Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Diamant Cycling - een traditioneel merk sinds 1885

Diamant werd in 1885 opgericht in Reichenbrand bij Chemnitz en is daarmee een van de oudste fietsfabrikanten van Duitsland. Het bedrijf wordt beschouwd als een pionier op het gebied van fietsen en kan terugkijken op een lange geschiedenis van succes. Diamant fietsen worden beschouwd als kwaliteitsfietsen en genieten inmiddels een zekere cultstatus als retrofietsen onder liefhebbers. Sinds 2003 maakt Diamant deel uit van het grote Amerikaanse fietsbedrijf Trek. Tegenwoordig vindt de productie plaats in Hartmannsdorf bij Chemnitz.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

De Diamant fiets: technologische innovatie vanaf het begin

Diamant fietsen onderscheidden zich al vroeg door een bijzondere inventiviteit. In 1898 ontwikkelde de fabrikant de dubbele rolketting en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de moderne fiets. Een ander voorbeeld van vroege innovaties van het merk is het ergonomische fietsstuur. Een speciale buigtechniek maakte de nieuwe stuurvorm mogelijk - zo kon het onnatuurlijk buigen van de polsen tijdens het fietsen worden vermeden. Het Diamant-assortiment omvat een verscheidenheid aan hoogwaardige en innovatieve trekking-, stads- en crossfietsen.

Sinds 2010 richt de technologische innovatie zich ook op gemotoriseerde fietsen. Inmiddels zijn er namelijk ook elektrische versies van veel populaire Diamant fietsen. Daarom vind je Diamant e-bikes in vele uitvoeringen. Er zijn modellen die voor verschillende doeleinden zijn geoptimaliseerd - voor dagelijks gebruik en als vervanging van een auto, voor langere tochten of om sneller te rijden.

De Diamant fiets zorgt voor beweging

Het merk richt zich vooral op conventionele en gemotoriseerde trekking- en stadsfietsen. De kern van het merk is mobiliteit. Hoewel er ook enkele goede fitnessfietsen en crossfietsen in het assortiment zitten, is de kerncompetentie van de fabrikant toch gericht op fietsen voor dagelijks gebruik of voor speciale fietstochten. Naast de goede en comfortabele rijervaring speelt ook de lange levensduur van de Diamant-fiets een grote rol.

Diamant Zouma Supreme+ E-bike

Diamant fietsen: stadsfietsen

Tot de klassieke stadsfietsen behoort de 247-serie, waarvan de modellen vaak moderne technologie combineren met populaire vintage details. De modellen uit de 885-serie daarentegen scoren met een urban retro look. Andere populaire series zijn de Diamant Topas en de Diamant Achat. De Topas-serie biedt betaalbare en praktische alledaagse fietsen. De Agate modellen daarentegen hebben een heel bijzondere esthetiek: het retrodesign van een klassieker uit het jaar 1912.

Diamant fietsen: trekking- en toerfietsen

In de Diamant Ubari serie vind je moderne trekkingfietsen waarmee je zowel in de stad als op het platteland comfortabel kunt rijden. Geveerde vorken en zadelpennen dragen daartoe bij. Er zijn echter nogal wat verschillende versies. De situatie is zeer vergelijkbaar met die van de tweede grote trekkingfietsfamilie van het merk: De Diamant Elan is verkrijgbaar in veel verschillende versies wat betreft versnellingen, remmen en vering, afhankelijk van je behoeften en wensen. Ze zijn ook comfortabel om op langere tochten mee te rijden.

Diamant elektrische fietsen als volgende ontwikkelingsfase

De gemotoriseerde Diamant e-bikes zijn zowel verkrijgbaar in vergunningsvrije versies met een snelheid tot 25 km/u als als S-pedelecs met een snelheid tot 45 km/u waarvoor een vergunning nodig is. Onder de vele modellen vind je niet alleen speciale visuele kenmerken, maar ook verschillende zwaartepuntinstellingen. De Juna+ biedt bijvoorbeeld de beproefde retrostijl. De Mandara+ is een speciale gemotoriseerde trekkingfiets en de Beryll+ is voor in de stad. Wie een eenvoudige instap in de wereld van de e-bikes zoekt, vindt in de Aurus+ een ongecompliceerde allrounder.

Als je op zoek bent naar iets heel anders: bij BIKE24 vind je natuurlijk ook een grote selectie moderne racefietsen of mountainbikes.