Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Schöffel jassen en sportkleding - kwaliteit en traditie uit Duitsland

Schöffel is een van de oudste familiebedrijven in de Duitse deelstaat Beieren. Het bedrijf is sinds 1804 gevestigd in de Zwabische stad Schwabmünchen. In die tijd produceerde Georg Schöffel hoogwaardige kousen, sokken en Zwabische puntmutsen. Meer dan 200 jaar later staat Peter Schöffel als zevende generatie aan het hoofd van het bedrijf. Inmiddels is Schöffel uitgegroeid tot een van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige outdoorkleding. Schöffel jassen, fietsbroeken en meer staan voor een mix van traditie, moderniteit en de hoogste kwaliteit.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Een beetje Schöffel geschiedenis

De geschiedenis van Schöffel is lang, spannend en sympathiek. Alles begon in 1804, toen Georg Schöffel besloot zich te vestigen en kousen, sokken en Zwabische puntmutsen te gaan produceren in Schwabmünchen, Beieren. Schwabmünchen was destijds het centrum van de breihandel en "Schwabmünchen blauw" stond voor de hoogste kwaliteit. Georg Schöffel legde daarmee de basis voor de lange geschiedenis van het bedrijf, dat tegenwoordig functionele outdoorkleding van hoge kwaliteit produceert.

Door de decennia en eeuwen heen is het Schöffel assortiment voortdurend veranderd. De sokkenhandel is uitgegroeid tot een grote textielproducent. Van generatie op generatie werden er nieuwe invloeden en ideeën aan toegevoegd. In 1960 opende Hubert Schöffel een moderne kledingwinkel, en iets later kwam er een nieuwe productiefaciliteit voor straatbroeken bij, waar al snel 40 mensen werkten. Het was ook Hubert Schöffel die eind jaren zestig een belangrijke trend vaststelde: hij besloot een kledinglijn voor wandelsporten te introduceren en investeerde in de bouw van een nieuwe fabriek voor dit doel. Deze beslissing heeft de toekomst van het bedrijf aanzienlijk bepaald: vandaag de dag is Schöffel een van de belangrijkste producenten van functionele kleding voor buitensporten.

Wat maakt Schöffel sportkleding bijzonder?

Schöffel kijkt terug op een lange traditie en is zich daar terdege van bewust. Tegelijkertijd kijkt het bedrijf ook altijd naar de toekomst. Het resultaat is een spannende mix van traditie en moderniteit en een innovatieve geest die ongeëvenaard is. Daarbij komen hoge kwaliteitsnormen en een duidelijke verbintenis met de productievestiging in Schwabmünchen. Dankzij deze ingrediënten heeft Schöffel zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende fabrikanten van functionele outdoorkleding. Schöffel wil iedereen die graag buiten is en van de natuur geniet de perfecte kleding bieden. De producten van Schöffel bieden bewegingsvrijheid, bescherming in alle weersomstandigheden en maximale functionaliteit, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken. In plaats daarvan kun je naar buiten gaan en genieten van de natuur, ongeacht het weer. De volgende kledinglijnen zijn verkrijgbaar bij Schöffel:

  • Schöffel damesjassen en herenjassen met dons en/of fleece voor het skiën
  • Schöffel fietsbroeken, fietsjassen voor dames en heren en functionele fietskleding zoals vesten of functioneel ondergoed voor racefietsen, mountainbikes, toerfietsen en gravelfietsen
  • Schöffel outdoor jassen, broeken, shirts, ondergoed en accessoires voor outdoor gebruik en wandelen
Schöffel jassen en sportkleding – kwaliteit en traditie van Duitse makelij

Schöffel outdoor kleding & meer

Het assortiment van Schöffel omvat kleding voor allerlei buitenactiviteiten. Daarbij hoort ook het wandelen. Van ondergoed tot een Schöffel wandelbroek of Schöffel regenjas - Schöffel outdoor kleding is al decennialang een begrip. Daarnaast zijn er de fiets-, ski- en stadslijnen. Van een stijlvolle Schöffel bodywarmer voor dagelijks gebruik tot Schöffel fietsbroeken of een waterdicht Schöffel ski jas: Schöffel heeft voor elk outdooravontuur het juiste kledingstuk in het assortiment.

Daarnaast heeft Schöffel met een speciaal afgestemde productlijn naam gemaakt in de wielerwereld. Of het nu gaat om gravelfietsen, racefietsen, mountainbikes of fietstochten: Schöffel heeft de juiste kleding voor je favoriete fietsactiviteiten in het assortiment.

Schöffel kleding voor de trekkingfiets

Schöffel fietsjassen en fietsbroeken voor trekking combineren een casual look, een ongedwongen snit en hoge functionaliteit. Tijdens een lange fietstocht is het belangrijk dat je kleding comfortabel zit, dat hij het vocht goed reguleert en dat hij er goed uitziet. Schöffel travel shorts en fietsshirts houden met dit alles rekening. Ze zijn net zo functioneel als de sportief gesneden stukken voor het gravelfietsen. Tegelijkertijd zijn ze modieus vormgegeven, absorberen ze nauwelijks geuren en slaan ze een goed figuur als je naar je tocht nog stopt bij een restaurant.

Schöffel kleding voor mountainbikers

Voor het mountainbiken is de functie van de gebruikte stoffen even belangrijk als in andere fietsdisciplines. Maar er is nog een tweede beslissende factor: de casual snit van de Schöffel MTB shorts en jerseys is niet alleen het gevolg van de coole stijl. Tijdens het mountainbiken heb je namelijk een zekere bewegingsvrijheid nodig omdat je voortdurend in beweging bent. Daarnaast wordt er vaak beschermende kleding zoals knie- of elleboogbeschermers gebruikt - je outfit moet hiervoor voldoende ruimte bieden. Last but not least wordt mountainbikekleding door veel stof en modder blootgesteld aan sterke omgevingsinvloeden. Daarom zijn de door Schöffel gebruikte stoffen uitzonderlijk robuust en duurzaam.

Schöffel kleding voor de gravelfiets

Gravelbiken is modern en uiterst veelzijdig. Het combineert de dynamiek en de rijstijl van het klassieke racefietsen en het mountainbiken. Schöffel gravelshorts en Schöffel gravelshirts doen absoluut recht aan deze mix. Ze zijn zeer functioneel, zitten goed en bieden een sportieve, comfortabele rijervaring. Ze zien er casual en modern uit en bieden praktische eigenschappen die de veelzijdigheid van het gravelbiken eer aan doen.

Schöffel - specialist in outdoor- en skikleding voor dames en heren

Duurzaamheid bij Schöffel

Voor Schöffel is duurzaamheid noch een trend, noch een marketinginstrument. Schöffel ziet duurzaamheid als een levenshouding en een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Bij Schöffel is duurzaamheid een inzet voor mens en milieu. Schöffel handelt dienovereenkomstig – en deed dat al lang voordat duurzaamheid een belangrijk thema was. Je kunt er zeker van zijn: van productkwaliteit tot sociale aspecten en milieuaspecten, Schöffel doet er alles aan om een zo positief mogelijke voetafdruk achter te laten. Een resultaat van deze inspanningen is de Schöffel Service Factory.

De Schöffel Service Factory: repareren en aanpassen in plaats van weggooien en nieuw kopen

De Schöffel Service Factory is een voorbeeld van duurzaamheid die in de praktijk wordt gebracht: in de vestiging in Schwabmünchen heeft Schöffel 15 naaisters in dienst die zich uitsluitend bezighouden met reparatie- of aanpassingsverzoeken. Schöffel biedt ook een onderdelenservice en een reinigings- en impregneerservice. Hierdoor kun je zo lang mogelijk genieten van je Schöffel fietsjack of Schöffel fietsbroek. En dat is zeker heel duurzaam!