Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Ritchey - frames & onderdelen voor MTB, race- & gravelfiets

Geboren uit een passie voor fietsen ontwikkelt Ritchey al bijna 50 jaar fietsen, frames, onderdelen en accessoires die de fietservaring verbeteren. Daarvoor zit bedrijfsoprichter Tom Ritchey elk jaar meer dan 10.000 mijl in het zadel en weet te overtuigen met zowel iconische framesets als meesterlijk ontworpen fietsonderdelen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Ritchey: al meer dan 45 jaar pioniersgeest en productontwikkeling

Het ontwikkelen van verbeteringen voor bestaande producten of het creëren van iets nieuws is altijd het kenmerk geweest van onderdelenfabrikant Ritchey. Samen met gelijkgestemde vrienden werkte Tom Ritchey in de jaren zeventig aan oude wielen en onderdelen uit de motorcross om snelle gravel-afdalingen in de heuvels van Marin Country onder de knie te krijgen. Vindingrijkheid en ontevredenheid over de zware en onstabiele fietsen uit die tijd leidden uiteindelijk tot de creatie van de "Ritchey mountainbike". In 1983 richtte Tom Ritchey zijn bedrijf Ritchey Design op en begon zijn eigen frames en onderdelen te ontwerpen en te ontwikkelen. Het mountainbike klikpedaal is slechts een van de vele innovaties die terug te voeren zijn op Ritchey. Tot op de dag van vandaag ontwikkelt Tom Ritchey ideeën voor nieuwe producten, last hij conceptmodellen en ondersteunt hij het onderzoeks- en ontwikkelingswerk bij Ritchey.

"Ritchey Logic": hoge kwaliteit en een innovatief ontwerp zonder poespas

Of het nu gaat om professionele fietsers of hobbyfietsers, mountain-, gravel- of racefietsen, bijna geen enkele andere fabrikant wordt door meer rijders en fabrikanten vertrouwd dan de onderdelenfabrikant Ritchey. Het productassortiment bestrijkt alle gebruiksgebieden en is in de loop der jaren voortdurend uitgebreid. Naast frames, wielen en banden bestaat het voornamelijk uit onderdelen voor de cockpit, zoals stuurpennen, sturen en handvatten, en andere fietsonderdelen zoals balhoofden, zadels, zadelpennen en pedalen. Functionaliteit, laag gewicht en design staan altijd voorop om elk type rijder maximaal plezier te geven tijdens het fietsen. Maar voordat een Ritchey-product op je fiets mag, wordt het onderworpen aan strenge slijtage- en stootproeven en getest door amateurs en professionele fietsers over de hele wereld.

Onderdelen van het instap- tot het wedstrijdsegment

Bij Ritchey kan elke rijder het juiste product vinden dat past bij zijn of haar eisen en budget: De Ritchey WCS-lijn (World Championship Series) is met de Supersonic-lijn de topstandaard voor ultralichte, duurzame en ergonomisch ontworpen accessoires. De regenboogstreep van het WCS logo staat voor de talloze wereldkampioenen die wedstrijden hebben gewonnen op Ritchey fietsen. Voor fietsers die niet willen inleveren op gewicht en duurzaamheid zijn Ritchey WCS sturen, stuurpennen en zadelpennen verkrijgbaar in de carbon uitvoering. Als alternatief kunnen de goedkopere aluminium versies worden gebruikt. De onderdelen van de Ritchey Comp en Classic serie zijn ontwikkeld om robuuste en lichtgewicht componenten te bieden tegen een aantrekkelijk prijsniveau. Zo kan iedereen zich persoonlijk overtuigen van de prestaties en het tijdloze ontwerp.

Ritchey - Kwaliteitsframes & onderdelen voor racefiets, gravel & MTB