmateriaal, de beproefde Meta Rocker en het ademende mesh-bovenmateriaal geschikt voor elke dag. Tijdens de interval-training op de hardloopbaan, voor de ontspannen ronde langs het meer met vrienden of de lange loop tijdens het weekend.

HOKA Kawana: De Kawana is de perfecte allrounder voor hardloop- en fitness-fans. Zijn dynamische, moderne schuimstof zorgt voor een uitgebalanceerd hardloopgevoel. En de SwallowTail-hielgeometrie in combinatie met de Early-Meta-Rocker-constructie biedt maximaal comfort bij elke snelheid.

HOKA Mach: De dynamische en lichte hardloopschoen is snel als de wind en klaar voor elke ronde. Dankzij zijn hoge reactiesnelheid en het ademend vermogen is de schoen zeer populair bij triatleten.

HOKA Rincon: Zo heet de lichte HOKA Speed-schoen met gereduceerd profiel, die desalniettemin weet te overtuigen met een zachte en evenwichtige wattering.

HOKA Elevon: Met de nonchalante Elevon kun je door de gematigde wattering kilometer voor kilometer verzamelen. De neutrale pasvorm zorgt in combinatie met de Profly tussenzool ervoor dat er een gelijkmatig loopgevoel met veel aandrijfkracht ontstaat.

HOKA Gaviota: Als je een beetje meer stabiliteit nodig hebt, moet je de Gaviota eens bekijken.

HOKA Arahi: Voor maximale voering en ondersteuning in een product raden wij de Arahi aan.

HOKA Bondi: De grensverleggende Bondi is de best gewatteerde straatschoen van HOKA, die je heel comfortabel verder brengt.

HOKA Kawana

HOKA trail schoenen dames & heren

Tijdens een berg-ultratrail of Alpen-doorkruising zorgen de HOKA trailschoenen voor dames en heren op elk terrein voor de best mogelijke houvast en comfort.

HOKA Speedgoat: Benoemd naar de 'Speedgoat' Karl Meltzer, recordhouder voor de meeste overwinningen bij 100 mijlen bergwedstrijden, is deze HOKA trailschoen ontwikkeld voor technisch terrein. Een agressieve zool, stevige houvast en veel ondersteuning gecombineerd met een brede teenbox en de bekende HOKA-wattering helpen je op zachte trails en ruwe paden.

HOKA Challenger: De Challenger garandeert veelzijdigheid en een stevig houvast - ook op een natte ondergrond.

HOKA Torrent: Als wedstrijdschoen voor geambieerde trailrunners maakt de Torrent de spagaat tussen demping en agiliteit mogelijk.

HOKA Mafate Speed: De HOKA trailschoen voor dames en heren heeft geen problemen met langere afstanden op een lastige ondergrond.

HOKA hikingschoenen voor mannen & vrouwen

Voor trekking en hikes bieden jou de HOKA hikingschoenen voor dames en heren het best mogelijke comfort en optimale bescherming tijdens elk avontuur.

HOKA Anacapa: De Anacapa is de lichte wandelschoen van HOKA, die je precies de stabiliteit en demping biedt, die je op een trail nodig hebt. Dankzij de karakteristieke, uitgebreide hielgeometrie van HOKA wordt er voor een soepel hardloopgevoel gezorgd.

En als je eens niet bezig bent met hardlopen, kun je met de HOKA Ora Recovery Flips en sandalen tot rust komen.