Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Columbia Sportswear – betrouwbare outdoor-kleding voor jouw avonturen in de natuur

Het Amerikaanse merk Columbia Sportswear staat al meer dan tachtig jaar synoniem voor innovatieve, hoogwaardige outdoor- en functionele kleding. Trouw aan het bedrijfsmotto "made for outside" zijn de producten ontworpen om je tijdens je avonturen in de natuur betrouwbaar warm en droog te houden. Om te voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan bijvoorbeeld broeken, fleecejacks en wandelschoenen, ontwikkelt de fabrikant voortdurend nieuwe technologieën. Dit resulteert in sportkleding die warmte effectief reflecteert, water afstoot en vocht reguleert.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Het verhaal achter de Columbia-jacks, -schoenen en co.

De geschiedenis van de Columbia Sportswear Company begon in 1938. Nadat het echtpaar Paul en Marie Lammfromm een jaar eerder met hun kinderen uit Nazi-Duitsland naar Amerika was gevlucht, kocht het een kleine hoedenfabriek in Portland, Oregon, en noemde deze de "Columbia Hat Company" - naar de rivier de Columbia. Aanvankelijk werden er alleen hoeden geproduceerd, totdat het assortiment aan het eind van de jaren veertig werd uitgebreid met broeken en blazers en uiteindelijk ook outdoor-kleding en sportswear om mee te skiën, jagen en vissen.

Het merk brak door in de vroege jaren tachtig, toen het 's werelds eerste jack met een uitneembare binnenvoering ontwikkelde. Dit zogenaamde Bugaboo-jack was niet alleen een echte noviteit - het was ook zeer betaalbaar, wat bijdroeg aan het doorslaande succes.

Columbia Sportswear was ook het eerste bedrijf dat weerbestendige kleding van het functionele Gore-Tex-membraan aanbood en werd al snel bekend tot ver buiten de grenzen van de VS. Vandaag de dag staat het bedrijf als geen ander voor baanbrekende producten, ingenieuze designs en duurzame productieprocessen - 100% "made for outside" dus.

Columbia donsjacks, regenjacks en wandelschoenen - een assortiment dat op elk gebied indruk maakt

Of het nu gaat om Columbia winterjacks, schoenen of functionele shirts: het uitgebreide portfolio van de fabrikant laat nauwelijks te wensen over. De hoogwaardige sportswear maakt talrijke outdoor-activiteiten tot een waar genoegen:

  • winterjacks
  • fleecejacks
  • donsjacks
  • regenjacks
  • wandelschoenen
  • T-shirts
  • tanktops
  • shirts met lange mouwen
  • outdoor-broeken
  • tights

Van outdoor-basics voor mannen en vrouwen tot Columbia kleding en uitrusting speciaal voor kinderen, voor elke behoefte is er een ideale oplossing. Lichtgewicht regenjacks bieden waterafstotende bescherming bij slecht weer. Columbia fleece jacks kunnen op koude dagen ook als mid-layer worden gedragen en verantwoord geproduceerde donsjacks houden je zelfs op bijzonder koude dagen behaaglijk warm dankzij de TurboDown-isolatie.

En als het op je voeten aankomt, heeft het sportmerk het juiste schoeisel voor elke activiteit en elke weersomstandigheid - van luchtige sandalen voor zomerse tochten en multisportschoenen met ademende mesh-inzetstukken tot winterwandelschoenen met een slijtvast buitenmembraan.

Afgerond wordt het Columbia Sportswear-assortiment door stijlvolle broeken, blouses, shirts en co., die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook indruk maken met hun praktische functionaliteit.

Alle sportkledingproducten en -technologieën worden ontwikkeld in het hoofdkantoor van het bedrijf in Portland en onder veeleisende omstandigheden getest in de Pacific Northwest van de Verenigde Staten.

Revolutionaire technologieën van Columbia Sportswear

De twee belangrijkste taken van de functionele kleding van Columbia Sportswear zijn: je warm en droog houden. Om deze taken te kunnen vervullen - en om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn - heeft de fabrikant de afgelopen jaren een aantal concepten bedacht en zijn eigen baanbrekende technologieën ontwikkeld. We maken graag van de gelegenheid gebruik om je kennis te laten maken met een aantal van deze innovaties.

Outdry – de milieuvriendelijke Columbia jas- en schoenimpregnatie

Met Outdry heeft de Amerikaanse sportswear-fabrikant een manier ontwikkeld om regenkleding volledig te impregneren zonder schadelijke perfluorkoolstofverbindingen (PFC's), maar met behoud van de bescherming tegen het weer. De collectie begon aanvankelijk met een regenjack, maar omvat nu ook isolatiejacks, donsjacks en regenbestendige wandel- en hardloopschoenen.

Uit principe gebruikt het merk alleen de meest duurzame materialen die op de markt verkrijgbaar zijn - inclusief gerecyclede materialen, bijvoorbeeld van oude PET-flessen. Ook met zijn Outdry Extreme Eco-technologie zet het bedrijf zich actief in om ervoor te zorgen dat je de planeet kunt verkennen met een minimale impact op het milieu.

Dit wordt weerspiegeld in de verschillende prijzen die de jas al heeft gewonnen. Een daarvan is de prestigieuze Root Award van Recreational Equipment (REI), die elk jaar de meest innovatieve en verantwoord geproduceerde nieuwe sportwear-producten bekroont.

Omni-Heat 3D – de beste thermische bescherming van Columbia Sportswear

Als je uitgebreide ritten of langere tochten bij lage temperaturen plant, vind je betrouwbare ondersteuning in de door Columbia Sportswear gepatenteerde Omni-Heat 3D-technologie. De jassen die zijn uitgerust met Omni-Heat 3D bieden een hoge mate van thermische bescherming, terwijl ze bijzonder licht zijn. Hiervoor zijn kleine zilveren reflectoren in de voering verwerkt. Deze zijn in staat om lichaamswarmte op te slaan en te reflecteren, waardoor het lichaam langdurig aangenaam warm blijft.

Daarnaast heeft de voering van het jack kleine nopjes van zachte vezels, die een luchtspleet creëren tussen de stof en het lichaam, wat zorgt voor thermische isolatie en huidvriendelijk comfort. Dankzij het uitstekende ademende vermogen en het betrouwbare vochttransport worden overtollige warmte en vocht gemakkelijk afgevoerd.

TurboDown – Columbia-donsjack met synthetische isolatie

Bepaalde donsjackmodellen van Columbia Sportswear zijn uitgerust met hoogwaardige TurboDown-isolatie. Dit combineert natuurlijke donswarmte met synthetische isolatie, die ook licht is.

Deze ingenieuze constructie houdt warmte vast en vermindert het aantal delen van het lichaam die afkoelen - zelfs als de Columbia winterjas voor dames en heren vochtig wordt. Dit wordt ondersteund door het hoge ademende vermogen van de functionele materialen. Zo ben je optimaal ingepakt bij matige tot extreme kou.

Gryptonite – Columbia-schoenen met volledige grip op elk terrein

Tijdens je outdoor-avonturen is het juiste schoeisel minstens zo belangrijk als je bovenkleding. Om te zorgen voor optimale tractie op verschillende ondergronden bij zowel nat als droog weer, heeft Columbia Sportswear voor haar sport- en wandelschoenen de Gryptonite zooltechnologie ontwikkeld.

Hierbij zorgen multi-directionele noppen voor betrouwbare grip op elk terrein. Een buitenzool van carbonrubber rondt het functionele bereik van de sportswear vakkundig af en belooft een hoge mate van duurzaamheid. Vooral de trail-running-modellen profiteren van deze hoogwaardige technologie.

Duurzaamheid als essentieel onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Columbia Sportswear

Columbia creëert duurzame en innovatieve producten met cultkarakter, die natuurliefhebbers in staat stellen langer van hun tijd in de buitenlucht te genieten. Bij de sportswear wordt erop gelet, dat de productie hand in hand gaat met het engagement van het merk voor mens en milieu.

Dit wordt ook weerspiegeld in de betrokkenheid van de fabrikant bij verschillende programma's voor natuurbehoud of milieubeheer. Zo werkt Columbia Sportswear bijvoorbeeld samen met de Planet Water Foundation, om de wereldwijde watercrisis te bestrijden en voorziet met name achtergestelde gemeenschappen van schoon drinkwater.

Het Amerikaanse bedrijf meet, controleert en verbetert ook regelmatig de milieu-impact van zijn productieproces en is een BLUESIGN-systeempartner. Het BLUESIGN-systeem volgt een holistische benadering, waarbij het traject van elk afzonderlijk textielproduct tijdens het productieproces wordt bekeken en in elke fase verbeteringen worden aangebracht - van de verwerking van grondstoffen tot het eindproduct. Dit vermindert op effectieve en duurzame wijze de impact van textielproductie op het milieu.

Kortom: Columbia Sportswear – jouw sterke merk als je naar buiten gaat

Columbia heeft het niet alleen tot haar missie gemaakt om jou te voorzien van de best mogelijke sportswear en uitrusting voor je outdoor-avonturen. Het concept van duurzaamheid is ook altijd een integraal onderdeel geweest van de bedrijfsfilosofie.

Immers, als je nog lang wilt genieten van de wilde kant van de natuur, moet je deze actief beschermen en behouden. De verantwoorde collecties worden daarom geproduceerd met de laagst mogelijke impact op het milieu, maar bieden maximale prestaties en comfort wanneer je weer op je favoriete terrein bent.