Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

SCOR-bikes – meesterwerken voor trail en berg

Dompel jezelf onder in de wereld van SCOR, een merk geboren uit pure passie voor mountainbiken en de precisie van de Zwitserse Alpen. SCOR herdefinieert de grenzen tussen cross-country en enduro en biedt bikes aan, ontworpen voor elk terrein en elke trail. Ervaar zelf de verscheidenheid aan SCOR-platforms en hoe je je bike-ervaring kunt verrijken met persoonlijke flair. Je zult het zien: een SCOR-fiets is meer dan een vervoermiddel - het is een belofte van avontuur.

Verder lezen

SCOR-MTB's – geboren uit passie en Zwiterse precisie

In de Zwitserse Alpen, waar de trails roepen en de bergen inspireren, is SCOR geboren. Een merk, ontstaan uit de lunchpauze-overpeinzingen van enkele BMC-ingenieurs die verlangden naar nog meer plezierige afdalingen. SCOR is het resultaat van hun visie, om de leegte rechts en links van cross-country-MTB's bij BMC op te vullen. Met hun assortiment, van trail-bikes tot enduro-fully-bikes, compleet met geoptimaliseerde achtervering en nauwkeurig afgestelde veerweg, zijn ze hier met vlag en wimpel in geslaagd.

Wat telt voor het Zwitserse merk zelf is niet het podium, maar de pure ervaring: "Play the mountains. Play the forests.". SCOR nodigt je uit om overal en nergens te spelen, nieuwe dingen uit te proberen en in elke bocht het rijplezier te voelen. Met elke fiets die Zwitserse perfectie en het plezier van ontdekkingen combineert, lééft SCOR de geest van mountainbiken - elke dag, op elke trail.

Bij SCOR-fietsen ontmoet innovatie Zwitserse carbon-kunst

SCOR vertrouwt op carbon voor zijn bikes - een symbool van lichtheid, stabiliteit en wendbaarheid op de trails. Dit hoofdmateriaal, in combinatie met de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen van BMC, maakt elke SCOR-MTB tot een meesterwerk van engineering. Het is een samensmelting van performance en design, die je op elk terrein vergezelt.

Innovatie is een belangrijk sleutelwoord bij SCOR en dit zie je duidelijk terug bij hun MTB's. De toptechnologieën die intern zijn ontwikkeld en in SCOR-bikes worden toegepast, zijn onder andere:

  • Superior Suspension: Een veersysteem dat oneffenheden gladstrijkt en je een zijdezachte rit bezorgt.
  • Stash Box: Geïntegreerde opbergruimte in het frame, die zowel praktisch als esthetisch is - voor alles wat je nodig hebt tijdens je tochten.
  • Silent Running: Een technologie die het geluid van de fiets tot een minimum beperkt, zodat je ongestoord van de natuur kunt genieten.

Pure flexibiliteit: het SCOR-bikes-platform-concept

Een platformsysteem voor mountainbikes is als een Zwitsers zakmes: veelzijdig en gemakkelijk aan te passen. De innovatieve platforms van SCOR, zoals de 2030 en 4060, zijn echte meesters in het transformeren. Ze stellen je in staat, om je bike te veranderen van een trail-bike in een enduro-MTB - afhankelijk van het avontuur dat je wilt beleven. Door deze flexibiliteit heb je niet meerdere fietsen nodig, maar ben je met een SCOR uitgerust voor elke uitdaging.

Trouwens: we bieden ook losse frames van de SCOR-platforms aan. Dit geeft je alle vrijheid, om je eigen persoonlijke dreambuild te creëren en een bike samen te stellen, zoals jij je die voorstelt.

SCOR MTB 2030-platform: wendbaarheid en robuustheid in zijn puurste vorm

Het 2030-platform van SCOR is een uitstekend voorbeeld van een bike die fun en functionaliteit combineert. Met een achterdriehoek die zowel een 120-mm-veerweg als een hoogwaardige schokdemper biedt, en 140-mm-veerweg aan de voorkant, gecombineerd met 29-inch-wielen, is het een MTB met een korte veerweg en de attitude van een enduro-bike. Hij is licht maar robuust, gebouwd volgens enduro-bike-normen, maar met de wendbaarheid en speelsheid die je verwacht van een trail-bike.

De progressieve vering zorgt voor efficiëntie bergop en perfecte grip bergaf. Met het 2030-platform ben je uitgerust voor elk avontuur - of je nu technische afdalingen maakt of speels gaat shredden op je favoriete trails.

SCOR MTB 4060-platform: veelzijdigheid op elk level

Het 4060-platform staat voor een nieuwe dimensie in transformatie. Het vormt het hart van de SCOR-bikes, met een aanpasbare achterdriehoek waarmee je de mountainbike naar keuze kunt configureren als trail- of enduroversie. Dit hybride-frameconcept geeft je de vrijheid, om je bike precies aan je wensen aan te passen.

Vergeleken met het 2030-platform, dat zich richt op speelse wendbaarheid, biedt de 4060 een breder bereik. Dit maakt het de ideale keuze voor bikers die willen afwisselen tussen snelle trails en veeleisende enduro-tochten. Met het 4060-platform van SCOR Bikes kun je elke uitdaging glansrijk doorstaan en geniet je van de flexibiliteit, je bike aan elke rit aan te kunnen passen.

SCOR e-MTB's: elektrische dynamiek voor de bergen

De elektrische mountainbikes van SCOR zijn bedoeld voor iedereen die in de bergen met minimale inspanning maximaal plezier wil beleven. Gebaseerd op het veelzijdige 4060-platform bieden de e-MTB's met het achtervoegsel "Z" in de naam een krachtige ondersteuning. De bikes halen dit uit de Shimano-Steps-EP8-middenmotor, ook bekend als "Powerplay". Deze e-MTB's zijn echte krachtpatsers, waarmee je verder, sneller en met zorgeloos plezier over de trails kunt jagen.

  • 4060 Z ST: Met een veerweg van 140 mm achter en 150 mm voor, gekoppeld aan 29-inch-wielen, behoudt deze e-MTB de speelse geometrie van zijn gespierde neven. De elektrische boost is perfect voor lange trail-sessies. 
  • 4060 Z LT: Deze e-MTB tilt je enduro-beleving naar een nieuw niveau, met een schokdemper met een veerweg van 160 mm voor en achter. Hij combineert de wendbaarheid van het ST-model met extra vering voor nog ruigere afdalingen.

Individualiteit op wielen: SCOR Bikes “Make it yours”

Met "Make it yours" breng je je persoonlijkheid op de weg. SCOR biedt je niet alleen de vrijheid om op je bike te rijden, maar ook om hem visueel de jouwe te maken. Kies uit verschillende stickers voor op het frame, om je bike een persoonlijke touch te geven en tegelijkertijd het lakwerk te beschermen. Discreet of wild, jij bepaalt het design.

BIKE24 ondersteunt jouw creativiteit met een breed scala aan customization-opties. Maak van jouw SCOR-fiets een kunstwerk, dat jouw passie weerspiegelt.

SCOR Bikes en accessoires online kopen bij BIKE24

Ontdek de wereld van SCOR bij BIKE24 - jouw one-stop-shop voor hoogwaardige mountainbikes en bijbehorende accessoires. Of je nu kiest voor de flexibiliteit van leasen of de eenvoud van onze financieringsopties, wij maken het je gemakkelijk om op de SCOR-bike van je dromen te rijden. Helmen, handschoenen en de nieuwste trail-uitrusting liggen klaar, om je avonturen te begeleiden. Buiten wacht de vrijheid - pak je SCOR en ervaar die!