Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

SQlab – geavanceerde fietszadels, sturen & handvatten van de ergonomie-experts

SQlab heeft de oorlog verklaard aan pijn op de fiets. De fietsfanaten uit Taufkirchen werken met wetenschappelijke precisie en passie om de contactpunten op je fiets zodanig te optimaliseren, dat ze passen bij jouw lichaam en jouw rijgewoonten. Of het nu gaat om een Ergowave SQlab fietszadel, carbon stuur, ergonomische handvatten, inner-bar-ends of SQ-shorts: SQlab heeft het juiste product voor elk type fietser, elke fiets en elk gebruiksgebied.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

SQlab - verstand van ergonomie sinds 2003

Het succes van SQlabs als eersteklas fabrikant van ergonomische fietsonderdelen is nauw verbonden met het lot van de oprichter van het bedrijf, motorcrosser en MTB-rijder Toby Hild: na een ruggengraatblessure kon hij niet meer zonder ongemak en blokkades op zijn home-trails rijden. Hij realiseerde zich al snel dat het zadel en de cockpit ergonomisch moesten worden aangepast, om weer één te worden met de mountainbike en ontspannen van de natuur te kunnen genieten. Dus begon hij - samen met zijn vriend Dr. Stefan Staudte - een systeem te ontwikkelen om met behulp van de zitbeenafstand de optimale zadelbreedte te berekenen en het idee van een ergonomisch zadelontwerp in de praktijk te brengen. In 2003 werd de SQlab 601 het eerste ergonomische getrapte zadel met reliëfuitsparing op de markt gebracht. Het SQlab-succesverhaal begint. Vooruitstrevende concepten en innovaties zoals gripbreedte- en voettypebepaling volgen en het zadelassortiment wordt uitgebreid met ergonomische handvatten, sturen, bar-ends, stuurpennen, pedalen, inlegzolen en fietsbroeken.

SQlab - verstand van ergonomie sinds 2003

Voor elke zitpositie en elk gebruiksgebied het passende SQlab zadel

Of het nu gaat om een e-bike, MTB, racefiets, gravelbike, citybike of trekking-fiets, SQlab weet dat overal waar je lichaam contact maakt met je bike, ergonomie van levensbelang is. Een sleutelrol hierbij speelt je fietszadel, omdat het 40-60% van je lichaamsgewicht tijdens het fietsen moet ondersteunen. Vooral het perineum of de schaamboog wordt blootgesteld aan hoge druk. Het hooggetrokken getrapte zadelsysteem van de SQlab heren- en dameszadels biedt hier uitkomst: de verlaagde zadelneus ontlast de gevoelige gebieden bij mannen en vrouwen en verdeelt de druk op de zitbotjes. Daarnaast zorgt de SQlab active-saddle-technologie voor een fysiologisch correcte beweging naar voren van het bekken, wat zorgt voor meer comfort en efficiëntie en bovendien rugvriendelijk is. De klassiekers in het zadelportfolio van de ergonomiespecialisten zijn het SQlab 612 Ergowave fietszadel voor ambitieuze mountainbike- en racefietsrijders, het SQlab 611 Ergowave MTB-zadel voor trail en enduro en het beproefde SQlab 602 Ergolux trekking- en toerzadel. Het SQlab 6OX e-bike-zadel combineert de voordelen van de innovatieve Ergowave en Ergolux zadelvormen: met zijn verhoogde achterkant en golfvormige verhoging is het perfect geschikt voor steile en lange beklimmingen op de e-MTB.

Meer comfort & efficiency met SQlab handvatten, SQlab stuur, stuurpennen & pedalen

Ook voor wat betreft de andere contactpunten met de fiets heeft SQlab hard gewerkt om een einde te maken aan gevoelloze vingers en voeten. Als het gaat om handvatten, sturen en pedalen, besteden de specialisten voor ergonomische fietsaccessoires - naast veiligheid, eenvoudige montage en een aantrekkelijk design - vooral aandacht aan de juiste pasvorm. SQlab heeft daarom een methode ontwikkeld om je optimale gripbreedte te bepalen. Daarnaast zijn de SQlab 711 en 7OX MTB-handvatten en de SQlab Stuby, 702 en 710 comfort-handvatten verkrijgbaar in verschillende maten. En SQlab heeft exclusief de inner-bar-ends ontwikkeld, zodat je de greeppositie kunt veranderen en je je meer kunt ontspannen tijdens langere tochten. Het ergonomische SQlab fietsstuur voldoet aan veel meer dan de voorgeschreven DIN-norm! Met hun trendsettende kromming zorgen alle sturen voor een rechte overgang van de onderarm naar de hand en dus voor meer comfort en minder ongemak. Een echte blikvanger zijn de SQlab 3OX en 311 FL-X MTB carbon sturen, die tot de lichtste en stabielste stuurmodellen in hun klasse behoren. De SQlab platform- en klikpedalen zijn ontworpen om eenzijdige belasting te voorkomen. De pedalen zorgen voor een natuurlijke voetpositie en zijn tegelijkertijd ontworpen voor een optimale rijpositie op de fiets.

SQlab – geavanceerde fietszadels, sturen & handvatten van de ergonomie-experts