Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Challenge banden - voor zekerheid en comfort tijdens fietsen en wedstrijden

Banden zijn als gezichten, je kijkt naar het profiel. Voor de verschillende fietstypes is het belangrijk om het juiste bandenprofiel te hebben. Challenge gaat de uitdaging aan om fietsbanden te produceren met een bijzonder nauwkeurig bewerkt profiel. En ze zijn niet tevreden met de kwaliteitsstandaard van hobby-sportfietsen. Challenge staat eerder bekend als fabrikant van kwaliteitsbanden voor gebruik in internationale wedstrijden. Of het nu gaat om wedstrijden, mountainbiken of lange tochten over de weg, voor alle seizoenen vind je geschikte Challenge-banden voor jouw fiets.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Challenge fietsbanden - veilig fietsen, zelfs tijdens wedstrijden

Hoe slecht het weer ook is - goede fietsbanden moeten alle omstandigheden aankunnen en mogen niet snel slijten of beschadigd raken. Dit geldt vooral tijdens wedstrijden. Daarom gebruikt Challenge de nieuwste technologieën om eersteklas banden te produceren. Toch is het belangrijk om de juiste band te kiezen voor de betreffende fiets. Indien nodig moet je de fietsband voor elke wedstrijddiscipline vervangen, als de toestand van de weg dat vereist. Het midden- en zijprofiel van een fietsband zijn ontworpen voor het desbetreffende type of de toestand van de ondergrond. Het is ook aan te raden om meerdere banden te hebben, zodat je ze kunt vervangen in geval van schade. De soorten fietsbanden die hier worden genoemd, zijn onderverdeeld in:

 • vouwbanden zonder binnenband en
 • tubes zoals Paris Roubaix met katoenen karkas
 • Challenge banden met latex binnenband

Challenge Strada Bianca

De band uit de serie Challenge Strada Bianca heeft een in de lengte geribbeld profiel en is geschikt voor op de weg. De serie Challenge Strada Bianca is een van Challenge's meest exclusieve fietsproducten. De Strada Bianca is verkrijgbaar als tube of als vouwband. Hier zijn enkele voorbeelden uit de serie Challenge Strada Bianca:

 • race-vouwband met een karkas van 120 TPI en met PPS
 • TLR vouwband met sterke lekbescherming op slechte wegen
 • Challenge Strada Bianca Seta met fijn zijden karkas en 1000 TPI
 • Challenge Strada Bianca Pro

Challenge Race voor op gravel

De vouwband uit de Challenge Race-serie is geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook voor natte, modderige wegen en gravelwegen, en heeft een licht noppenprofiel. De versterkte zijlamellen zijn ontworpen voor perfect bochtenwerk. De dubbele laag tussen het karkas en de band zorgt voor een hoog rijcomfort. Het is ook essentieel om de passende velgen te kiezen, om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. De Challenge-serie omvat bijvoorbeeld:

 • de Challenge Race vouwband met een lage rolweerstand
 • de Challenge Pro Open vouwband met een karkas van 260 TPI
 • de Challenge Pro Handmade met het beste lekbeschermingssysteem

Challenge Chicane - verkrijgbaar als vouwband en als tube

De Challenge Chicane is verkrijgbaar in twee vormen: als tube en als vouwband. Afhankelijk van het fietstype moet de juiste keuze worden gemaakt, omdat de toepassingsgebieden van de respectieve series van elkaar verschillen. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe de veelzijdige Challenge Chicane band eruit ziet en wat hij kan:

 • De Challenge Chicane Team is geschikt voor harde en vlakke parcours met een geribbeld zijprofiel en glad middenprofiel.
 • De Challenge Chicane Pro Handmade met een middenprofiel met noppen en een geribbeld zijprofiel is ontworpen voor stoffige tracks en rijden in de sneeuw.
 • De Challenge Chicane 33 TLR vouwband met een vrij glad algemeen profiel rijdt goed op droge en harde tracks.

De Challenge Getaway vouwband - als je op reis een nieuwe band nodig hebt

Vooral op reis met de fiets is het vervelend als een band plotseling lek is, bijvoorbeeld omdat hij poreus is geworden. Dan is de vouwband van handgemaakt natuurrubber handig als reserve. De banden zijn licht, ook al zijn er verschillen in gewicht, en kunnen gemakkelijk in je bagage worden opgeborgen. Ze zijn gemakkelijk te monteren. De banden zijn ontworpen om topprestaties te leveren en een goed rijcomfort te bieden. De Getaway Pro is geschikt voor het tubeless systeem, waarbij de binnenband niet opgepompt hoeft te worden. Andere series vouwbanden zijn:

 • Challenge Grifo Race met 120 TPI nylon karkas, geschikt voor extreme tochten
 • Challenge Almanzo Pro Open met een breedte van 33 mm en dubbele lekbescherming