Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Patagonia - functionele kleding voor bergsport en outdoor-gebruik

Patagonia, opgericht door Yvon Chouinard, een gepassioneerd bergbeklimmer en outdoor-liefhebber, heeft de maatstaf gezet in milieubescherming en duurzaamheid. De missie: bouw het beste product, veroorzaak geen onnodige schade, gebruik het bedrijfsleven om te inspireren en implementeer oplossingen voor de milieucrisis.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Patagonia - duurzame, faire en functionele outdoor-kleding sinds 1973

Patagonia ontstond in 1973 uit het kleine bedrijf Chouinard Equipment, dat accessoires voor klimmers produceerde en dankzij revolutionaire innovaties uitgroeide tot de grootste fabrikant van klimmaterialen van zijn tijd. Patagonia maakte ook naam buiten de scene met innovaties zoals het gebruik van de materialen Synchilla en Capilene en de introductie van gedurfde kleuren die voorheen ongebruikelijk waren voor outdoor-kleding.

Vandaag de dag produceert Patagonia, dat al meer dan dertig jaar stevig geworteld is in de klimsport, kinder-, dames- en herenkleding voor alle soorten bergsporten. Of het nu gaat om bergbeklimmen, ijsklimmen, expedities, boulderen, skiën en snowboarden, trailrunning of mountainbiken - Patagonia biedt voor elk doel jassen en vesten, shirts en broeken in een modern minimalistisch design en uitstekende kwaliteit. De productontwikkelaars hechten bijzonder veel belang aan milieuvriendelijke en grondstofbesparende productie. In de afgelopen jaren hebben ze razendsnel innovaties ontwikkeld. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld zijn beproefde Capilene-ondergoed verder ontwikkeld, zodat het zich nog beter aanpast aan het lichaam en volledige bewegingsvrijheid biedt. Strategisch geplaatste inzetstukken voeren vocht nu nog efficiënter af van het lichaam.
Het legendarische Synchilla-fleece is ook verder ontwikkeld met de nieuwe Regulator®-isolatie, die nu lichter, warmer en beter comprimeerbaar is en vocht sneller van de huid afvoert. Regulator® werkt ook perfect als onderdeel van een layering-systeem - of het nu met hardshell-, softshell- of hybride-jacks is.

Patagonia – duurzame outdoor-kleding voor bergsport & MTB

Patagonia MTB-kleding - Built clean. Ridden dirty.

Patagonia kleding staat voor een respectvolle en duurzame benadering van de natuur en haar grondstoffen. Onder het motto "Built clean. Ridden dirty." hebben de Amerikanen daarom hoogwaardige fairtrade MTB-kleding voor je ontwikkeld, die onder maatschappelijk verantwoorde omstandigheden en van gerecyclede grondstoffen wordt gemaakt. De Patagonia mountainbike-collectie bestaat uit jacks, broeken, shorts en shirts voor dames en heren. Het hoogtepunt van het MTB-assortiment is het Patagonia-Dirt-Roamer-jack, dat ideaal is voor trailrijden: het ademende en elastische materiaal van gerecycled nylon beschermt je effectief tegen wind en lichte regen, terwijl het bergop toch zorgt voor efficiënte ventilatie.

Patagonia MTB-kleding - Built clean. Ridden dirty.

Patagonia - inzet voor meer duurzaamheid op alle niveaus

Het duurzaamheidsprogramma van Patagonia werkt in essentie volgens een eenvoudig principe: maak outdoor-kleding die gemaakt is van gerecyclede grondstoffen, zo lang mogelijk meegaat, zo gemakkelijk mogelijk gerepareerd kan worden en uiteindelijk tot 100% gerecycled kan worden. 
Zelfs nog als relatief klein bedrijf investeerde Patagonia veel tijd en geld in projecten die gericht waren op het aanpakken van de sluipende milieuvervuiling, het verdwijnen van tropische regenwouden, het uitsterven van vissen en wilde dieren en andere evidente ecologische problemen. Patagonia heeft altijd regelmatig donaties gedaan aan milieuprojecten en heeft zich, door het mede oprichten van de organisatie "One Percent for the Planet", ertoe verplicht 1% van de jaarlijkse omzet te doneren aan milieudoelen. Vanwege de verwoestende effecten van de conventionele katoenteelt op het milieu en de arbeiders op de velden, gebruikt Patagonia sinds 1996 alleen nog maar biologisch katoen voor elk katoenen kledingstuk. Het bedrijf vertrouwt ook op gerecycled nylon en een in zijn geheel hoogwaardige fabricage, om ervoor te zorgen dat de producten geen noemenswaardige tekenen van slijtage vertonen, zelfs niet na jaren van gebruik.

Voor de toekomst blijft het bedrijf zoeken naar milieuvriendelijkere materialen, dus wordt er meer hennep verwerkt en wordt er onderzoek gedaan naar nog betere manieren om gerecycled nylon te gebruiken. Verder wil Patagonia haar klanten sensibiliseren om hun versleten kleding terug te brengen, zodat deze weer in de recyclingcyclus kan worden opgenomen.

Patagonia - Fair-Trade-gecertificeerde kleding sinds 2014

Voor Patagonia is Fair Trade de eerste stap op weg naar een fatsoenlijk loon voor alle arbeiders in de toeleveringsketen. Voor elk Patagonia-product met een Fair Trade Certified™-label betaalt Patagonia een premie. Dit geld gaat rechtstreeks naar de arbeiders, die vrij en democratisch beslissen hoe het wordt gebruikt. Er worden bijvoorbeeld gemeenschapsprojecten zoals nieuwe dagopvangcentra mee gefinancierd of producten zoals laptops of fornuizen mee aangeschaft. Het programma bevordert ook de bescherming van de gezondheid, de veiligheid op het werk, sociale en milieumaatregelen en de dialoog tussen werknemers en management.