Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Haglöfs - duurzame & betrouwbare outdoor-kleding & uitrusting

Haglöfs wil je niet overtuigen met poëtische beschrijvingen van epische topmomenten, maar met duurzame, duurzame en geraffineerde kleding en uitrusting waarmee je zelfs onder de zwaarste dagelijkse omstandigheden de elementen kunt trotseren. Elk detail van de jassen, shirts, broeken, petten, schoenen en tassen van het Zweedse merk is ontworpen om jouw outdoor-ervaring aangenamer te maken. Of je nu kampeert in de bergen, op weg bent naar school of werkt onder de blote hemel.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Haglöfs - het ietwat andere outdoor-merk

Als geschoold timmerman en zoon van een boswachter kende Wiktor Haglöf de voordelen van eigen productie. En hij was vertrouwd met het ruige Zweedse landschap, dat het werken in het bos of het reizen naar school erg moeilijk kon maken. Daarom zet het bedrijf Haglöfs zich al meer dan honderd jaar in om meesterlijke producten te maken, waar je in elke situatie op kunt vertrouwen en die een leven lang je trouwe begeleider blijven in de vrije natuur. 

Haglöfs - duurzame materialen, milieuvriendelijke processen & faire arbeidsomstandigheden

Zodat je rust en energie kunt blijven vinden in de bossen, venen, woestijnen en bergen van onze planeet, is Haglöfs sinds 2021 een klimaatneutraal bedrijf en streeft het voortdurend naar het minimaliseren van zijn ecologische voetafdruk.

Bluesign®: Dit is de naam van het strengste vrijwillige initiatief voor textiel- en materiaalfabrikanten. Haglöfs is sinds 2008 een bluesign®-systeempartner en zet zich daarmee in voor het gebruik van materialen, waarbij op verantwoorde wijze wordt omgegaan met hulpbronnen, waarbij water- en luchtemissies worden gereduceerd, afvalwater op de juiste manier wordt behandeld en meer dan 900 gevaarlijke chemicaliën worden vermeden. Door gebruik te maken van hoogwaardig bluesign®-gecertificeerd textiel probeert Haglöfs ook de hoeveelheid aan microplastic te minimaliseren dat in het water en onze voedselketen terecht kan komen.

Haglöfs gebruikt alleen dons dat is gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard. Dit garandeert dat het welzijn van de dieren in de productiefaciliteiten nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Haglöfs maakt ook geen geheimen over het leer dat het gebruikt en werkt alleen met leerlooierijen die lid zijn van de Leather Working Group (LWG), om ervoor te zorgen dat het leer op een duurzame en ethische manier wordt geproduceerd.

Bij duurzame wolproductie moet met veel aspecten rekening worden gehouden. Vanzelfsprekend verwacht Haglöfs dat alle wolleveranciers zich onthouden van mulesing. Behalve deze garantie is een extra certificering vereist van de International Wool Textile Organisation (IWTO), die garandeert dat alle leveranciers duurzaam en ethisch werken. Waar mogelijk gebruikt Haglöfs gerecyclede wol, wat aanzienlijke hoeveelheden water, chemicaliën en energie bespaart.

Katoen is een van de oudste en geliefdste materialen van de mensheid. Het is zacht, robuust en klimaatregulerend. Voor de conventionele productie zijn echter grote hoeveelheden zoet water en pesticiden nodig, omdat het meestal in droge, hete gebieden wordt verbouwd. Voor Haglöfs is het altijd vanzelfsprekend geweest om alleen biologisch katoen te gebruiken, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Haglöfs experimenteert ook met gerecycled katoen als mogelijk alternatief.

Om de stoffen hun kleur te geven is het gebruikelijk om ze in verfbaden te dompelen, maar de synthetische vezels absorberen de kleur onvolledig en het proces is zeer verspillend. Haglöfs wil dit veranderen en gebruikt daarom steeds meer solution-dyed vezels, die worden geverfd zodra de stof wordt gemaakt - tijdens het spinnen. Dit bespaart naar schatting 80% water vergeleken met conventionele verftechnieken.

Water- en vuilafstotende impregneringen met giftige fluorkoolstoffen zijn lange tijd standaard geweest in de outdoor-industrie. Haglöfs werkt al geruime tijd aan schone alternatieven en kon zijn kledingcollectie, tassen en rugzakken in 2019 bijna volledig uitrusten met fluorkoolstofvrije DWR-behandelingen. Het Zweedse merk vertrouwt ook op duurzame oplossingen voor anti-geurbehandeling. In plaats van te vertrouwen op zilverionen of andere biociden die levende organismen kunnen doden, gebruikt het zijn eigen speciaal ontwikkelde LAVA™-technologie. Deze microporeuze zeolietmineralen worden onder andere gevonden in vulkanische as.

Sustainable Choice – de juiste keuze voor mens en natuur

Sustainable Choice is het label waarmee Haglöfs producten onderscheidt waarvan de productie en het ontwerp aantoonbaar duurzaam zijn. Het label geeft aan dat een product aan minimaal één van de volgende duurzaamheidscriteria voldoet:

 

Haglöfs kleding

  • bluesign®-erkend product
  • gemaakt van gerecycled materiaal
  • gemaakt van biologisch katoen

Haglöfs rugzakken, tassen en accessoires

  • bluesign®-erkend product
  • uit minstens 90% bluesign®-erkende materialen
  • gemaakt van gerecycled materiaal

Haglöfs schoenen

  • leer van een LWG-gecertificeerde leerlooierij en biogebaseerde of gerecyclede materialen in tussenzool, buitenzool of alle andere onderdelen 
  • leer van een LWG-gecertificeerde leerlooierij en een superduurzame buitenzool (meer dan 200% duurzamer)
  • gemaakt van ten minste 70% bluesign®-goedgekeurd of gerecycled materiaal en biogebaseerde of gerecyclede materialen in tussenzool, buitenzool of alle andere onderdelen
  • gemaakt van ten minste 70% bluesign®-goedgekeurd of gerecycled materiaal en een super duurzame buitenzool (meer dan 200% duurzamer)