Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Speedo – revolutionaire zwemkleding en hoogwaardige accessoires

Speedo schrijft al meer dan honderd jaar zwemgeschiedenis en ondersteunt zowel recreatieve zwemmers als topatleten in het water. Van de eerste zwembroek van zijde tot de sensationele Fastskin LZR Racer: Speedo zet nieuwe standaards. Met zowel de innovatieve zwempakken en zwembroeken als de zwemaccessoires, zoals zwembrillen, caps, paddles of kickboards, geeft het water zijn weerstand op en staat niets nieuwe topprestaties meer in de weg.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Zwemkleding voor meer snelheid en minder weerstand

Speedo werd al in 1910 in Australië opgericht als ondergoedbedrijf en werd in 1928 het bedrijf dat we nu kennen, met de allereerste zwembroek van zijde in plaats van wol: een succesvolle fabrikant van zwemkleding. De passende slogan waarmee ze destijds reclame maakten voor hun strakke zwemkleding was: "Speed on in your Speedos". Het merk bleef trouw aan zijn innovatieve aanpak en bereikte zijn eerste grote doorbraak met zwemkleding van nylon op de Olympische Zomerspelen van 1956. In 1968, 1972 en 1976 droeg 70% van alle medaillewinnaars in het zwemmen op de Olympische Spelen een Speedo zwembroek of Speedo badpak.

Nieuwe stoffen en materialen zoals Lycra of Aquablade zorgden niet alleen voor snellere tijden, maar ook voor meer comfort en duurzaamheid. Eind jaren negentig begon Speedo met de ontwikkeling van Fastskin. Het materiaal was ontworpen om de structuur van haaienhuid na te bootsen en zo de waterweerstand merkbaar te verminderen. Een ontwikkeling die in 2008 culmineerde in het LZR Racer-model. Het Speedo zwempak, ontworpen in samenwerking met NASA en andere onderzoeksinstituten, baarde veel opzien. Het leidde tot zulke grote sprongen in zwemtijden en wereldrecords, dat de FINA het later uit wedstrijden bande.

Speedo – revolutionaire zwemkleding en hoogwaardige accessoires

Zwembrillen voor helder zicht, bescherming en comfort

De juiste Speedo zwembril vinden is een kunst op zich. Om ervoor te zorgen dat hij comfortabel op je neus zit, niet knelt en perfect aansluit, doet Speedo intensief onderzoek naar de pasvorm en heeft de innovatieve IQfit™-technologie ontwikkeld. Natuurlijk zijn de zwembrillen voor mannen, vrouwen en kinderen aangepast aan de respectieve specifieke gezichtsvormen.

Twee andere belangrijke factoren die van grote invloed zijn op de keuze van de juiste zwembril, zijn het beoogde gebruik en de omgeving waarin de zwembril voornamelijk wordt gebruikt. De standaard voor zowel binnenzwembaden als gebruik buitenshuis zijn transparante, heldere lenzen. Deze zorgen voor helder zicht, vooral bij slechte lichtomstandigheden. Bij bijzonder fel licht in het zwembad of bij zonnig weer helpen getinte glazen echter om het zicht te optimaliseren, door de helderheid te verminderen.

Voor triatlons, swim-runs en zwemmen in open water zijn gepolariseerde lenzen ideaal. Omdat buiten op het water het licht vaak vanaf het wateroppervlak in de ogen wordt gereflecteerd, helpen gepolariseerde lenzen om schitteringen weg te filteren. Die kun je ook probleemloos op bewolkte dagen of in goed verlichte zwemhallen dragen. Spiegelende brillenglazen reflecteren nog meer licht weg van de ogen en zijn daarom de eerste keuze voor wedstrijden. Veel zwemmers zijn van mening, dat ze niet alleen irritante lichteffecten verminderen, maar dat ze hen ook een psychologisch voordeel geven.

Met een reeks gekleurde lenzen heb je nog meer keuze. Terwijl oranje lenzen het contrast verhogen in moeilijke lichtomstandigheden, doen roze lenzen hetzelfde bij groene en blauwe achtergronden. Paarsgekleurde brillenglazen verminderen schittering en blauwe brillenglazen zijn een allrounder in omstandigheden met fel licht.

Speedo – revolutionaire zwemkleding en hoogwaardige accessoires

Zwemaccessoires voor training, wedstrijd en vrije tijd

Behalve de geavanceerde en veelzijdige zwemkleding en zwembrillen biedt Speedo ook een hele reeks handige accessoires voor optimale training, snelle wedstrijdtijden en veel plezier in het water. Hulpmiddelen zoals kickboards, paddles en zwemvinnen helpen je je techniek aan te scherpen, terwijl Speedo badmutsen, -schoenen en -tassen het comfort verhogen. En met een stijlvolle Speedo swimsuit of een Speedo bikini ben je perfect voorzien als je voor de verandering eens niet aan trainen denkt.

Speedo – revolutionaire zwemkleding en hoogwaardige accessoires