Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

ION bike wear, MTB-schoenen, protectoren & rugzakken voor trail-surfers

Het begon allemaal met watersport, maar de tweede grote passie van de bedenkers van ION is altijd mountainbiken geweest. Of het nu gaat om board of bike - het idee van stijlvolle producten die voldoen aan de zwaarste eisen heeft wereldwijd talloze fans. Niet in de laatste plaats dankzij het assortiment technische, stijlvolle ION fietskleding, ION kniebeschermers, innovatieve ION rugzakken en ION schoenen met goede grip.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Hoogwaardige ION MTB-kleding en award-winnende ION-protectoren

Het merk ION werd opgericht in 2004 en richtte zich aanvankelijk op de productie van wetsuits en neopreenproducten voor de internationale surf-, kitesurf- en wakeboard-scene. Het label groeide snel, omdat ION vanaf het begin indruk wist te maken met een unieke combinatie van producten van hoge kwaliteit met een onafhankelijk design en een vooruitstrevende style.

 

De passie voor watersporten op het hoofdkantoor is echter altijd gepaard gegaan met het verlangen naar nieuwe trail-avonturen: de tweede grote (sportieve) liefde is altijd mountainbiken geweest. Daarom heeft ION de merkaanpak in 2013 overgeheveld naar de eigen MTB-divisie.

Het imago van het merk kan echter niet beperkt worden tot de ene of de andere sport: het gaat er niet om op welk sporttoestel je je uitleeft. Het gaat erom jezelf uit te dagen, de natuur te ervaren en de zwaartekracht te voelen. Daarom ontwikkelt ION sportartikelen die niet alleen doordacht en innovatief zijn, maar ook de passie voor sport vertalen naar een uniek design.

Sinds de oprichting van het merk streeft ION ernaar, om uitrusting te produceren die een stap vooruit is op het gebied van functie en comfort. Talrijke testoverwinningen en awards benadrukken deze mentaliteit en functionaliteit. Producten zoals de meervoudige testwinnaar K Pact Zip knee pad, de Rascal Select BOA® en de Scrub Amp schoen - beide bekroond met de Design & Innovation Award - tonen aan: bij ION worden producten alleen ontwikkeld om meer tijd op de bike te kunnen doorbrengen.

ION - stijlvolle kleding, schoenen, pads & rugzakken voor gravity-mountainbikers

ION mountainbike-wear voor dames en heren

Waar je ook rijdt, je uitrusting moet het allemaal kunnen bijbenen. Daarom ontwikkelt ION bike- en beschermende kleding voor mannen en vrouwen, die precies is afgestemd op je gebruiksgebied, je verwachtingen en je stijl:

  • ION Traze - all-mountain/enduro: veelzijdige, lichtgewicht en ademende bike-wear die een uitstekende bewegingsvrijheid biedt
  • ION Scrub - enduro/downhill: lichtgewicht en robuuste MTB-kleding met een losse snit en een gravity-specifieke mix van elastische en niet-elastische materialen
  • ION Seek - downhill/freeride: uiterst functionele en op surfen geïnspireerde kleding voor jumps, pump-tracks en losse trails
  • ION Shelter - outerwear: ION-regenjassen en softshell-pants, zodat je bij slecht weer niet op de bank hoeft te blijven zitten

Om aan alle eisen op het gebied van comfort en functionaliteit te kunnen voldoen, heeft ION zijn bike-wear onderverdeeld in verschillende uitrustings-levels:

  • SELECT: hoogwaardige materialen voor een ultieme performance. Het ION Select-niveau is bedoeld voor diegenen die de hoogste eisen stellen aan hun uitrusting.
  • AMP: jouw keuze als je nergens op wilt inleveren. Het ION Amp Level combineert style met comfort, functionaliteit en bescherming.
  • CORE: functionele uitrusting voor alle mountainbikers die waarde hechten aan een goede balans tussen prijs en prestaties
ION - stijlvolle kleding, schoenen, pads & rugzakken voor gravity-mountainbikers

ION MTB schoenen - grip, controle en style op de pedalen

Goede MTB-schoenen zijn essentieel voor een betrouwbare grip op de pedalen. Voor flatpedals is er bijvoorbeeld de design- en innovatiewinnaar Scrub Amp met nog meer grip en een vertrouwde stijl. Als je zweert bij klikpedalen, ga dan voor de ION Rascal Select BOA®, die zorgt voor een geweldige krachtoverbrenging en een aangenaam gevoel, zowel tijdens het lopen als bij het trailsurfen.

ION MTB-helmen – protection voor elke rijstijl

Als protection-specialist staat ION bekend om de focus op de juiste beschermende uitrusting voor de respectievelijke rijstijlen. In samenwerking met de al lang bestaande helmspecialist MET breidt het bedrijf uit München zijn protection-assortiment nu uit met innovatieve MTB-helmen voor trail-, enduro- en downhill-gebruik. De nieuwe halfschalen en integraalhelmen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen en maken indruk op het gebied van style en efficiënte ventilatie.

ION Helmet Scrub Amp

ION YOUTH – de nieuwe collectie voor jonge rijders

Zelfs kleinere shredders hoeven met ION niet in te leveren wat betreft uitrusting en performance. ION Youth is exclusief gericht op jonge mountainbikers van 6 tot 12 jaar. Of het nu om water, wind, modder of hitte gaat, de lichtgewicht en functionele bike-wear maakt van elk avontuur een plezier.