Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Luchtpompen - meer dan alleen hete lucht

Een goede luchtpomp is een onmisbaar accessoire voor elke fietser. Een lekke band kun je op elk moment krijgen. En daar komt de fietsluchtpomp om de hoek kijken. Hij zorgt ervoor dat je altijd de juiste luchtdruk hebt en dat je fiets goed rolt. Er is een breed scala aan modellen om uit te kiezen, van de vloerpomp voor thuisgebruik tot de draagbare luchtpomp voor onderweg en de minimalistische CO2-pomp. Hieronder leggen we uit welke luchtpomp de juiste is voor jouw doeleinden. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Luchtpomp fiets - deze varianten zijn er

Lucht in de banden is voor bijna elke fiets een basisvoorwaarde om goed te kunnen functioneren. Als de luchtdruk in de band niet goed is, rollen de banden moeizaam - en wordt de functionaliteit van je bike ernstig beperkt. Het is dan ook geen toeval dat de luchtpomp deel uitmaakt van de basisuitrusting van elke fietser - of je nu in de stad, off-road of op een racefiets rijdt.

Het toepassingsgebied is het belangrijkste criterium bij het kiezen van je nieuwe fietsluchtpomp. Het assortiment reikt van de klassieke framepomp via CO2-patroonpompen en minipompen met verlengbare slang tot multifunctionele vloerpompen met digitale drukmeter. Hieronder hebben we de belangrijkste soorten luchtpompen op een rijtje gezet:

  • vloerpomp: deze is ideaal voor thuisgebruik en heeft meestal een manometer voor een nauwkeurige drukmeting. De vloerpomp bestaat uit een stabiele standaard, een grotere pompcilinder, een handvat, een slang met ventielbevestiging en een manometer die de luchtdruk goed afleesbaar in bar of psi weergeeft.
  • tubeless-vloerpomp: een variant op de klassieke vloerpomp. Met de komst van tubeless-banden is hij de afgelopen jaren een must-have geworden voor mountainbikers en racefietsers. De reden: tubeless-banden hebben een sterke luchtstroom nodig om snel lucht in de band te krijgen bij het oppompen, zodat de hiel van de band in de velg drukt en deze afsluit. Tubeless-pompen hebben daarom een hogedrukcilinder, die snel in de band kan worden geleegd.
  • minipomp: deze is veel kleiner en lichter van ontwerp, waardoor hij perfect kan worden meegenomen onderweg. De minipomp past gemakkelijk in je shirtzak of kan op je fietsframe worden gemonteerd. In de racefietswereld wordt dit ook wel een racefietspomp genoemd.
  • CO2-patroonpomp: een speciale variant van de minipomp. De cartridge-pomp is bijzonder geschikt voor sportief gebruik, vanwege de gemakkelijke en snelle bediening. De functie is eenvoudig: in plaats van lucht wordt CO2 uit een gaspatroon in de band gevuld.
  • schokbreker- en verende-voorvorkpomp: schokbrekerpompen en verende-voorvorkpompen spelen een speciale rol op het gebied van fietspompen. Alle volledig geveerde fietsen zijn uitgerust met schokdempers, die na verloop van tijd lucht verliezen. Met de hogedrukpompen met drukmeters kan de gewenste luchtdruk nauwkeurig worden ingesteld.

Een luchtpomp kopen bij BIKE24

Behalve het type luchtpomp moet je ook het type ventiel voor je banden weten. In principe zijn er drie soorten ventielen op fietsen: het Franse ventiel, ook wel Sclaverand- of Presta-ventiel genoemd. Dan is er het Schrader-ventiel, ook bekend als het autoventiel. En dan is er nog het fietsventiel, ook wel Dunlop- of Blitz-ventiel genoemd.

Daarnaast zijn de grootte en het vermogen van de pomp cruciaal. Een kleinere pomp is draagbaar, maar een grotere pomp met meer vermogen kan je banden sneller oppompen. De keuze hangt af van je individuele behoeften. Bij ons vind je in elk geval een breed scala aan pompen van toonaangevende fabrikanten zoals Lezyne, SKS of Topeak.