Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

ASICS hardloopschoenen - zo snel als een tijger

ASICS werd in 1949 opgericht door Kihachiro Onitsuka in Kobe, Japan, en heette aanvankelijk nog Onitsuka Tiger. De eerste sportschoen van ASICS was een basketbalschoen. De speciale focus op technologisch slimme hardloopschoenen volgde echter al snel. De merknaam veranderde overigens pas in 1977, waarbij de letters als afkorting stonden voor het Latijnse gezegde Anima sana in corpore sano - in het Nederlands: een gezonde ziel in een gezond lichaam. De tijgerstrepen op de ASICS hardloopschoenen zijn echter nog steeds een beroemd kenmerk van de oorspronkelijke naam.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Hardloopschoenen van ASICS - innovatieve high-tech

Al tijdens de oprichting van het bedrijf door Kihachiro Onitsuka lag zijn focus op het verbeteren van atletische prestaties door middel van technologisch onderzoek. Deze visie leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van de legendarische gel-demping in 1987, die aanleiding gaf tot een geheel nieuwe generatie hardloopschoenen. Dankzij deze technologische innovatie is ASICS al lange tijd een van de grootste en populairste hardloopschoenenfabrikanten ter wereld.

Door voortdurende verbeteringen in de technologie biedt het bedrijf nu een breed scala aan geavanceerde hardloopschoenen. Daarom kun je hier een geschikt model vinden voor je persoonlijke behoeften, zowel als beginnende hardloper als als gevorderde loper. ASICS wordt bovendien veel gebruikt door hardloopprofs en doet niet onder voor zijn concurrenten Nike of Adidas.

ASICS geldemping speciaal voor jouw comfort en bescherming

De gerenommeerde geltechnologie biedt een intelligente vorm van demping. Afhankelijk van het model wordt de gel op verschillende manieren strategisch ingezet. Als demping bij de hiel vermindert het de botsenergie en fungeert het als schokdemper. Zo maakt het een soepele afrolbeweging tijdens het hardlopen mogelijk. Voor bescherming van de voorvoet en optimalisering van de loopbeweging is er ook geldemping in het voorste gedeelte. De gelpolstering van de achtervoet en de voorvoet verschillen qua structuur en vormen een functionele eenheid. Zo biedt de geltechnologie het populaire comfort tijdens het hardlopen, wat ook een positief effect heeft op je prestaties.

ASICS geldemping speciaal voor jouw comfort en bescherming

ASICS hardloopschoenen voor dames en heren

Bij Asics vind je een breed assortiment ASICS hardloopschoenen voor dames, elk met hun eigen speciale voordelen, of het nu gaat om draagcomfort, gemak of duurzaamheid. Je individuele loopstijl en hardloopgewoonten spelen een doorslaggevende rol bij het maken van de juiste keuze. En het brede assortiment ASICS hardloopschoenen voor heren kan aan alle eisen voldoen. De modellen worden door de fabrikant ingedeeld op basis van de mate van ondersteuning die ze tijdens het hardlopen bieden:

  • Cushioning staat voor de laagste ondersteuning, aanbevolen voor onderpronators en neutrale lopers.
  • Maximum Support staat voor gemiddelde ondersteuning, aanbevolen voor ernstige overpronators.
  • Structured Cushioning is de sterkste ondersteuning, aanbevolen voor lichte overpronators met weinig natuurlijke steun.


Er zijn stabiliteitsschoenen voor hardlopers met overpronatie en neutrale hardloopschoenen. Daarnaast zijn er speciale hardloopschoenen die gericht zijn op snelheid - praktische wedstrijdschoenen met weinig vulling en weinig gewicht. Ook is er de modieuze SportStyle-collectie, met bekende modellen voor dagelijks gebruik.

asics - toonaangevende hardloopschoenen en sportkleding #IMoveMe

ASICS sportschoenen voor elke smaak

ASICS Gel Kayano hardloopschoenen bestaan al sinds 1993 en behoren daarmee tot de absolute klassiekers van het merk. Daaronder zijn de beroemde Kayano 26, die grote populariteit genieten door hun verende, reactieve en tegelijkertijd stabiliserende demping.

De ASICS Gel Nimbus-serie omvat vooral goed gedempte neutrale schoenen die zijn ontworpen voor langeafstandslopers. Ze hebben een brede pasvorm in de voorvoet en zijn uitgerust met FLYTEFOAM propel technologie, die zorgt voor een speciale voortstuwing en verbeterde schokabsorptie.

ASICS Gel Cumulus hardloopschoenen hebben meestal veel demping in zowel de achtervoet als de voorvoet. Ze zijn zeer geschikt voor onderpronators omdat ze zo'n bijzonder grote schokdempende werking hebben.

Je vindt hier ook modellen met een Gore-Tex membraan voor slecht weer. Bovendien vind je hier bij BIKE24 geschikte hardloopjacks en hardloopvesten voor slecht weer en hardloopshirts voor je training bij warme temperaturen.